Politiskais kapitāls • IR.lv

Politiskais kapitāls

29
NULL
Ernests Kļaviņš

Komentāri (29)

andrisskrastins 08.08.2013. 12.38

Skumji redzēt šādu potenciālu izšķiestu nemākulīgā komunikācijā, diezgan lielā stūrgalvībā, un politiskā tuvredzībā. Pierādījums, ka reformu birka nepadara tevi par politiķi, kas spējīgs darboties Latvijas apstākļos. RP fani, ņemiet vērā – politikā praktiski nekad nenotiek tā, kā jūs to gribētu pēc labākās sirdsapziņas. Vēlēšanas vienmēr ir pārāk tuvu, vēlētāji – pārāk “dumji”. Ne visos jautājumos ir labi plēst kreklu pa lietu.

+14
-3
Atbildēt

4

    janis17 > andrisskrastins 08.08.2013. 14.48

    šādu potenciālu izšķiestu nemākulīgā komunikācijā, diezgan lielā stūrgalvībā, un politiskā tuvredzībā.
    _____________________________________
    Stūrgalvība, nemākulīga komunikācija un tuvredzība, maskavošanās, draudēšana ar tankiem… – nu piedodiet – par politisku potenciālu to nenosauksi!
    Tas bija liels rozā tukšs gaisa balons…

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andrisskrastins 08.08.2013. 13.05

    – viskompetentākie ir tie, kas ir pie varas, jo viņiem ir informācija.
    ________________________
    ——–

    un informācijas izrādās tik daudz,ka “‘aiz kokiem vairs neredz mežu””.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > andrisskrastins 08.08.2013. 13.39

    Iespējams, bet vēl mazāk redz tie, kas nezin visas detaļas.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    normundskr > andrisskrastins 08.08.2013. 12.56

    Tur man liekas ir smagāks iemesls. RP startēja ar lozungu “tiešā demokrātija”, bet, cik varu spriest no manu paziņu no RP teiktā, nekas tamlīdzīgs reāli nenotika, lēmumu pieņemšana vienmēr palika “elites” rokās. Nu un te, protams, pārējiem rodas jautājums “kādā spēlē es īsti esmu bandinieks?” un “kāda jēga man te būt?”.

    RP nodibinājās uz Saeimas atlaišanas viļņa, un vienojošā ideja bija ‘pret’ (oligarhiem); par attīstības lietām tur noteikti vismaz pirmsākumos katrs visu saprata pa savam. Tagad droši vien tie, kam viedoklis nesaskanēja ar vadošajiem, ir atbiruši.

    Bēdīgais visā šinī ir, ka, lai arī Latvijā ir daudz (esmu pārliecināts) cilvēku, kas gribētu darboties politikā, iespējas to izdarīt ir diezgan ierobežotas.

    Pirmkārt, ir grūti iegūt vajadzīgo publicitāti, kaut vai lai nodibinātu partiju. Es nesaku, ka nevar – jo dažādus mārketinga brīnumus mūsdienās izspēlē daudzi. Tomēr, ir grūti aizstāt to tribīni, kas bija Zatleram, un to bumbas efektu, ko viņš panāca ar Rīkojumu 2.

    Otrkārt, kompetence. Esošajiem politiķiem ir pilna informācija, viņi ar to nodarbojas savā darba laikā, plus vēl var uzdot padotajiem vajadzīgos faktus noskaidrot. Ja politikā grib ienākt cilvēks, kas ir “ārpus sistēmas”, viņam ir ļoti grūti ar to konkurēt, jo viņam tīri objektīvi nav kopainas, un visas info druskas ir jāizlasa pa vienai. Tādējādi, izveidojas apburtais aplis – viskompetentākie ir tie, kas ir pie varas, jo viņiem ir informācija.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

Eleonora Maisaka 08.08.2013. 14.39

Zatļeristiem pilns sunduks ar peļu kakām.

+7
-4
Atbildēt

0

Kaspars Gasūns 10.08.2013. 00.23

Atklātie balsojumi, izpildvaras nodalīšana no lēmējvaras, ostu nodoklis utml tēmas, kas tika noklusinātas jau gadiem…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu