Pētījums: Krieviju visvairāk apdraud cittautieši • IR.lv

Pētījums: Krieviju visvairāk apdraud cittautieši

19
Imigranti no bijušās padomju telpas Maskavas sabiedriskā transporta pieturā. Foto: EPA/LETA

Katrs ceturtais Krievijas iedzīvotājs uztraucas, ka beigsies naftas un gāzes krājumi

Paši lielākie draudi Krievijai kā valstij ir cittautiešu imigrācija. 35% krievu uzskata, ka tā apdraud valsts pastāvēšanu, liecina Krievijas sabiedriskās domas izpētes centra jaunākais pētījums.

Aptuveni trešā daļa respondentu uzskata, ka citi draudi ir kultūras, zinātnes un izglītības līmeņa krišanās (33%), bet trešo vietu šajā reālo draudu topā savā starpā dala katastrofas un terora akti – 28%.

Katrs ceturtais Krievijas iedzīvotājs (25% aptaujāto) visvairāk satraucas, ka beigsies naftas un gāzes krājumi. Savukārt vēl gandrīz tikpat daudz – 24% – baidās no valdošā elites šķelšanās.

Vēl 23% pats bīstamākais liekas tautas izmiršana jeb zemā dzimstība gluži kā Latvijā. Par procentu mazāk – 22% aptaujāto – baidās, ka strauji samazināsies dzīves līmenis.

Sociologi uzskata, ka šāds bīstamību salikums izriet no informācijas, ko respondenti saņem tieši ikdienā, kā arī masu medijiem. Tā par migrāciju ļoti daudz raksta prese, par tiek rādīts televīzijā. Tas pats attiecoties uz citiem nosauktajiem topa augšgala iemesliem, raksta portāls “РБК daily”.

Tomēr pēdējos gados Krievijas iedzīvotāju trauksmes līmenis esot krietni pazeminājies, uzskata speciālisti. Tā 2005.gadā 34% Krievijas iedzīvotāju ticēja valsts sabrukumam, bet tagad tikai 9%. Līdzīgs salīdzinājums ir arī kādā citā pozīcijā – 2005.gadā 27% iedzīvotāju ticēja pilsoņkara vai revolūcijas iespējamībai, tagad tādu ir vairs tikai 10% un 13%.

Krievijas mediji arī atgādina, ka nesen Krievijā apstiprināts darbības plāns laikam līdz 2025.gadam, lai samazinātu ksenofobiju un īstenotu nacionālās politikas stratēģiju. Dokumentā uzskaitīti 82 pasākumi, kam jānostiprina „vienotība un garīgā kopība” Krievijas daudztautu sabiedrībā, kā arī neiecietība pret „agresīvu nacionālismu”, „etnisko kriminālu” un ekstrēmismu.

 

Komentāri (19)

oktaavs 22.07.2013. 20.09

Katrs ceturtais Krievijas iedzīvotājs uztraucas, ka beigsies naftas un gāzes krāumi
________________________
Šī iedzīvotāju daļa ir vistuvāk patiesībai. Sveštautieši būs vienmēr, bet Krievijas valsts pastāvēšana ir atkarīga no naftas un gāzes cenām pasaulē.
Nebūs pieprasījuma – nebūs valsts.
Tauta nekad nepiedos to, ka zudīs “haļava” un būs jāsāk produktīvi strādāt.
Tāda drausmīga perespektīva novedīs pie vispārējas revolūcijas un patreiz ļoti cienīto vadoņu publiskas pakāršanas Sarkanajā laukumā. Rubļovkā iemitināsies apbižotais proletariāts un viss sāksies no jauna :)
Nedaudz pārspīlēti, protams, bet kurš gan vēl labāk pazīst mūsu draudzīgos, sirsnīgos kaimiņus ja ne mēs ? :)

+12
0
Atbildēt

5

    Eleonora Maisaka > oktaavs 23.07.2013. 09.11

    west
    Tauta nekad nepiedos to, ka zudīs “haļava” un būs jāsāk produktīvi strādāt.

    Viena teikumā veselas divas kļūdas.
    1. tauta. Tautai pēc definīcijas ir, gadsimtiem veidojusies kultūra un gadsimtiem vai pat gadu tūkstošiem, valoda, vienotas etniskas pazīmes. Krievi ir dažādu etnosu, pat rasu savākta varza, ar uzspiestu svešas vergturu iekārtas ideoloģiju(pravoslāviju) un mākslīgu valodu, lai izveidotu jaunu t.s. nāciju, ar nolaupītu pagātni, pilnībā izravētu no savas, gadu simtu ilgās kultūras. Tā vietā iedota izdomāta vēsture, kas nemitīgi tiek papildināta un koriģēta, pakļauta konjektūrai, vai vienkārši feodāļu untumiem. “Россия срана с неоределенным прошлым”. Pat par tik nesenu notikumu, kā WWII, Staļina kara kurtuvē samesto žmuriku skaits ir mainījies, Staļinam bija 6 miljoni, Brežņevam 20, Jeļcina laikā, kad tika nedaudz pavērti arhīvi, pētnieki saskaitija jau 40 miljonus, Putina vēstures viltotāju armijai pasūtīja 26 684 610, 643 067 316….. Bidlu zombēšanai tiek izdomātas jaunas un jaunas “ņebiļicas”.
    Vieno to biomasu tikai valoda(feņa), reliģija(sātaniskā ideoloģija), vaina par drausmīgākiem noziegumiem pret cilvēci, kur tiek iesaistīti arī bērni(konkrētāk WWII un staļinisma apoloģētika) verdziska padevība faraonam un priesteriem un zvērisks naids pret visu dzīvo uz planētas, bet īpaši pret tautām, kuru asiņu nēsātāji paši ir.
    2. “būs jāsāk produktīvi strādāt” Kurš tad to sāks, vai fiziski un morāli degradētā, nodzērusies biomasa?

    piebilde: Ir vērojama to krievu izcelsmes īpatņu, protams kā izņēmumi, centieni atgriezties pie savām saknēm un atgūt savu seju, tur kur tam izveidoti labvēlīgi apstākļi(Igaunija, Tatarstāna, Kazahija, Kaukāzs). Par lielu nožēlu čekas izdzimteņu, komunistu cūku un pederastu pārvaldītā “padumjā latvijā” šis process nav manīts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > oktaavs 23.07.2013. 10.09

    Domāju, ka tas nenotiks, vismaz ne pašlaik, kad ir augstas cenas un pieprasījums – interese pēc grūtāk iegūstamā. Vispār dabas bagātību tajā milzīgajā valstī ir ļoti daudz, veseliem gadsimtiem un gadu tūkstošiem, tam klāt vēl nāk neizmērojamie mežu masīvi – es domāju par to nav jāsatraucas. Jāsatraucas ir par pieminētajiem imigrantiem, kā arī par to, ka viņu valsts kādreiz neizbēgami sadalīsies.
    Imigrācijas jautājumā satraukties derētu arī mums – reiz imigrantu vilnis skārs arī LV, alkatīgi spekulanti to vēlas jau tagad, lai nosistu darbaspēka cenu….Otra lieta, kas apdraud LV ir tas, ka latviešiem pieder ar vien mazāk šajā valstī !

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > oktaavs 22.07.2013. 23.04

    Kāpēc pārspīlēti -domāju pat par maz šausmīgu nākotni tu aprakstīji :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > oktaavs 23.07.2013. 10.33

    http://lb.ua/news/2013/07/22/214694_svobodovets_moskvu_osnoval.html
    Krievu svētki, kad Miņins bija padzinis “poļus” no Maskavas, patiesībā tatāri no savas pilsētas(kaut vai spriežot pēc kremļa arhitektūras) izdzina slāvus, kā krievi sevi ieņēmuši galvā paši sevi pozicionēt. Ja kāda melošana jau tuvojas 50%, tam vairs netic nekāda gadījumā, krievu meli jau ir pārsnieguši 50%

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > oktaavs 23.07.2013. 00.26

    “…visvairāk satraucas ka beigsies naftas un gāzes krājumi…” –
    jaa, vajadzes jaunas teritorijas ko ienjemt un izpumpet.
    west pareizi saka: “..kurš gan vēl labāk pazīst mūsu draudzīgos, sirsnīgos kaimiņus..”, ta tas ir, mes shos jaukos cilvekus labi zinam.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

janis17 22.07.2013. 18.57

Latviju arī!
Jāsaka, gan ka tā ir pamatā sovoku tauta.

+7
0
Atbildēt

3

    Inese > janis17 23.07.2013. 02.56

    aivarsk Jāmācās no labiem piemēriem!
    ========================

    Tieši tā! Somijā ir veselas 2 valsts valodas un viena oficiāla reģionālā valoda ;)

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > janis17 22.07.2013. 22.06

    Protams, pagaidām visvairāk mūs apdraud okupani, kolonisti un viņu pēcteči. Taču, ņemot vērā mūsu neoliberastu valdības darbību, pavisam drīz klāt nāks jauns apdraudējums – muslimi un nēģeri.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 22.07.2013. 23.03

    Jāmācās no labiem piemēriem!
    Somijā dzīvo aptuveni 5.2 miljoni iedzīvotāju. Etniski Somija joprojām ir ļoti viendabīga valsts. Ārzemnieki veido tikai 2% no visiem iedzīvotājiem. Lielākās imigrantu grupas ir no Krievijas, Igaunijas un Zviedrijas. Lielai daļai no viņiem ir somiska izcelsme.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

janis17 22.07.2013. 23.07

Linuksiem laikam serveris uzkāries 14:39 :))))))))))
Vai arī prirmās kraha pazīmes – nav samaksāts un linuksi un superi ar edgēm streiko :)

+4
0
Atbildēt

1

    Inese > janis17 23.07.2013. 02.57

    Nesagaidīsi ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu