Zaharjinam un Segalam prasa atdot '' Liepājas metalurga'' akcijas • IR.lv

Zaharjinam un Segalam prasa atdot ” Liepājas metalurga” akcijas

24
''Liepājas metalurga'' ražotnē pirms darbības apturēšanas. Foto: Jānis Vecbrālis, F64

Ja akcijas neatdot līdz pirmdienai, draud sākt maksātnespējas procesu

Akcijau sabiedrības “Liepājas metalurgs” akcionāriem Sergejam Zaharjinam un Iļjam Segalam līdz pirmdienas, 19.augusta, vakaram jāatdod uzņēmuma kreditoriem savas uzņēmuma akcijas par vienu latu katram, biznesa portālam “Nozare.lv” atklājis trešais uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans.

Šādu nosacījumu izvirzījis kreditoru pieaicinātā finanšu konsultanta “Prudentia Advisers” partneris Kārlis Krastiņš, vakar tiekoties ar visiem trīs uzņēmuma akcionāriem. Ja šis nosacījums netiks izpildīts, tad tikšot sākts uzņēmuma maksātnespējas process, par tikšanos informēja Lipmans.

“Man šāda prasība netika izvirzīta, jo joprojām esmu gatavs ieguldīt uzņēmumā personiskos līdzekļus – tik, cik būs nepieciešams,” sacīja Lipmans. Viņš piebilda, ka pagaidām netic, vai Zaharjins un Segals šo “Prudentia Advisers” nosacījumu izpildīs un līdz pirmdienai atdos savas akcijas kreditoriem.

“Liepājas metalurgs” kreditoru kluba pārstāvji 13.augustā no “Prudentia Advisers” saņēmuši uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu un sāks ar to iepazīties, sacīja kreditoru klubā Finanšu ministriju pārstāvošās Valsts kases preses sekretāre Eva Dzelme.

“Finanšu konsultanti tikai izsniedza kreditoriem TAP pasākumu plānu, kā arī iepazīstināja ar tā galvenajiem pasākumiem. Tagad kreditori sāks detalizēti analizēt šo plānu, līdz ar to šodien nekādi lēmumi netika pieņemti un vēl arī nav iespējams pateikt, vai uzņēmuma iesniegtais TAP pasākumu plāns apmierinās visus kreditorus,” sacīja Dzelme. Viņa piebilda, ka noteikti vēl notiks kreditoru tikšanās ar konsultantu, lai vienotos, vai uzņēmuma TAP pasākumu plāns ir pieņemams visiem kreditoriem.

Pagājušās nedēļas nogalē “Liepājas metalurgs” savus priekšlikumus un principus TAP pasākumu plānam iesniedza kreditoru kluba pieaicinātajam finanšu konsultantam “Prudentia Advisers”, sacīja “Liepājas metalurga” padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis. “Iesniedzām konsultantam savus priekšlikumus un aprēķinus par uzņēmuma restrukturizāciju, metāllūžņu iepirkuma un produkcijas pārdošanas cenām, paredzamajiem ražošanas apjomiem un citus. Tagad konsultanti šos skaitļus ieliks TAP pasākumu plānā un pēc tam prezentēs to kreditoriem,” sacīja Vilnītis.

“Liepājas metalurga” TAP pasākumu plānā iecerēts noteikt parādu kapitalizācijas iespējas, uzņēmuma dažu cehu atdalīšanu un meitas kompāniju daļu pārdošanu, kā arī darbinieku skaita samazināšanu. Plānā paredzēts, ka uzņēmumam nepieciešamas 25 miljonu latu investīcijas apgrozāmo līdzekļu atjaunošanai, lai septembrī LM atsāktu ražošanu. Plāna projekts paredz nenodrošināto kreditoru parādu kapitalizāciju ar iespēju tos pārvērst akcijās.

TAP pasākumu plāna projektā, kas vēl jāapstiprina tiesā, paredzēts pārdot “Liepājas metalurga” daļas atsevišķās meitas kompānijās, atdalīt daļu pakalpojumus sniedzošo cehu kā atsevišķas juridiskas vienības, pārdot neizmantojamo kustamo un nekustamo mantu, beigt visa veida sponsorēšanas aktivitātes sportā un kultūrā, bet “Ledus halli” nodot nomā Liepājas pilsētas domei par vienu latu gadā.

LM strādniekiem jārēķinās, ka tiek plānots darbinieku skaita samazinājums, vienlaikus solot palielināt vidējo darba samaksu par 59 latiem mēnesī. Šo darbību rezultātā LM aizvien nodrošinās ar darbu līdz 1900 strādājošo, bet visu esošo kreditoru ieguvums būšot vismaz 20 reizes lielāks nekā bankrota gadījumā, sola uzņēmums. Patlaban uzņēmumā ir ap 2000 darbinieku.

“Liepājas metalurgs” nākotne atkarīga no TAP pasākumu plāna, kura apstiprināšanā liela loma būs nenodrošinātajam kreditoram – tērauda tirgotājam “Stemcor”. Bez “Stemcor” piekrišanas apstiprināt TAP plānu ir diezgan nereāli, iepriekš atzina Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Kā ziņots, “Liepājas metalurgs” nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns.

Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja “Liepājas metalurga” vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai “UniCredit S.p.A.” – 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica “Liepājas metalurga” valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Komentāri (24)

Ligiña Doniña 16.08.2013. 20.54

Maksātnespēja (laupīšana nr2). Administrātors. Izpārdošana. Negūtā peļņa valstij, caur nodokļiem. Cilvēku aizplūšana. Valstij zaudējumi virs 100 mio/ls, jo nauda vēl pavisam nesen ir izpumpēta no LM. Nopelijuši būs visi – Zaharjins, Segals, administrātors. Pārējiem arī kaut, kas atkritīs. Tas viss pie iespējas ieguldīt Lipmanam…Francijā jau būtu sākusies Revolūcija!

+6
-1
Atbildēt

0

dzintarz 19.08.2013. 13.29

salamandrs visa šitā šņaga atgādina kāršu šuleRI priekš IRteresentiem uzorganizētu pokerseansu … savā teritorijā

0
0
Atbildēt

0

inesite15 18.08.2013. 04.44

visa šitā šņaga atgādina kāršu šuleru priekš interesentiem uzorganizētu pokerseansu … savā teritorijā :P

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu