"Liepājas metalurga" strādnieki atbildes par nākotni nesaņem • IR.lv

“Liepājas metalurga” strādnieki atbildes par nākotni nesaņem

20
Uzņēmuma "Liepājas metalurgs" lielākais akcionārs Sergejs Zaharjins. Foto: Nora Krevneva, F64

Zaharjins iesaka paciesties līdz augusta beigām un pamet sapulci

Finanšu grūtībās nonākušā “Liepājas metalurga” (LM) strādnieki trešdien tikšanās laikā ar uzņēmuma akcionāru un bijušo LM padomes priekšsēdētāju Sergeju Zaharjinu atbildes uz jautājumiem par uzņēmuma nākotni nesaņēma, vien ieteikumu paciesties līdz augusta beigām, ziņo “Rietumu Radio”.

LM gatavās produkcijas noliktavā uz tikšanos ar Zaharjinu bija ieradušies ap 300 uzņēmuma strādnieku. Pēc daudzkārt jau dzirdēta vēsturiskā atskata par to, kā LM nonācis šādā situācijā un kā valsts nav sniegusi nepieciešamo atbalstu pēc pirmajiem uzņēmuma lūgumiem palīdzēt, strādnieki mēģināja uzdot Zaharjinam jautājumus.

Kāds strādnieks krieviski pateicās akcionāram par ieguldījumu, ko Zaharjins pacietīgi noklausījās, taču pēc jautājuma latviski par to, kāpēc divi uzņēmuma akcionāri – Zaharjins un Kirovs Lipmans – nevar vienoties par uzņēmuma darbības atjaunošanu un investora piesaistīšanu, viņš vienkārši pameta tikšanās vietu, klusēdams izejot cauri apmulsušo strādnieku rindām. “Liepājas metalurga” elektrotēraudkausēšanas ceha celtņa operators Egons Kļava, kurš uzņēmumā strādā 27 gadus, pat nepaspēja uzdot jautājumu līdz galam.

Kļava “Rietumu Radio” sacīja, ka neko jaunu šī tikšanās strādniekiem nav devusi, tādu solījumu vēl mazliet paciesties esot bijis kādi trīs vai četri. Tikšanās mērķis bija uzdot Zaharjinam jautājumus tieši, nevis ar mediju starpniecību, jo kopš pēdējās tikšanās šā gada martā strādniekiem nav bijis iespēju tikties ar Zaharjinu personīgi, ziņo LETA.

Kā sacīja Kļava, pēc šīs tikšanās jautājumu ir vēl vairāk: kas tad mainīsies pēc 29.augusta, ko mainīs tiesiskās aizsardzības plāns? Šodien Zaharjina teiktais par centieniem turpināt piesaistīt investoru pārliecību par pozitīvu iznākumu nav sniedzis, – viņš vairākkārt raksturoja smago situāciju metalurģijas nozarē visā Eiropā un atzina, ka viņa vienīgā kļūda, ko esot pieļāvis savā dzīvē, esot tā, ka nav meklējis investoru jau pirms gada. Tas viss rosina domāt, ka nevienu LM problēmas pasaulē neinteresē.

Uz tikšanos ar uzņēmuma strādniekiem Zaharjins ieradās savā lepnajā “Mercedes” automašīnā, izraisot strādniekos nelielu smīnu, savukārt “Liepājas metalurga” izpilddirektors Leons Ptičkins uzņēmumā ieradās kājām.

Tikmēr LM akcionārs Kirovs Lipmans aicina nekavējoties sasaukt uzņēmuma ārkārtas akcionāru sapulci un tās darba kārtībā iekļaut jautājuma izlemšanu par jaunas padomes ievēlēšanu, teikts Lipmana iesniegumā “Liepājas metalurgam”, revidentam “PricewaterhouseCoopers”, Uzņēmumu reģistra Rīgas reģionālajai nodaļai, Finanšu un kapitāla tirgus komisijai un biržai “NASDAQ OMX Riga”.

Iesniegumā minēts, ka Lipmans 29.jūlijā atstāja LM padomes locekļa amatu un, pamatojoties uz Komerclikuma 270.pantu, viņš lūdz nekavējoties sasaukt LM ārkārtas akcionāru sapulci, kuras darba kārtībā jāiekļauj jautājuma izlemšana par jaunas padomes ievēlēšanu.

Lipmans uzskata, ka līdz ar viņa atkāpšanos no LM padomes locekļa amata uzņēmuma padome visā tās sastāvā ir zaudējusi savu tiesībspēju un tādējādi tā saskaņā ar Komerclikumu ir nekavējoties jāievēl no jauna ārkārtas akcionāru sapulcē, kurai arī ir jānotiek nekavējoties, jo īpaši ņemot vērā sarežģīto LM finanšu situāciju.

“Vēlos uzsvērt, ka arī “Liepājas metalurga” statūti noteic, ka “padome sastāv no sešiem padomes locekļiem”, līdz ar to šī brīža padomes skaitliskais sastāvs ir pretrunā ar “Liepājas metalurga” statūtos noteikto,” norāda Lipmana advokāts Pāvels Rebenoks.

Kā ziņots, Liepājas tiesa 29.jūlijā nolēmusi līdz 26.augustam pagarināt finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma LM tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu, kā to bija lūdzis uzņēmums.

29.jūlijā LM akcionāru sapulcē apstiprināja jaunu uzņēmuma padomi, par zvērinātu revidentu izraudzīta starptautiskā audita un konsultāciju kompānija “Price Waterhouse Cooper”. Jaunajā uzņēmuma padomē ievēlēts LM akcionārs Kirovs Lipmans, līdzšinējais LM padomes loceklis Guntis Vilnītis. No jauna uzņēmuma padomē ievēlēts LM galvenais inženieris Egils Kupšis, galvenā ekonomiste Benita Imbovica, advokāti Genādijs Atujevs un Ainars Kreics.

Lipmans pieņēma lēmumu atstāt padomes locekļa amatu, jo LM akcionāru sapulcē apstiprinātās uzņēmuma jaunās padomes pirmā sēde, viņaprāt, ir bijusi prettiesiska.

LM padomē turpmāk nestrādās līdzšinējais uzņēmuma padomes priekšsēdētājs un viens no lielākajiem akcionāriem Sergejs Zaharjins un viņa dēls Aleksejs Zaharjins, kā arī padomes locekļi Andris Deniņš un Māris Pomerancis.

 

Komentāri (20)

lasis75 31.07.2013. 15.15

“Kāds strādnieks krieviski pateicās akcionāram par ieguldījumu, ko Zaharjins pacietīgi noklausījās…”

Linux Mint 15, tu?

+19
-1
Atbildēt

4

    Inese > lasis75 31.07.2013. 15.44

    Tu aizvien tici pasakām? Cik tev gadu?

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > lasis75 31.07.2013. 22.29

    .
    Kurš Tevi, Pif, pārtaisīja?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aija_vecenane > lasis75 01.08.2013. 00.21

    Pif, haha, labi iznerroji to nabagu! :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lasis75 > lasis75 31.07.2013. 15.50

    kas par pasakām? izsakies skaidrāk… tev taču maksā ne tikai par kvantitāti, bet arī par kvalitāti… vai arī tagad zem šī nika piesēdās cits cilvēks, kurš vēl nav iebraucis tēmā? Jūs tajā SC komandcentrā uz maiņām strādājat?

    +13
    0
    Atbildēt

    0

peerku 31.07.2013. 16.01

Nu ko es teicu,- mēs esam miermīlīga tauta.

Parasti lepojos ar latviešu savaldīgumu, šoreiz gribu teikt,- par daudz miermīlīga: “pēc jautājuma latviski, ko uzdeva elektrotēraudkausēšanas ceha celtņa operators Egons Kļava, kurš uzņēmumā strādā 27 gadus, par to, kāpēc divi uzņēmuma akcionāri – Zaharjins un Kirovs Lipmans – nevar vienoties par uzņēmuma darbības atjaunošanu un investora piesaistīšanu, Zaharjins vienkārši pameta tikšanās vietu, klusēdams izejot cauri apmulsušo strādnieku rindām.”

+9
0
Atbildēt

1

    lismanis > peerku 31.07.2013. 16.30

    jā, es arī nedaudz brīnos kā tur kādam nav neizturējuši nervi. cilvēki strādā (t.i. strādāja daudzus gadus) melnu muti, bet tagad viens krāns lepnā mersedesā viņus lūdz paciesties. tur ir jābūt stipriem nerviem.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 31.07.2013. 16.03

atstaadinaatais jau arii nekaadas atbildes par turpmaako nevar sniegt , vieniigi atbildeet par pastraadaato prokuroram, man šii tikšanaas ar straadniekiem taa ar palika nesaprotama.

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu