Biedriņš Eiropas čempionātā nespēlēs • IR.lv

Biedriņš Eiropas čempionātā nespēlēs

27
Andris Biedriņš. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Kā iemeslu Biedriņš min spēles sākumu Jūtas “Jazz” vienībā

Vienīgais Latvijas pārstāvis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andris Biedriņš nepiedalīsies šā gada Eiropas čempionātā, vēsta portāls “Basket.lv”.

Kā iemeslu Biedriņš min jūlijā notikušo maiņas darījumu, kā rezultātā latvietis no iepriekš pārstāvētās Goldensteitas “Warriors” nokļuva Jūtas “Jazz” vienībā, ziņo LETA.

“Nav noslēpums, ka pēdējās sezonas “Warriors” sastāvā man nav bijušas veiksmīgas. Pāreja uz “Jazz” mana līguma darbības pēdējā gadā pavērusi jaunas iespējas, kuras centīšos izmantot,” paudis Biedriņš. “Tāpēc esmu nolēmis laikus – jau augusta pirmajā pusē – doties uz ASV, lai pienācīgi sagatavotos sezonai. Turklāt šādā situācijā negribu riskēt ar savainojumiem.”

“Kluba maiņa notika diezgan negaidīti un lika pārskatīt visus plānus. Vajadzēja izsvērt visus aspektus, tāpēc mana izšķirošā atbilde par līdzdalību valstsvienībā kavējās. Sarunā ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu Valdi Voinu, ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu un izlases galveno treneri Ainaru Bagatski vienojāmies nākamās sezonas laikā uzturēt ciešākus kontaktus un jau pavasarī pieņemt lēmumu par manu spēlēšanu vai nespēlēšanu. No manas puses svarīgi būs tikai sportiskie apsvērumi – veselības stāvoklis, situācija ar līgumu,” izteicies Biedriņš.

Vienīgais latviešu NBA spēlētājs novēlēja veiksmi Latvijas vīriešu izlasei Eiropas čempionātā.

“Pats nupat biju Tallinā uz Eiropas U-20 čempionāta finālspēli un guvu ļoti daudz pozitīvu emociju. Milzīgs prieks par puišiem, no kuriem pats pazīstu tikai dažus. Latvija var būt lepna par tādu jauno paaudzi, un domāju, ka daudzi no viņiem nākotnē spēlēs izlasē,” sacījis Biedriņš.

Tikmēr LBS prezidents Voins atklājis, ka Biedriņš izlasē tiks gaidīts nākamgad.

Eiropas čempionāts šogad no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti: Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas “Spartak”, Krievija), Armands Šķēle (Tallinas “Kalev”/”Cramo”), Jānis Blūms (Viļņas “Lietuvos rytas”, Lietuva), Žanis Peiners (“Latvijas Universitāte”), Dairis Bertāns, (Bilbao “Uxue”, Spānija), Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš (abi – “VEF Rīga”), Rihards Kuksiks (Kijevas “Budiveļņik”, Ukraina), Mārtiņš Laksa, Jānis Timma, Artūrs Bērziņš (visi – “Ventspils”), Mārtiņš Meiers (Veisenfelsas “Mitteldeutscher”, Vācija), Mareks Mejeris (“Knet”, Spānija), Rolands Freimanis (Montegranaro “Sutor”, Itālija), Andrejs Šeļakovs (“Melilla”, Spānija), Ronalds Zaķis (“Ventspils”).

 

Komentāri (27)

kristrun 23.07.2013. 10.49

Mani vairāk uztrauc tas, ka VEF maksās pabalstu kārtējam jeņķu miskastniekam.

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 22.07.2013. 22.32

kada latvijas izlase kad japelna nauda,,

0
0
Atbildēt

1

    janis17 > janazakovica 23.07.2013. 00.31

    Kāda tur nauda, ja esi kļuvis par globālu apsmiekla objektu…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu