Tiesas lēmums par Berluskoni satricina Itālijas politisko skatuvi (papild.) • IR.lv

Tiesas lēmums par Berluskoni satricina Itālijas politisko skatuvi (papild.)

23
Silvio Berluskoni televīzijā teic sašutuma pilno runu. Foto: EPA/LETA

Berluskoni saniknots par tiesas piespriesto cietumsodu

Itālijas Augstākās tiesas lēmums atstāt spēkā bijušajam premjerministram Silvio Berluskoni apsūdzībās par nodokļu nemaksāšanu piespriesto cietumsodu ir saasinājis politisko spriedzi valstī, bet trauslo valdības koalīciju pagaidām nav sagrāvis.

“Valdība briesmās!” piektdien vēsta laikraksts “Il Messaggero”, savukārt “Il Fatto Quotidiano” lasāms, ka alianse, kas noslēgta starp Berluskoni centriski labējiem un premjerministra Enriko Letas centriski kreiso koalīciju, ir “staigājošs mironis”.

Pirms tiesas lēmuma Berluskoni lojālie politiķi solīja masveidā atkāpties, ja cietumsods tiks atstāts spēkā, bet pēc sprieduma nolasīšanas viņi izrādījuši daudz lielāku piesardzību. “Silvio Berluskoni tiesiskās likstas valdībai nebūs problēma. Dusmas, ko mēs visi jūtam, nedrīkst virst pāri katla malām,” norādīja Mara Karfanja no Berluskoni pārstāvētās centriski labējā Brīvības tautas partijas (PDL).

Finanšu tirgus Itālijas Augstākās tiesas lēmums nav ievērojami ietekmējis.

Pašreiz lielākās bažas ir par to, vai Letam izdosies savaldīt paša partijā gruzdošo neapmierinātību par sadarbību ar koalīciju, ko vada notiesāts nodokļu nemaksātājs. Prominents premjerministra kreisi centriskās Demokrātiskās partijas (PD) biedrs Pipo Čivati laikrakstam “La Repubblica” pauda pārliecību, ka valdībai nepieciešama “aiziešanas stratēģija” un jaunas vēlēšanas jānoorganizē “tuvāko pāris mēnešu, nevis divu gadu laikā”.

Daži partijas politiķi aicinājuši nekavējoties atņemt Berluskoni vietu Senātā, kā to paredz jaunie noteikumi, kas vērsti pret likumdevējiem un kandidātiem ar kriminālu pagātni.

Jau ziņots, ka bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni ir saniknots par Augstākās tiesas lēmumu atstāt spēkā viņam piespriesto cietumsodu, uzskatot, ka viss tiesas process bijis nepamatots un atrauts no realitātes, ziņo LETA/AFP.

Berluskoni pēc tiesas lēmuma pārraidīja televīzijā paziņojumu, kurā uzsvēra, ka ir nevainīgs upuris, kuram nācies ciest no “apsūdzībām un tiesām, kam nav nekāda sakara ar realitāti”.

Augstākā tiesa ceturtdien atstāja spēkā bijušajam premjerministram apsūdzībās par nodokļu nemaksāšanu piespriesto cietumsodu. Tomēr Berluskoni cienījamā vecuma dēļ politiķim cietumsoda vietā nāksies izciest mājas arestu vai izpildīt sabiedriskos darbus.

Pērn Berluskoni šajā lietā tika piespriests četru gadu cietums, bet vēlāk tiesa atbilstoši 2006.gadā pieņemtajam amnestijas likumam cietumsodu samazināja līdz vienam gadam. Tāpat Berluskoni tika aizliegts arī ieņemt valsts amatus. Par šo aizliegumu Augstākā tiesa lēmusi, ka jautājumu nepieciešams rūpīgāk izpētīt un lēmumu vēl nepieņēma.

Berluskoni bija apsūdzēts mākslīgā ASV filmu pārraidīšanas tiesību cenas paaugstināšanā, kuras bija iegādājušies viņa kontrolēti uzņēmumi un kas pēc tam tika pārdotas viņa mediju impērijai “Mediaset”. Izmantojot šo finanšu mehānismu, uzņēmums varējis izveidot rezerves fondus ārvalstīs, bet Itālijā samazināt deklarētos ienākumus, lai maksātu mazākus nodokļus.

Berluskoni televīzijā pārraidītajā paziņojumā norādīja, ka tiesā sūdzēts vairāk nekā 50 reizes un tā ir “īsta tiesiskā mocīšana, kas neiekļaujas civilizētajā pasaulē”.

Berluskoni norādīja, ka apmaiņā pret gandrīz 20 gadus ilgu darbu valsts labā, viņš tagad tiek “atalgots ar apsūdzībām un spriedumu, kas nav balstīts pilnīgi ne uz ko, kas atņem (..) personisko brīvību un politiskās tiesības”.

“Vai tāda tā ir Itālija, kādu mēs gribam? Vai tāda ir Itālija, ko mēs mīlam? Noteikti nē,” uzsvēra ekspremjers.

 

Komentāri (23)

andris902 02.08.2013. 08.33

….šito rakstu redakcija varētu pietaupīt – tik nomainīt uzvārdu un bildi, kad būs jāraksta par Lembergu…. :)

+14
-1
Atbildēt

6

    Eleonora Maisaka > andris902 03.08.2013. 08.14

    Pelēkais Vilks
    ..dēliem būs jāiet tēva pēdās un jātiztirgo savs organisms specdienestu izvirtuļiem

    Nepareizi. Netradicionālā seksuālā orientācija bija iemesls, kāpēc čeka pievērsa uzmanību mazajam Aināriņam, ne jau kādu tur citu “talantu”, apgūto zinību vai sakaru dēļ. Bijušais čekas priekšņieks Edmunds Johansons daudz izrunājās par sievietēm prostitūtām, un viņu lomu režīma saglabāšanā, tikai ne vārdiņa, par pidrillām, jo tie joprojām ir ierindā un grauj latviešu valsti.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > andris902 03.08.2013. 07.49

    DD1
    Arī Šlesers varētu iet Berluskoni pēdās, bet par laimi viņam ir ideāla ģimene – paraugs katram latvietim.

    Kad Imanta Daudiša dēls uzzināja, ka viņa tēvs ir pederasts, Birkava partneris, viņš padarīja sev galu. “Ideāla ģimene”, blāāāāā!

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    dzintarz > andris902 03.08.2013. 17.18

    Patiesi! Demokrātijā arī čekistu “mafkai” un “stukačam/farcovščikam/dievmīlim” esot tiesības…

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    dzintarz > andris902 02.08.2013. 22.26

    Arī Šlesers varētu iet Berluskoni pēdās, bet par laimi viņam ir ideāla ģimene – paraugs katram latvietim.
    ======
    Šaubos, ka tas būs paraugs.
    Ja nu (lai šlosera dievs pasargā) dēliem būs jāiet tēva pēdās un jātiztirgo savs organisms specdienestu izvirtuļiem, lai “iegūtu pirmo muljonu” un “apgūtu norvēgu, sviedru u.c. rjūriķu” paņēmienus ?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    peerku > andris902 03.08.2013. 10.08

    Kā Jūs varat zināt par Šlesera seksuālo orientāciju? Es medijos redzu skaistu, uzticīgu, neuzbāzīgu sievu, veselīgus zēnus un nu arī meitenīti, man nav iemesla noticēt tādām pasakām. Pat ja bijushi sevis meklējumi pagātnē, tagad viņam patiesi rūp ģimene un viņsh lepojas ar to.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    peerku > andris902 02.08.2013. 09.17

    Līdzība starp Berluskoni un Lembergu ir ļoti liela – abi ir neliela auguma ar milzīgām ambīcijām apveltīti, vienmēr balasējuši uz likumības robežas, visai bieži nonākot arī likuma viņā pusē, abi kā Feniksi spējuši daudzas reizes atdzimt no pelniem, kad jau liekas, ka beidzot izstāsies no bezcerīgi zaudētas politiskās spēles.

    Arī Šlesers varētu iet Berluskoni pēdās, bet par laimi viņam ir ideāla ģimene – paraugs katram latvietim.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

oktaavs 02.08.2013. 20.45

Itālija un Latvija varētu sacensties par tupāko Europas vēlētāju godu. Vērtību skala abām komandām aptuveni tā pati, tapēc kausu varētu zāģēt uz pusēm :)

+5
-3
Atbildēt

10

    Eleonora Maisaka > oktaavs 03.08.2013. 19.11

    dzeris49
    Atradi ko salīdzināt – igauņu un latviešu mentalitāti, igauņiem nekas netraucē

    Igauņi tavas smirdošās sugas brāļiem, fašistu izdzimteņiem, civiliedzīvotāju masu slepkavu, marodieru, kapu un pieminekļu apgānītāju un vecenīšu izvarotāju mantiniekiem, ierādīja tiem pienākošos vietu, igauņi aizvāca no Tallinas centra, kara noziedznieka, aļoskas, istukanu. Igaunija nedāļā savas vēsturiskās zemes ienaidniekam, un kad tiks likvidēta un iztīrīta ļaunuma impērija, Igaunija kopā ar Somiju varēs pretendēt uz visām som-ugru zemēm, līdz pat Urāliem, Latvija pēc Abrenes labprātīgas atdošanas, ne tikai uz savām vēsturiskam zemēm, Maskavu ieskaitot, pat uz pitalovu nevarēs.
    Pat neiespējami iedomāties, ka Igaunijas prezidenti kopā ar pasaulē bīstamāko noziedznieku, alkatīgo, atriebīgo, paranoidālo kodolteroristu un pedofīlu, varētu atzīmēt drausmīgākā briesmoņa asiņaino uzvaru pār cilvēcību un veselo saprātu, 9. maijā, kā mūsu čekas podsķilkas, VVF un Zatļers.
    Lai tiem pirms eksekūcijas paziņo, ka viņi ir atstāti kā pēdējie savu dzimtu pārstāvji.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    dzintarz > oktaavs 04.08.2013. 23.31

    Zaniit, miiluliit, tev demokraatiskaa matemaatika nav pietiekami attiistiitta. Turpini vien barot IR.lv

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > oktaavs 04.08.2013. 21.23

    ….Tev taisnība, bet…palūkosimies, kāds ir pamatiedzīvotāju īpatsvars:

    …Latvijā latvieši – 1 238 029 (61,2%) no kopējā iedzīvotāju skaita…
    …Igaunijā igauņi – 880 770 (68,6%) no kopējā iedzīvotāju skaita….

    …taču…ir kāds interesants fakts:
    …pēdējo 12 gadu laikā igauņu skaits palielinājies tikai par 1%…
    …turpretī latviešu skaits pēdējos 12 gados pieaudzis par 3,5%…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > oktaavs 03.08.2013. 17.26

    dzeris49 Ko tu saproti ar vārdu “urlēni”, nevarētu sīkāk?
    ===========
    džerīt, jauktenīt mīļais, – nesākšu Tev skaidrot pašsaprotamas lietas.
    Ej vien uz http://www.urlas.lv!

    Pušlapis Tevi pārsūtīs uz urlas.ru

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dzintarz > oktaavs 04.08.2013. 16.53

    nulle Igaunijā ir pašvaldību vēlēšanu tiesības nepilsoņiem.
    =============
    Klau, stulbenīt, – Igaunijā arī urlu īpatsvars ir ievērojami mazāks nekā Latvijā.
    Par Lietavu pat neizteikšos..

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > oktaavs 05.08.2013. 07.50

    Optiskais Tēmeklis
    Par krievu var būt jebkurš latviešu, ukraiņu, mongoļu, etiopu, vai žīdu izcelsmes organisms, kas pazaudējis savas saknes un seju, sasniedzis noteiktu degradācijas līmeni.
    Salīdzināšanai ar Igauniju, mums ir “latvieši”: jurkāni, urbanoviči, zariņi, šļeseri, zatļeri, Igaunijā daudzi krievu izcelsmes iedzīvotāji sameklē savas som-ugru saknes un integrējas cilvēku sabiedrībā. Igaunisko savus uzvārdus.
    Necienīsi pats sevi, arī krievs tevi necienīs, un katrs blusains kvekškis apries un vēl mēģinās ieķert stilbā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > oktaavs 03.08.2013. 15.50

    Ko tu saproti ar vārdu “urlēni”, nevarētu sīkāk?
    Kas tad te bija pie varas 20 gadus, vai tad ne latvieši, tie ir tie “urlēni”?
    Atradi ko salīdzināt – igauņu un latviešu mentalitāti, igauņiem nekas netraucē, latviešiem viss traucē, tikai, ne pašu zaglīgums un nekompetence.
    Un, korupcija ir visur, bet, citur ir arī tiesībsarg. struktūras u politiska vēlme ar to cīnīties, Latvijā no tā nekas nav, ir tikai butaforijas un parodijas uz tiesībsarg, un kontrolējošām struktūrām.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > oktaavs 04.08.2013. 18.03

    …Pelēkais Vilks….ja norobežojamies no apzīmējuma “urlas”, tad krievu īpatsvars Igaunijā nebūt nav tik krasi atšķirīgs no Latvijas….
    – Latvijā dzīvo 531 324 krievi (26,3%) no kopējā iedzīvotāju skaita,
    – Igaunijā – 321 198 krievi (25%) no kopējā iedzīvotāju skaita….

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > oktaavs 04.08.2013. 20.16

    ZanE, objektivitātes labad pie krievvalodīgajiem, kuri veido postsovetiski traumēto/”sovoku” politisko masu, pie krieviem jāpieskaita arī “sovetiski pūdētie” — ne savās dzimtajās valodās, ne valsts valodā nerunājošie — baltkrievi, ukraiņi, pasov- ebreji (kurus nepieņem ebreju LV kopiena. Minētās kategorijas ir inficētas ar padomju impēriskās domāšanas nostaļģiju un uzskatus attīsta — pārsvarā neauglīgā — atpakaļgaitā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > oktaavs 02.08.2013. 22.37

    ..par tupāko Europas vēlētāju godu…
    =========
    Tā gadās, ja pārkāpj proporcijas maisījuma receptē…
    Daži procenti urlēnu šurp vai turp – un sanāk “ēdama lieta” kā Igaunijā vai “neēdama kaka” kā Latvijā.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

Eleonora Maisaka 03.08.2013. 22.33

DD1
Arī Šlesers varētu iet Berluskoni pēdās

Lai varētu iet Berluskoni pēdās:
1. Intelekts
2. Harisma
3. Augsts testosterona līmenis.

Berluskoni nesanāks, mini Kadirovs varētu sanākt, Abibas trennūzenēs un Like krosenēs.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu