"Axel Springer" pārdod pazīstamus laikrakstus un žurnālus • IR.lv

“Axel Springer” pārdod pazīstamus laikrakstus un žurnālus

26
Mediju giganta "Axel Springer" mītne. Foto: EPA/LETA

Vācijas mediju gigants vēlas iegūt 920 miljonus eiro

Vācijas mediju gigants “Axel Springer” ceturtdien paziņoja, ka par 920 miljoniem eiro (646,5 miljoniem latu) pārdos reģionālos laikrakstus un sieviešu žurnālus izdevniecības “Westdeutsche Allgemeine Zeitung” uzņēmumam “Funke Mediengruppe”, ziņo LETA/AFP. Izdevniecība vēlas savu uzmanību koncentrēt uz digitālo mediju attīstīšanu.

Darījumu, kurā iekļauti laikraksti “Berliner Morgenpost” un “Hamburger Abendblatt”, pēc varasiestāžu apstiprinājumu saņemšanas paredzēts pabeigt līdz 2014.gada 1.janvārim.

“Axel Springer”, kam pieder arī Eiropas pārdotākais laikraksts “Bild”, norādīja, ka uzņēmums plāno koncentrēties uz digitalizācijas stratēģiju un kļūt par vadošo digitālo mediju grupu.

“Funke Mediengruppe” un “Axel Springer” arī vienojušies izveidot kopuzņēmumu marketingam, kā arī drukāto un digitālo mediju izplatīšanai.

Kā vēsta vācu medijs “Spiegel.de”, pārdoti tiks tādi mediji kā “Hamburger Abendblatt”, “Berliner Morgenpost”, “Hörzu”. Tāpat tiek ziņots, ka “Funke Mediengruppe” pārņems piecas programmas un divus “Axel Springer” koncerna sieviešu žurnālus. To vidū ir ne tikai pazīstamie zīmoli “Hörzu” un “Bild der Frau”, bet arī “TV Digital”, “Funkuhr”, “Bildwoche”, “TV Neu”, “Frau von Heute” un to digitālie zīmoli.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu