LM akcionāram Sergejam Zaharjinam piemērots aizdomās turētā statuss • IR.lv

LM akcionāram Sergejam Zaharjinam piemērots aizdomās turētā statuss

7
Sergejs Zaharjins. Foto: Dāvis Gūtmanis, LETA

Viņam tāpat kā Segalam un A.Zaharjinam noteikti arī drošības līdzekļi – policijas uzraudzība un aizliegums ieņemt amatu

A/s “Liepājas metalurgs” (LM) lielākajam akcionāram Sergejam Zaharjinam policijā piemērots aizdomās turētā statuss, aģentūrai LETA apstiprināja advokāts Egons Rusanovs.

“Jā, bijām (otrdien policijā), bet neko vairāk es nevaru teikt, jo man ir paraksts par informācijas neizpaušanu,” piebilda advokāts.

LM pārstāvei Simonai Laiveniecei pagaidām nebija pieejama informācija par aizdomās turētā statusu Zaharjinam. “Uz šo brīdi man nav nekādas informācijas par to. Pirms brīža viņš nebija uz sakariem,” piebilda Laiveniece un ieteica vērsties pēc informācijas Valsts policijā (VP).

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava apstiprināja, ka S.Zaharjinam piemērots aizdomās turētā statuss, bez tam viņam noteikti arī drošības līdzekļi – policijas uzraudzība un aizliegums ieņemt amatu.

Jau ziņots, ka arī divām citām a/s “Liepājas metalurgs” amatpersonām – padomes priekšsēdētāja vietniekam Aleksejam Zaharjinam un valdes loceklim Iļjam Segalam – kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums ieņemt amatu un noteikta policijas uzraudzība.

Kriminālprocesa likums nosaka, ka drošības līdzekli kā procesuālo piespiedu līdzekli piemēro aizdomās turētajam vai apsūdzētajam, ja ir pamats uzskatīt, ka attiecīgā persona turpinās noziedzīgas darbības, traucēs pirmstiesas kriminālprocesu vai tiesu vai izvairīsies no šī procesa vai tiesas.

Tādējādi secināms, ka A.Zaharjins un Segals kriminālprocesā atzīti par aizdomās turētajiem. Policijas pārstāve Sigita Pildava iepriekš gan šādu secinājumu atteicās komentēt.

 

Komentāri (7)

gliters 17.07.2013. 09.19

Prieks, ka vismaz kāda virzība šajā lietā.

+3
0
Atbildēt

1

    cheszz > gliters 17.07.2013. 13.12

    RP pārziņā esošā IeM tiešām strādā labi! Vai ne?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 17.07.2013. 09.50

viņš gan iztiiriijis privaatu kantori , ar politiķu paliidziibu gan dabuujis valsts galvojumu krietnam krediita kušķim , miljonu jau nebuutu galvojuši , bet 100 000 000 mieriigi , jo savus 10 % politiķi par šii svariigaa balsojuma izkaartošanu taču iestuuma kabataas….valsti uzmeta tieši politiķi.

+2
-1
Atbildēt

1

    Eleonora Maisaka > Janka, Janic 17.07.2013. 10.29

    Ebenemezers
    Kur tad šoreiz izpaliek TB/LNNK “čekistu” atbildība? Aizmirsies par Latvijas “lielākiem kaitniekiem”

    0
    -2
    Atbildēt

    0

austrisv 17.07.2013. 09.24

Varbūt kādam, kurš mēģinās kaut ko līdzīgu, tagad vismaz redz, ka kaut kas vismaz tiek darīts, lai šāu valsts nozagšanu pārtrauktu.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu