Zaharjins un Segals parakstījuši vienošanos par akciju atdošanu • IR.lv

Zaharjins un Segals parakstījuši vienošanos par akciju atdošanu

9
Sergejs Zaharjins. Foto: Nora Krevņeva, F64

”Liepājas metalurga” vairākuma akcionāri esot gatavi atdot akcijas par vienu latu katrs

Akciju sabiedrības “Liepājas metalurgs” vairākuma akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals šodien pēc uzņēmuma kreditoru pārstāvju prasības parakstījuši vienošanos par savu akciju atdošanu par vienu latu katram, vēsta aģentūra LETA. Līguma projekts par akciju nodošanu parakstīts ar divu veidu papildinājumiem.

Kā skaidroja “Liepājas metalurga” pārstāve advokāte Sintija Radionova, līguma projektam pievienoti papildinājumi, lai nodrošinātu visu trīs uzņēmuma akcionāru vienādas tiesības un iespējas. Zaharjins un Segals vēlas, lai līgumā tiktu atrunātas uzņēmuma tiesiskās aizsardzības plāna (TAP) pasākumu galīgajā redakcijā panāktās vienošanās, sacīja Radionova, atgādinot, ka “Liepājas metalurga” TAP ir saskaņots ar visiem uzņēmuma kreditoriem.

“Tā kā mums patiesi rūp uzņēmuma un rūpnīcas liktenis un mums ir svarīgi, lai ražošana nekavējoties tiktu atsākta, esam centušies pēc iespējas ievērot Jūsu piedāvātos nosacījumus, ietverot Jūsu piedāvātajos līgumu projektos tikai tādus noteikumus, kas garantē visiem trīs lielākajiem akcionāriem vienādas iespējas un tiesības, kā arī esam centušies pieturēties pie savstarpēji praktiski saskaņotā tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna redakcijā, kādā tā ir izstrādāta uz 2013.gada 13.augustu,” teikts Zaharjina un Segala parakstītajā un kreditoru pieaicinātajam finanšu konsultantam “Prudentia Advisers” nosūtītajā vēstulē, kuras kopija pirmdienas vakarā izplatīta medijiem. Vēstulē akcionāri uzsver, ka “Liepājas metalurga” glābšanas interesēs viņi esot gatavi nodot akcijas kreditoru klubam.

Pēc uzņēmuma pārstāves teiktā, par Zaharjina un Segala pausto gatavību nodot savas akcijas par latu katram informēts kreditoru pieaicinātais finanšu konsultants “Prudentia Advisers”, nosūtot tam pa faksu parakstīto līguma projektu ar piedāvātajiem papildinājumiem. Kā norādīja Radionova, līguma projektā nav bijusi norādīta otra līgumslēdzēja puse, proti, akciju pircējs.

Kā aģentūrai LETA apliecināja “Liepājas metalurga” padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis, viņš ir saņēmis informāciju, ka uzņēmuma akcionāri Zaharjins un Segals ir parakstījuši kreditora pārstāvja piedāvāto vienošanos par akciju nodošanu. Vilnītis gan atzina, ka nav informēts par akcionāru pievienotajiem papildinājumiem. Vilnītim neesot skaidra tālākā juridiskā procedūra, lai šī vienošanās tiktu noslēgta līdz galam, tostarp – kas tieši būs otra līgumslēdzēja puse un kā tiks atrisināta situācija saistībā ar akciju arestu, norādot, ka jūnijā Ekonomikas policija pieņēma lēmumu arestēt Zaharjinam un Segalam piederošās “Liepājas metalurga” akcijas.

Kā ziņots, kreditoru pieaicinātā finanšu konsultanta “Prudentia Advisers” partneris Kārlis Krastiņš ceturtdien, 15.augustā, tiekoties ar visiem trīs uzņēmuma akcionāriem izvirzīja prasību Zaharjinam un Segalam līdz šodienas vakaram atdot uzņēmuma kreditoriem savas uzņēmuma akcijas par vienu latu katram. Ja šis nosacījums netiktu izpildīts, tad tikšot sākts uzņēmuma maksātnespējas process, par tikšanos iepriekš informēja cits uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans.

“Man šāda prasība netika izvirzīta, jo joprojām esmu gatavs ieguldīt uzņēmumā personiskos līdzekļus – tik, cik būs nepieciešams,” sacīja Lipmans.

Jau ziņots, ka arī maija beigās “Liepājas metalurgs” izplatīja paziņojumu, ka, izpildot “Prudentia Advisers” izvirzīto prasību, Zaharjins un Segals ir parakstījuši vienošanos par ieguldījumu veikšanas un akciju nodošanas kārtību attiecībā uz “Liepājas metalurgu”, kas paredz visu trīs lielāko akcionāru – Zaharjina, Segala un Lipmana – akciju nodošanu kreditoru grupai par vienu latu, ja līdz noteiktam termiņam netiks veikts naudas ieguldījums desmit miljonu latu apmērā no katra akcionāra. Tomēr akcijas kreditoriem tā arī netika nodotas, jo Lipmans šo vienošanos neparakstīja, savukārt Zaharjins un Segals izvirzīja nosacījumus, kuriem nepiekrita kreditori.

Komentāri (9)

Edzs 20.08.2013. 01.11

par 1 latu valsts no blēžiem nopērk nelikvīdus un uzņemas visas saistības.
vēsture atkārtojas, – Godmanis būs bijis padomdevējs.

+7
-2
Atbildēt

0

ligakalnina 20.08.2013. 08.01

Kārtējie blēži kārtējo reizi visu acu priekšā apčakarē Latvijas valsti par desmitiem miljonu, “likumīgi” un elementāri novirzot valsts garantēto kredītu savās kabatās, nevis izlietojot adekvāti, un kārtējo reizi, vainīgo nav, un par visu samaksās nod. maksātājs, viss tipiski muļķuzemei.
Dabiski, kārtējo reizi nekādi secinājumi, lai kas tāds nevarētu atkārtoties, izdarīti netiks, gaidīsim nākamos blēžus, kam Latvijas valsts uzdāvinās desmitiem miljonu.

+5
-1
Atbildēt

1

    Life Quality Managem > ligakalnina 20.08.2013. 13.29

    Džeri, nav ko šūties. Man šķiet šis ir labākais no iespējamajiem scenārijiem. Tepat IR bija raksts kurā bija skaidri izklāstīts, ka maksātnespēja gadījumā valsts ar garantiju zaudē vairākus simtus miljonu latu. Savukārt glābšanas gadījumā jāiegulda uzņemumā apmēram 75 miljonus, bez tam tos vēl var arī atpelnīt.
    Vēl deviņdesmitajos visi bēdājās, ka valsts nav glābusi uzņēmumus. Šobrīd glābj atkal nav labi.
    Es tomēr palieku pie domas, ka lieli, ražojoši, importējoši uzņēmumu mums visiem ir vajadzīgi.
    Metalurga gadījums vēl arvien ir trekno gadu paliekas ar kurām diemžēl nākas cīnīties.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

lismanis 20.08.2013. 14.50

vai starp virsrakstu un pēdējo teikumu rakstā nav pretruna? “parakstījuši vienošanos par akciju atdošanu”, bet “akcijas kreditoriem tā arī netika nodotas”. nē, faktiski jau tas ir iespējams – paraksta vienošanos par nodošanu, bet ne akcionāru reģistru.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu