JRT rekonstrukcijas idejas izrādīs augusta sākumā • IR.lv

JRT rekonstrukcijas idejas izrādīs augusta sākumā

34
Jaunā Rīgas teātra ēka Lāčplēša ielā, kur agrāk atradās Dailes teātris. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64
Ruta Garkalne

JRT rekonstrukcijas metu konkursam iesniegti 17 projekti

Līdz jūlija beigām žūrija izvērtēs Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa Lāčplēša ielā 25 iesniegtos 17 rekonstrukcijas metu projektus. Ar uzvarētājiem plašāku sabiedrību paredzēts iepazīstināt ne tikai internetā, bet arī augusta pirmajās divās nedēļās sarīkot metu izstādi JRT, Ir.lv informē “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ).

Šogad maijā VNĪ izsludinātajā metu konkursā JRT ēku kompleksa rekonstrukcijai līdz noteiktajam termiņam – 15.jūlijam – bija saņemti 17 piedāvājumi.

„Metu un devīzes atšifrējumi ir iesniegti anonīmi. Plānots, ka žūrija tos izvērtēs un godalgas sadalīs līdz jūlija beigām,” Ir.lv informē Daiga Laukšteina, VNĪ sabiedrisko attiecību speciāliste.

Kopējais godalgu fonds ir 10 000 latu. Pirmās vietas ieguvējs saņems 5000 latu, par otro vietu tiks piešķirti 3000 latu, bet trešās vietas godalga ir 2000 latu, norāda Laukšteina.

Labāko JRT rekonstrukcijas projektu noteiks žūrija, kuru vada VNĪ valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane, viņas vietnieks Latvijas Arhitektu savienības priekšsēdētājs Viktors Valgums, bet komisijā iekļauti Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) vadītājs Juris Dambis, VKPAI eksperts Pēteris Blūms, arhitekti Uldis Balodis un Līga Apine, JRT valdes locekle Gundega Palma, JRT aktieris Vilis Daudziņš. Žūrijas komisija metu vērtēšanai pieaicinās arī divus ārvalstu arhitektus, teikts konkursa nolikumā.

Metu konkursa rezultāti un trīs labākie priekšlikumi tiks publicēti VNĪ mājas lapā un JRT mājas lapā, bet pēc konkursa rezultātu publiskošanas darbi augusta pirmajās divās nedēļās tiks izvietoti izstādē JRT foajē.

JRT ēkā Lāčplēša ielā plānots modernizēt skatuvi, veikt rekonstrukciju skatītāju zālei un tai pieguļošajām telpām. VNĪ norāda, ka gaismas un skaņas tehnika teātrī ir vairāk nekā 40 gadus veca, lielajā zālē ir nepieciešami jauni krēsli, jo patlaban tur atrodas vecie krēsli no Latvijas Nacionālā teātra.

Plānots, ka JRT ēku kompleksa rekonstrukcijas būvdarbi ilgs no 2014. gada oktobra līdz 2016. gada 30. jūnijam. Līdz tam laikam būs jāveic iepirkuma procedūra, tehniskā projekta izstrādātāja izvēle un JRT teātra ēku kompleksa rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrāde, kas ilgs deviņus mēnešus. Projekta kopējās izmaksas ir vairāk nekā pieci miljoni latu.

Kamēr JRT pašreizējā mājvietā Lāčplēša ielā notiks rekonstrukcijas darbi, izrādes varēs noskatīties radošajā kvartālā Tabakas fabrikā, kas atrodas Miera ielā 58a. Paredzēts, ka būvniecības darbi Tabakas fabrikā jāpabeidz līdz 2014.gada 31.oktobrim, bet JRT radošajā kvartālā ievāksies 2014.gada novembrī.

Tabakas fabrikas pielāgošanu JRT vajadzībām veiks SIA „Belss”, kas uzvarēja VNĪ izsludinātajā iepirkumā ar piedāvāto līgumcenu Ls 52 999 (bez PVN). No septiņiem pretendentiem „Belss” piedāvājums bija ar viszemāko cenu.

Pēc 2016. gada, kad JRT atgriezīsies savās mājās Lāčplēša ielā, Tabakas fabrika būs piemērota dažādiem kultūras pasākumiem. Iegādātais aprīkojums paliks radošajā kvartālā – tur paliks tribīnes un sēdvietas divās zālēs ar aptuveni 220 skatītāju vietām katrā zālē, skatītāju garderobes, skatuvju priekškari u.c. lietas.

 

Komentāri (34)

Inese 15.07.2013. 16.42

Tabakas fabrikas pielāgošanu JRT vajadzībām veiks SIA „Belss”, kas uzvarēja VNĪ izsludinātajā iepirkumā ar piedāvāto līgumcenu Ls 52 999 (bez PVN).
===============================

Belss jau tikai tehnisko projektu izstrādās. A pielāgošanas izmaksas būs 1,98 miljoni nodokļu maksātāju latu. Plus vēl šādas izmaksas:

KM Tabakas fabrikas ēku nomas maksas izdevumu segšanai “Valsts nekustamajiem īpašumiem” 2014.gada budžetā vajadzēs 25,48 tūkstošus latu, 2015.gadā – 152,92 tūkstošus latu un 2016.gadā – 76,46 tūkstošus latu, savukārt apkures izdevumu segšanai 2014.gadā būs nepieciešams 23,61 tūkstotis latu, 2015.gadā – 79,35 tūkstoši latu un 2016.gadā – 45,29 tūkstoši latu.

JRT pārcelšanās izdevumu segšanai KM nākamgad nepieciešami 21,47 tūkstoši latu un 2016.gadā – 21,47 tūkstoši latu, bet aprīkojuma iegādes izdevumu segšanai 2014.gadā – 173,41 tūkstotis latu.

Nemaz nerunājot par pusmiljonu latu dotāciju gadā pašam JRT.

+3
-6
Atbildēt

2

    ievuliitis > Inese 15.07.2013. 17.37

    Un kas tur slikts?
    Pie tik apjomīgas datu bāzes, vai nebūtu taisnīgi – salīdzinājumam – publicēt Rīgas Krievu Teātra rekonstrukcijas projektu, rekonstrukcijas darbu, pārcelšanās, dotācijas un citas maksas?
    Un, ja vēl patur prātā, ka JRT ir pasaules klases kolektīvs, bet krievu drāma tikai viens no daudziem provinciāliem krievu teātriem, tad no jūsu te publicētā komentāra efekts būs tieši apgriezti proporcionāls tam, kuru vēlējaties panākt, rakstot.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > Inese 15.07.2013. 17.42

    betijacelmale Un kas tur slikts?
    ====================

    Slikti ir tas, Ka IRsieši totāli pavirši sacer savus tekstus.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu