NATO patruļlidmašīnas identificē piecus Krievijas iznīcinātājus • IR.lv

NATO patruļlidmašīnas identificē piecus Krievijas iznīcinātājus

38
Krievijas lidmašīnas "SU-27". Foto: EPA/LETA

Krievijas lidmašīnas lidojušas virs neitrālajiem ūdeņiem

NATO patruļlidmašīnas piektdien virs Baltijas neitrālajiem ūdeņiem konstatējusi Krievijas transportlidmašīnu un piecus iznīcinātājus, liecina Latvijas Nacionālo bruņoto spēku mikroblogošanas vietnē “twitter” ievietotā informācija.

Patruļlidmašīnas veica izlidojumu un virs neitrālajiem ūdeņiem konstatēja vienu Krievijas transportlidmašīnu “Il-76” un piecus iznīcinātājus “Su-27”, ziņo LETA.

Latvijas Aizsardzības ministrijas izveidotajā militāro ziņu portālā “Sargs.lv” Gaisa spēku aviācijas bāzes komandieris Aivars Mežors pastāstījis, ka līdz šim NATO patruļlidmašīnu kaujas izlidojumi ir notikuši tāpēc, ka, lidojot virs neitrālajiem ūdeņiem, Krievijas Bruņoto spēku lidmašīnas nav ievērojušas dažas no starptautiski pieņemtajām lidojumus regulējošām normām. Tāpēc iznīcinātājiem bija jāveic izlidojumi, lai vizuāli identificētu, ka lidojumus veic tieši šīs lidmašīnas, bet ne, piemēram, teroristu nolaupītas lidmašīnas.

Lidināšanās virs neitrālajiem ūdeņiem nav pārkāpums, taču arī šodienas gadījumā Krievijas lidmašīnas nav ievērojušas dažas no starptautiski pieņemtajām lidojumus regulējošajām normām, tāpēc NATO iznīcinātājiem bija jāpaceļas, lai vizuāli identificētu, ka lidojumu veic tieši šīs Krievijas lidmašīnas.

Pēdējo reizi šādi izlidojumi notika 4. un 5.jūlijā, kad NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm patrulējošās lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem identificēja vairākus Krievijas agrīnās brīdināšanas un vadības sistēmas lidmašīnu “A-50” lidojumus.

Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju NATO pilda kopš Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pievienošanās aliansei 2004.gadā. Dalībvalstu iznīcinātāji lidojumus veic no Zokņu aviobāzes pie Šauļiem. Tagad patrulēšanu pilda Francijas lidmašīnas.

 

Komentāri (38)

Aldīna 26.07.2013. 17.02

Es labprāt dzirdētu Pabrika komentāru!

P.S.
Nu kāpēc man jau rakstu lasot likās, ka Linux būs ko atkal ievēmis internetā? :)

+3
0
Atbildēt

1

    Inese > Aldīna 26.07.2013. 17.30

    Paprika komentu gribi? Abet lūdzu:

    Pabriks pats gan nepiedalījās Baltijas praida gājienā, jo šajā laikā atradās citā pasākumā, tomēr uzsvēra, ka politiski atbalsta šī pasākuma norisi.

    Komentējot Tiesībsarga biroja konsultatīvās padomes atzinumu, ka lielākā daļa Latvijas sabiedrības pašlaik nav gatava atzīt viendzimuma partnerattiecību reģistrāciju par līdzvērtīgu laulības institūtam, ministrs pauda viedokli, ka šāda argumentācija nav pieņemama, jo arī Ziemeļvalstīs, kad tika legalizētas viendzimuma partnerattiecības, sabiedrība to sākotnēji neatbalstīja, taču pēc pāris gadiem aptaujas jau rādīja citu ainu.

    “Es iestājos par tādu politisko vidi, kur mēs kā politiķi nevis ejam aiz pūļa, bet cilvēki mums seko,” sacīja Pabriks.

    Viņš uzskata, ka attieksme pret viendzimuma attiecībām Latvijā pamazām mainās uz labo pusi. “Būs arvien mazāk vardarbības un oponentu, izņemot varbūt kādas reliģiski radikālas grupas. Domāju, ka līdz ar jaunāko paaudzi cilvēki no šiem stereotipiem pamazām atteiksies,” prognozēja aizsardzības ministrs.

    http://www.kasjauns.lv/objs/news/lv/images/w_image_1338641587614_21190.jpg

    0
    -3
    Atbildēt

    0

marchaeva 28.07.2013. 20.18

Incanti, ja būtu lidojuši ne neintrālajā, vai tos zeperus fraņči triektu nost…
Man liekas ļoti laba doma būtu sekot somu armijas iepirkumam un par pārdesmit miljoniem nopirkt labas spārnotās raķetes nevis atkal naudu bezsakarā grūst kaut kādā slikti pārvaldītā psrs laika paliekā Liepājā.

+1
0
Atbildēt

0

Inese 26.07.2013. 16.13

Nu un? Tad nu gan “ziņa”. Virs neitrālajiem ūdeņiem takšu lidoja ;)

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu