Apinis atkārto pasaules rekordu un lodes grūšanā izcīna zeltu • IR.lv

Apinis atkārto pasaules rekordu un lodes grūšanā izcīna zeltu

20
Aigars Apinis. Foto: LETA

Šķēpmetējam Silovam sudraba godalga pasaules čempionātā

Paralimpietis Aigars Apinis otrdien atkārtoja sev piederošo pasaules rekordu un izcīnīja zelta medaļu Francijā notiekošā pasaules čempionāta lodes grūšanas sacensībās. Savukārt Dmitrijs Silovs kļuva par sudraba medaļas ieguvēju šķēpmešanas sacensībās.

Par bronzas medaļas ieguvēju Apinis kļuva apvienotajā F52/53 medicīnas grupā, bet Startējot F37/38 medicīnas grupā, Silovs savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 46,45 metru tālumā, kas ir viņa sezonas personiskais rekords un deva 921 punktu.

Apinis savu labāko rezultātu uzrādīja trešajā mēģinājumā, kad raidīja lodi 10,23 metru tālumā un iekrāja 999 punktus, kas ir jauns pasaules rekords F52 grupā, ziņo LETA.

Apinis savas karjeras laikā ticis pie septiņām paralimpisko spēļu medaļām diska mešanā un lodes grūšanā – četrām zelta, divām sudraba un divām bronzas. Jau vēstīts, ka pirmdien viņš ar jaunu pasaules rekordu izcīnīja bronzas godalgu diska mešanā.

 

Komentāri (20)

ievuliitis 24.07.2013. 10.10

“Jau vēstīts, ka pirmdien viņš ar jaunu pasaules rekordu izcīnīja bronzas godalgu diska mešanā.”
Prieks par Apiņa sasniegumiem, visu cieņu.
Tikai… Vai tad tie, kas izcīnīja sudrabu un zeltu tajā disciplinā, neaizmeta tālāk, un šobrīd rekords pieder zelta medaļas ieguvējam?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu