Kas par to priecājas • IR.lv

Kas par to priecājas

22
NULL
Ernests Kļaviņš

Komentāri (22)

Janka, Janic 14.08.2013. 07.35

pirmais ir Ventspils ķeizars…

+5
-2
Atbildēt

0

inta_s 15.08.2013. 10.48

Nezinu kur lai uzraksta šo komentāru, bet tas ir par ir.lv reklāmām labajā pusē.
Gribētu izteikt komplimentu – tās ir lielskas! Man tiešām patīk – vienmēr oriģināli izdomātas ar savu rozīnīti un gaumi. Netraucē baudīt par spīti tam ka manas domas atšķirās no tā ko raksta ir.lv.

Labu darbu nevar nenovērtēt.

0
-1
Atbildēt

0

dzerkaleliva 14.08.2013. 09.27

DVai zināt, kas ir kopējs Ventspils “oligarhu perēklim”, caurcaurēm ofšorizētajam “Ventbunkeram”, bezgala pozitīvajam Latvijas eksporta flagmanim “Latvijas finieris” un savā cīņā par atklātību (kamēr tas attiecas uz citiem) jau vienkārši žilbinošajam žurnāla “Ir” izdevējam – uzņēmumam “Cits medijs”?

Tie visi trīs savā būtībā ir viens un tas pats – ofšoruzņēmumi pēc šādu uzņēmumu, domājams, pirmās un galvenās pazīmes: neviens no malas nezina, kam precīzi šie uzņēmumi un kādās daļās patiesībā pieder un līdz ar to, izsakoties prokuratūras vārdiem, kas ir šo uzņēmumu patiesais labuma (un ietekmes, un visa pārējā) guvējs.

Katrs no šiem uzņēmumiem, protams, ir atšķirīgs detaļās – “Ventbunkerā” ir ofšors ofšora galā, “Latvijas finieris” vienmēr ir vienkārši kategoriski atteicies atklāt savu akcionāru sarakstu, tā vietā bubinot kaut ko par nacionālo uzņēmējdarbību, bet atklātību un caurspīdīgumu no citiem prasošā “Ir” izdevēja patiesie saimnieki paslēpušies aiz reālo ietekmi uzņēmumā nodrošinošajām “A kategorijas akcijām”.

+1
-5
Atbildēt

1

    dzerkaleliva > dzerkaleliva 14.08.2013. 09.28

    2012. gada 20. janvāris, LETA ziņa: “Tuvāko mēnešu laikā notiks izšķiršanās par to, vai un kur tiks veidots centralizēts visu akciju sabiedrību akcionāru reģistrs, raksta laikraksts “Dienas Bizness”. Jau sākusies cīņa par to, kas būs šī reģistra turētājs – valsts vai privātuzņēmums. (..)

    Pēc SIA “Lursoft” datiem, Latvijā ir 916 AS, no kurām biržā kotētās AS ir tikai 33, kuru akcionāru reģistru ved Latvijas Centrālais depozitārijs (LCD) un to akcionāri ir zināmi, bet par pārējām 879 AS akcionāriem nekādas informācijas nav, kaut arī to kopējais apmaksātais pamatkapitāls ir 4,23 miljardi latu, vidējais apmaksātais pamatkaptāls ir 4,8 miljoni latu un aktīvu kopsumma vidēji uz vienu AS ir desmit miljoni latu, informē LCD valdes priekšsēdētājs Indars Aščuks…” Vai esat kaut ko dzirdējuši par “tuvāko mēnešu laikā notikušu izšķiršanos”? Nē, protams, un arī nedzirdēsiet, – kā gan citādi, ja, tā sacīt, Lemberga intereses šajā jautājumā pilnībā sakrīt ar Raudsepa-Ozoliņa tikpat “škurnajām” interesēm.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu