Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Milleru ģimenīte
Kristīne Simsone

 

ooo Milleru ģimenīte / We’re the Millers. Lai gan šī parupjā un par amerikāņu mietpilsoņu ģimenēm skarbi ironizējošā kriminālkomēdija ir muļķīga un paredzama, tās scenārija autori vismaz ir pacentušies uzrakstīt arī kādu joku, nevis slinki izšļūkt uz pašironijas rēķina, kā to dara lērums pēdējā laika smejamgabalu. Tiesa, lentes politnekorektais humors ir gaumes jautājums, toties par Dženiferas Anistones aktierspēli nav divu domu – viņas tēlojums ir bēdīgs. Kino no 16.augusta.

oo Violeta un Deizija / Violet & Daisy. Oskarotais filmas Precious scenārists Džefrijs Flečers debitē režijā ar savādu trillera un pieaugšanas stāsta mistrojumu, kura primārā mērķauditorija, visticamāk, ir pusaugu meitenes. Stāstā par divām pāraugušām tīnēm-pasūtījuma slepkavām vardarbība mijas ar cukurainām un stereotipiski meitenīgām izdarībām. Flečera filmā vēdī ambīcija attāli līdzināties te Lika Besona 1994.gada hitam Leons, te Tarantīno darbiem, taču šī lente ir gan saturiski, gan emocionāli daudz liesāka. No 16.augusta.

ooo Kick-Ass 2: Jaunie Supervaroņi 2 / Kick-Ass 2. Pēc 2010.gada priekšteces šis turpinājums ir jūtami mainījis virzienu – jau otrā filma par pašpasludinātajiem supervaroņiem ir krietni vien vardarbīgāka un ar daudz tumšāku humoru. Mazliet žēl, ka Kick-Ass 2 ir zaudējusi lielu daļu žanriskās pašparodijas, jo tieši šīs īpašības pirmajai un krietni labestīgākajai lentei piešķīra šarmu. Skatāms spraigsižeta gabals ar atsevišķiem komēdijas momentiem. No 16.augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu