Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Pagājušajā gadā Latvijas iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 21 tūkstoti, norāda Centrālā statistikas pārvalde. Iedzīvotāju skaits 2012.gadā samazinājies par 9,1 tūkstoti negatīvā dabiskā pieauguma dēļ, bet starptautiskās ilgtermiņa migrācijas rezultātā – par 11,9 tūkstošiem. Visai satraucoši ir tas, ka no Latvijas pārsvarā izbrauc cilvēki darbspējas vecumā. Pērn uz dzīvi Latvijā ieradās 13,3 tūkstoši cilvēku – lielākā daļa no ES valstīm, taču būtiska daļa – 22,6% – no Krievijas.

Rīgas dome pašvaldības izdevumus palielinājusi par aptuveni 13 miljoniem latu. Lielākā dotācijas daļa – 4,8 miljoni latu – tiks Rīgas satiksmei, bet vēl viens miljons Rīgas mikrorajonu iekšpagalmu remontiem, lai gan kritiskā stāvoklī ir ielu segums galvaspilsētā. Tādējādi iekšpagalmu remontdarbos šogad kopumā tērēs 5,4 miljonus latu. Rīgas dome vēl paredzējusi finansējumu papildu vietām bērnudārzos, mācību grāmatu iegādei Rīgas skolēniem un citām vajadzībām. SC/GKR koalīcijas lēmumu kritizējusi opozīcija.

Bankrots pašlaik nevienai no Latvijas reģionālajām slimnīcām nedraud, paziņousi veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība), atbildot uz 13 Latvijas reģionālo slimnīcu vadītāju pieprasījumu nekavējoties uzlabot situāciju veselības aprūpes nozarē un piešķirt adekvātu finansējumu. Slimnīcas sniedz pakalpojumus 90-110% apjomā, lielās slimnīcas savas kvotas pat nav izpildījušas. Situāciju veselības aprūpē plānots atrisināt sešu gadu laikā, ja tiks apstiprināti grozījumi Veselības likumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu