Godīgais karnevāls • IR.lv

Godīgais karnevāls

3
Limuzīns ar Jaunā viļņa karodziņu.

Rakstnieka, grāmatas Jelgava 94 autora Jāņa Joņeva pastaiga pa Jomas ielu Jūrmalā pirms festivāla Jaunais vilnis

Nolūks. Drīz sāksies Jaunais vilnis. Man nepatīk šis festivāls, vai kā to nosaukt (es jo-projām ar jauno vilni saprotu mūzikas virzienu 80.gados). Es neesmu vienīgais. Mums šķiet, ka Jaunais vilnis apdraud latviskumu un labo gaumi. Briesmu priekšvakarā es devos uz vietu, kas šo triecienu uztvers pirmā, proti, Jomas ielu. Tā teikt, jāapskata, kamēr vēl ir.

Leģenda. Es par Jomas ielu neko daudz nezinu. Es zinu, ka tā ir leģendāra kā, teiksim, Hospitāļu iela Rīgā vai Rudens iela Jelgavā, bet personiskās pieredzes bijis pamaz. Pie manis bija baltkrievu draugi, gribēja redzēt jūru. Es viņus aizsūtīju uz Jomas ielu. Pats neaizbraucu, nebija laika. Un tā jau nez cik gadus. 

Viņi stāstīja, ka esot dārgi. Agnese stāstīja, ka viņai ir plāns iziet visu Jomas ielu, iegriežoties katrā kafejnīcā, restorānā vai krodziņā uz 25 gramiem balzama. Kristīne stāstīja, ka Jomas ielā agrāk uz katra stūra pārdeva cukurvati, bet tagad nekur. Un viss kļuvis greznāks. Uldis teica, ka agrāk esot bijis labs belašu kiosks, bet arī tā vairs neesot. Tās arī bija aptuveni visas manas zināšanas par šo ielu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu