Kratīšanas bijušas gan "Moduls-Rīga", gan Jelgavas uzņēmumā (papildin.) • IR.lv

Kratīšanas bijušas gan “Moduls-Rīga”, gan Jelgavas uzņēmumā (papildin.)

7
"Moduls-Rīga" birojs. Foto: Jānis Skruzis, LETA

Uzņēmums pēdējos gados dāsni saņēmis Rīgas domes pasūtījumus

Kratīšana būvniecības uzņēmuma “Moduls-Rīga” birojā Āgenskalna ielā notikusi trešdien, liecina aģentūras LETA rīcībā esoša informācija. Kā informē portāls “Pietiek.com”, neoficiāli tiek ziņots par “domes melnās kases” atklāšanu vai arī informācijas apstiprināšanos par publiski bieži pieminētās pašvaldības nelegālo līdzekļu krātuves eksistenci.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) trešdien kriminālprocesa ietvaros veikusi kratīšanu arī cauruļu sistēmu ražotājā “Evopipes” Jelgavā. Saistībā ar šo lietu Rīgā veikta kratīšana arī būvniecības uzņēmuma “Moduls-Rīga” birojā Āgenskalna ielā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse apstiprināja, ka kratīšana veikta arī kādā uzņēmumā Jelgavā. Uzņēmuma nosaukumu viņa neatklāja, taču aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka policisti veikuši kratīšanu kompānijā “Evopipes”. Virse nenoliedza, ka kratīšanas uzņēmumos Jelgavā un Rīgā, Āgenskalnā, veiktas viena kriminālprocesa ietvaros. Citu informāciju policija pagaidām neatklāj.

Moduls-Rīga” pārstāve Ieva Šaripo vakar teica, ka viņa neatrodas birojā, tādēļ nevar sniegt informāciju par notiekošo. Tiklīdz viņai kaut kas kļūšot zināms, viņa sniegšot par to informāciju. 

“Moduls-Rīga” oficiāli reģistrēts Kuldīgas ielā 51, kas atrodas iepretī uzņēmuma biroja ēkai Āgenskalna ielā 33. Abās adresēs Kuldīgas un Āgenskalna ielā reģistrēti vēl vairāki ar “Moduls-Rīga” saistīti uzņēmumi, liecina “firmas.lv” informācija.

Uzņēmums pieder Harijam Seratinskim (52,38% daļu) un Krievijas pilsonim Aleksandram Abarinovam (47,62% daļu).

Uzņēmuma valdē bez abiem līdzīpašniekiem strādā arī Māris Martinsons. Martinsons ir daudzu uzņēmumu līdzīpašnieks un amatpersona, tai skaitā padomes priekšsēdētāja vietnieks ātro kredītu firmā “4finance”, kas darbojas ar zīmolu SMSCredit”. Martinsons ir arī valdes loceklis Latvijas Hokeja federācijā, Latvijas Kikboksa asociācijā un basketbola klubā “VEF Rīga”.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājas lapā atrodamā informācija liecina, ka Martinsons 2006.gadā ziedojis 10 000 latus tolaik pastāvošai partijai “Jaunais laiks”.

“Moduls-Rīga” 2011.gadā apgrozīja 7,69 miljonus latu un nopelnīja 300 000 latu. Dati par pagājušo gadu nav pieejami.

Arhīva informācija liecina, ka uzņēmums ir piedalījies un uzvarējis vairākos Rīgas pašvaldības būvniecības iepirkumos. “Moduls-Rīga”, apvienojoties pilsabiedrībā ar SIA “Arčers” par 13 miljoniem latu būvē četras sociālās mājas Gobas un Gaigalas ielā. Sākotnēji tika paredzēts, ka finansējumu šim projektam piesaistīs paši būvnieki, un tādā gadījumā kopējās izmaksas būtu 18 miljoni latu, taču pēc “Vienotības” Rīgas domes deputātu ierosinājuma pašvaldība pērn nolēma līdzekļus aizņemties no “SEB bankas”, tādējādi ietaupot aptuveni 5,2 miljonus latu.

Šovasar vienai no ēkām jau pēc spāru svētkiem nācies nojaukt un uzbūvēt no jauna vienu stāvu, jo konstatēts, ka tā būvniecībā izmantots nekvalitatīvs betons.

“Moduls-Rīga” kopā ar saistīto uzņēmumu SIA “Velve” veic arī pamatskolas “Rīdze” rekonstrukciju par 3,4 miljoniem latu. Remontdarbi pamatskolā “Rīdze” iepriekš piesaistījuši uzmanību, jo konstatēts, ka “Velves” un “Moduls-Rīga” piesaistītie apakšuzņēmēji nelegāli nodarbina un apkrāpj strādniekus, turklāt pastāv bažas, ka būvnieki nespēs iekļauties noteiktajos termiņos.

Šā gada martā “Moduls-Rīga” uzvarējis gandrīz pusmiljonu vērtā Īpašuma departamenta iepirkuma konkursā par tiesībām veikt virtuves bloku renovāciju, līdzīgā konkursā par 1,5 miljoniem latu “Moduls Rīga” uzvarējis arī pērn februārī, bet 2011.gada martā remontējis Rīgas skolu virtuves par nepilnu miljonu latu.

“Moduls-Rīga” pēdējā gada laikā uzvarējis arī vairākos citos mazākos Rīgas pašvaldības iepirkuma konkursos. Šā gada martā uzņēmumam uzticēts par npeilniem 20 000 latu veikt Rīgas Rātsnama inženiersistēmu apkopi, pērn augustā par 28 000 latu uzņēmums noslēdzis līgumu par izlasveida vienkāršotas renovācijas darbiem Rīgas patversmes ēkā Bārddziņu ielā 2, kā arī ieguvis tiesības par 100 000 latu veikt iekštelpu apgaismojuma renovāciju Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskolas ēkā Vietalvas ielā 15. Pērn jūlijā “Moduls-Rīga” uzticēts veikt ogļu katlu mājas nomaiņu pret atjaunojamo energoresursu apkures katlu Rīgas 14.vakara (maiņu) vidusskolas ēkās Margrietas ielā 4, Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansētā projektā par 59 000 latu.

Šā gada maija nogalē ar “Moduls-Rīga” saistītais uzņēmums “Moduls Interjers” atzīts par uzvarētāju 25 miljonus latu vērtā “Rīgas satiksmes” iepirkumu konkursā par iekārtu un materiālu piegādi elektrosaimniecības vajadzībām.

“Moduls-Rīga” pārstāvei Šaripo pieder 30% daļu SIA “Pilsētas līnijas”, kas savulaik bez konkursa ieguva tiesības izvietot reklāmas visā Rīgas sabiedriskajā transportā, bet tagad plāno tramvajus, trolejbusus un autobusus nodrošināt ar bezmaksas bezvadu internetu jeb “wi-fi”.

(papildināta ar jaunākajām ziņām)

Komentāri (7)

Janka, Janic 17.07.2013. 15.59

… iists bandiitu midzenis taadus jau dikti reti krata , tas ka daasni saņem domes objektus noraada uz labi iemiitu taku melnaas naudas ( bezstraades ienaakumi ) ieguušanai augstajaam domes amatpersonaam , kaa nekaa izmaksu taami var uztaisiit cik resnu grib un var daasni padaliities , kaa saka tu man ,es tev…. izkratiet taču beidzot mistera miitnes vietas

+7
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 17.07.2013. 18.35

k

“Moduls-Rīga” pārstāvei Šaripo pieder 30% daļu SIA “Pilsētas līnijas”

kā tur IR? Šaripo jeb Šapiro?

še ku’ ripo šaripo

+2
0
Atbildēt

0

Edīte Kostigova 17.07.2013. 15.44

VEF Riga puskomandas aiziešana prom nav nekādi sastīta ar šo sponsoru nebūšanām?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu