Par aizliegtu vienošanos soda arhīvu pakalpojumu sniedzējus • IR.lv

Par aizliegtu vienošanos soda arhīvu pakalpojumu sniedzējus

26
Foto: Kestutis Vanagas, F64

Uzņēmumi apspriedušies par dalību Stradiņa slimnīcas iepirkumā

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu par aizliegtu vienošanos sodīt SIA ”VCO” un SIA ”Latvijas Arhīvs”, jo uzņēmumi apmainījušies ar komercinformāciju par dalību VSIA ”Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” rīkotā arhīva pakalpojumu publiskajā iepirkumā, informē KP priekšsēdētājas palīdze Inita Kabanova. Lēmuma teksts publicēts KP mājas lapā (http://www.kp.gov.lv/files/pdf/obnDdpbb9u.pdf).

Par pārkāpumu liecināja vienādās kļūdas un citas sakritības abu uzņēmumu iesniegtajos piedāvājumos, savukārt lietas izpētes gaitā KP konstatēja, ka uzņēmumu pārstāvji izmanto vienu un to pašu datoru, nenodrošinot savu uzņēmumu komercinformācijas aizsardzību un tā padarot neiespējamu patiesu savstarpēju konkurenci.

Abiem uzņēmumiem uzlikts naudas sods 2,5% apmērā no iepriekšēja finanšu gada apgrozījuma. Tā kā uzņēmumu apgrozījums bijis salīdzinoši neliels un procentuālais naudas sods absolūtos skaitļos nesasniedza Ls 500, tas palielināts līdz Ls 500, kas saskaņā ar Konkurences likuma noteikumiem ir zemākais iespējamais sods par aizliegtu vienošanos, skaidro Kabanova.

Uzņēmumu darbības pārbaudi KP sāka pēc Iepirkumu uzraudzības biroja iesnieguma. Sākotnēji lieta tika ierosināta arī pret abiem pārējiem iepirkuma pretendentiem – SIA ”Ziemeļu kronis” un AS ”UNISTOCK”. Pastāvēja aizdomas, ka arī šo uzņēmumu piedāvājumi ir savstarpēji saskaņoti. Tomēr lietas izpētes gaitā KP noskaidroja, ka abi pārējie ir saistīti uzņēmumi, kas Konkurences likuma izpratnē uzskatāmi par vienu tirgus dalībnieku un pēc būtības nav konkurenti.

Komentāri (26)

dzintarz 08.08.2013. 22.24

http://company.lursoft.lv/latvijas-arhivs
=============
Iespējams, Latvijas humāno tiesu (vēl humānāku par vishumānākajām) vāji notiesātā blēde, bijusī direktore vienā no archīviem var tiesiski atjaunot savas amatpersonas darbības…

Jau neciešami daudz gadu pagājis, kopš tālā 2009.gada..

http://nra.lv/latvija/72241-rigas-kinostudija-valde-iekila-uznemtas-filmas-rekvizitus-un-studijas-aprikojumu.htm

http://lv.linkedin.com/pub/inta-ka%C5%86ep%C4%81ja/30/15/16b

http://www.delfi.lv/news/national/criminal/divam-bijusajam-kinofotofonodokumentu-arhiva-amatpersonam-par-krapsanos-piespriez-naudassodus.d?id=42437982

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu