Grieķija apstiprina civildienesta reformas - atlaidīs tūkstošus • IR.lv

Grieķija apstiprina civildienesta reformas – atlaidīs tūkstošus

2
Protestētāji pret skolotāju skaita samazināšanu skolās pie Grieķijas parlamenta Atēnās. Foto: AFP/LETA

Vācijas finanšu ministra Volfganga Šeibles vizītes dēļ ceturtdien Atēnās pastiprināti drošības pasākumi

Grieķijas parlaments ar nelielu balsu vairākumu apstiprinājis virkni reformu, kuras Atēnas apņēmusies īstenot, lai saņemtu kārtējo Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) aizdevumu.

Par likumprojektu, kas jau izsaucis plašus protestus, balsoja 153 deputāti, bet 140 to noraidīja. Divi valdošās koalīcijas deputāti balsojumā nepiedalījās.

Arī balsojuma laikā pie parlamenta pulcējās vairāki simti protestētāju.

Saskaņā ar likumprojektu vairākiem tūkstošiem civildienesta ierēdņu, tai skaitā skolotājiem un municipālajiem policistiem, astoņu mēnešu laikā jāatrod jauni amati vai arī jāpieņem valdības piedāvātās vietas. Pretējā gadījumā viņiem nāksies darbu civildienestā zaudēt.

Ceturtdien gaidāmā Vācijas finanšu ministra Volfganga Šeibles vizīte Atēnās likusi Grieķijas varasiestādēm, bažījoties par iespējamajiem protestiem, izvērst masīvu drošības operāciju. Policija trešdien paziņoja, ka pilsētas centrā, kā arī visa ceļa garumā no Atēnu lidostas aizliegtas “visas brīvdabas publiskās pulcēšanās un demonstrācijas”. Šeible Atēnās ierodas, lai izrādītu atbalstu Grieķijas īstenotajiem taupības pasākumiem un palīdzētu izveidot palīdzības fondu grūtībās nonākušajiem uzņēmumiem.

 

Komentāri (2)

kristaps_drone 18.07.2013. 11.41

Atlaidīs tūkstošus un šiem tūkstošiem maksās bezdarbnieku pabalstus. Gluži kā Latvijā – atlaida, tad maksāja pabalstus, tad nolēma, ka pabalsti pārāk lieli un tos maksā pārāk ilgi, samazināja gan pabalstus, gan pabalstu samazināšanas laiku.Kad pabalstu saņemšanas laiks beidzās, atlaistie aizbrauca. Tā saucamie ražotāji ražo LM stilā vai nemaksā nodokļus, bet algas darbiniekiem maksā aploksnēs. Biznesmeņi taisa biznesu parexa žīdu stilā vai maksā otkatus. Veiksmes stāsts!

0
-2
Atbildēt

1

    lindapastare > kristaps_drone 18.07.2013. 13.42

    Un tev noteikti ir prātā plāns, kā civildienestu padarīt efektīvāku (lasi – lētāku), neatlaižot daļu darbinieku?
    Visiem samazināt algas nevar, jo tas esot pretrunā kaut kādiem tiesiskās paļāvības principiem :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu