Advokāts Gobzems plāno startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās • IR.lv

Advokāts Gobzems plāno startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās

12
Aldis Gobzems. Foto: Lauris Vīksne, F64

Profesijā veiksmīgu cilvēku pienākums esot ar dalību politikā veicināt valsts izaugsmi

Zvērināts advokāts Aldis Gobzems nolēmis iesaistīties politikā un piedalīties nākamajās Saeimas vēlēšanās topošās ekspremjera Einara Repšes vadītās partijas “Latvijas attīstībai” rindās, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz interviju laikrakstā “Diena”.

Gobzems, pēdējā gada laikā analizējot Latvijā notiekošo, esot nonācis pie secinājuma, ka šajā valstī cilvēki līdz šim ir nepareizi izturējušies pret politiskajiem procesiem, proti, tie, kas ir bijuši veiksmīgi savā profesijā, ir baidījušies iesaistīties politikā, jo tas varējis apdraudēt šo cilvēku sasniegumus.

Advokāts, kurš aktīvi publiski paudis savu nostāju dažādos jautājumos, uzskata, ka bieži vien politikā ir parādījušās personas, kas bijušas neveiksmīgas savā biznesā. “Rezultāts ir likumsakarīgs. Cilvēks, kurš nav sasniedzis neko ārpus tā, ka ies politikā un uz tā rēķina veidos savu biznesu, šāds cilvēks jau nevar palīdzēt valstij. Valstij var palīdzēt tikai tie cilvēki, kas ir cīnījušies un bijuši veiksmīgi savā profesionālajā karjerā,” uzskata Gobzems, piebilstot, ka šādiem cilvēkiem ir pienākums un atbildība iesaistīties politiskajos procesos ar mērķi veicināt Latvija uzplaukumu.

“Šāds pienākums attiecas arī uz mani. Šodien es esmu apzinājies, ka esmu gatavs riskēt ar savu privātpraksi. Esmu pieņēmis lēmumu iesaistīties politikā un startēšu vēlēšanās,” skaidro Gobzems. Viņaprāt, pēdējās vēlēšanas ir parādījušas, ka tā sauktajam latviešu elektorātam nav, par ko balsot. Cilvēkiem ir apnikušas savstarpējās cīņas, tāpēc pamattēzei politikā jābūt sadarbībai, nevis pretdarbībai, pauž jurists.

Advokāts ir pārliecināts, ka ir jāmaina pašreizējā Satversme. Viņaprāt, Valsts prezidents ir jāievēl Saeimai ar divu trešdaļu balsu pārsvaru.

Jau ziņots, ka advokāts Gobzems pagājušajā gadā bijušā premjera Einara Repšes vadītajai biedrībai “Latvijas attīstībai” ziedojis 17 000 latu. Kopā biedrība pērn ziedojumos saņēmusi 197 000 latu.

Biedrība “Latvijas attīstībai” tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs u.c. Biedrība plāno pārtapt politiskā partijā un startēt 2014.gada 12.Saeimas vēlēšanās.

Komentāri (12)

garausiitis 26.08.2013. 16.51

Nu re . Maksātnespējas administrātori turpina savu gājienu politikā :)

+3
0
Atbildēt

0

andris902 26.08.2013. 16.37

…hi, hi…”mediju zvaigznis” Gobzems, kuram allaž viedoklis par visu un visiem, gluži kā Sudrabai – nu beidzot ir nobriedis….. :)

+4
-1
Atbildēt

1

    janis17 > andris902 26.08.2013. 16.55

    Redzi nu, ja einītim&co izdosies atkal piemuļķot tantes, tad vienotība ar nīsto NA varēs sēdēt dziļā opozīcijā un nožēlot savstarpējo apkarošanu, kamēr sc un jaunupēni + varbūt reģionālie šleseristi un zzsisti šeptēs…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

Judīte 26.08.2013. 17.24

Gobzems nonācis pie secinājuma, ka Latvija ir “šī valsts” :)

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu