Jēkaba katedrālē notiks kora "Latvija" labdarības koncerts Bruknai • IR.lv

Jēkaba katedrālē notiks kora “Latvija” labdarības koncerts Bruknai

33
Valsts akadēmiskā kora "Latvija" vadītājs diriģents Māris Sirmais. Foto Dmitrijs Suļžics

Koncertā tiks atskaņota Latvijas kormūzikas klasiķu un mūsdienu autoru mūzika

Šovakar plkst.19 Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē Valsts akadēmiskais koris “Latvija” diriģenta Māra Sirmā vadībā koncertā aizsāks šā gada labdarības akciju “Uzcel savu baznīcu”, raksta aģentūra LETA. Koncertā tiks atskaņota Latvijas kormūzikas klasiķu un mūsdienu autoru mūzika. Ziedojumu kartes trīs, piecu un septiņu latu apmērā uz koncertu var iegādāties  www.bilesuparadize.lv. Visi iegūtie līdzekļi tiks novirzīti labdarības akcijas mērķim. 

Pagājušā gada vasarā tika sākta vērienīga labdarības akcija “Uzcel savu baznīcu!”, kuras mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto Apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā. Bruknas muižā 24.augustā notiks vērienīgs labdarības akcijas lielkoncerts, kurā piedalīsies ievērojams skaits Latvijas mūziķu. Pērn lielkoncertu Bruknas muižā apmeklēja ap 2000 cilvēku. Pateicoties iegūtajiem līdzekļiem, jau ir uzmūrētas sienas līdz kapelas pirmajam stāvam astoņu metru augstumā, ielietas četras pusvelves un četras kupolvelves, ielieta arī melnā grīda, atrisināti visi tehniskie jautājumi, kas saistīti ar siltās grīdas ierīkošanu. 

Izpostītajā Bauskas novada Bruknas muižā 2001.gadā Andrejs Mediņš izveidoja rehabilitācijas vietu “Kalna svētību kopiena”, kuras mērķis ir palīdzēt dažādās atkarībās esošiem ļaudīm. Kopienā katram ir iespēja atrast savu ceļu šai Dieva pasaulē, lietojot vienīgi garīgās dzīves un darba terapiju, kopienas garīgā aizbildne ir svētā Māte Terēza no Kalkutas. 

Pagājušā gada maijā pēc Mediņa ierosmes sākta starpkonfesiju kapelas būve Bruknā, jo muižā esošā ir par mazu. Lai kapela taptu, nepieciešami ziedojumi. Akcijas “Uzcel savu baznīcu!” mērķis ir palīdzēt uzcelt sakrālo celtni un izveidot apustuļu skulpturālo grupu.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu