Policija pārbauda īpašnieka draudus "Radio Open 101" bijušajam darbiniekam • IR.lv

Policija pārbauda īpašnieka draudus “Radio Open 101” bijušajam darbiniekam

10
Bijušais "Radio Open 101" rīta programmas vadītājs Ilgvars Rukers. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ar iesniegumu policijā vērsies bijušais rīta programmas veidotājs Ilgvars Rukers

Policija izskata iesniegumu par nu jau bijušajam “Radio Open 101” rīta programmas veidotājam Ilgvaram Rukeram it kā izteiktiem draudiem, ko darījis radio jaunais īpašnieks Vitālijs Ņikitenko.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA apstiprināja, ka šādu iesniegumu Brasas iecirkņa policijas darbinieki saņēmuši piektdienas pēcpusdienā.

Likumsargi patlaban pārbauda iesniegumā minētos faktus un vērtē, vai tajos ir saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes, sacīja Sadovskis.

Ir.lv jau rakstīja, ka radio īpašnieks Ņikitenko apgalvoja – darbinieki esot nozaguši daļu īpašuma un tāpēc esot finanšu pretenzijas. Savukārt viens no rīta programmas veidotājiem Māris Žigats Ir.lv teica, ka īpašnieks nav pildījis saistības nedz pret darbiniekiem, nedz pakalpojumu sniedzējiem, tāpēc konflikts tiks risināts tiesas ceļā. Komentējot Ņikitenko apgalvojumus par zādzībām, viņš tās skaidroja kā muļķības.

Jau ziņots, ka “Radio Open 101” mājas lapā tika ievietots paziņojums, ka to pametusi daļa komandas – rīta programmas veidotāji Māris Žigats, Ilgvars Rukers un Dace Volfa. Paziņojumā bija teikts, ka ir pagājis tieši mēnesis, kopš “Radio Open 101” atsāka savu darbību, tomēr lielākajai daļai radošās komandas nācies pamest šo projektu galvenokārt tāpēc, ka jaunais īpašnieks un viņa sabiedrotie nav spējuši pildīt savas saistības pret darbiniekiem.

Rukers biznesa portālam “Nozare.lv” teica, ka nevar runāt citu vārdā, taču pret viņu jaunais īpašnieks nav pildījis saistības. Radio esot ticis pārpirkts ar visām saistībām, un viņi esot vienojušies par to pildīšanu. Taču līdz noteiktajam datumam nekāda virzība neesot bijusi jūtama. Tādēļ daļa komandas radio pametusi.

Pat ja tagad vadība savas saistības izpildīs, Rukers šajā uzņēmumā vairs neatgriezīšoties, jo divarpus mēnešu laikā esot pietiekami iepazinis jauno īpašnieku, viņa vadības stilu un uzskatus par biznesa veidošanu.

“Radio 101” izsolē nopirka Krievijas pilsonis Ņikitenko. Ņikitenko “Radio 101” iegādājās 30.aprīlī notikušajā izsolē, kuru rīkoja likvidējamās “Latvijas krājbankas” (“Krājbankas”) administrators SIA “KPMG Baltics”. Izsoles sākumcena bija 50 000 latu, bet Ņikitenko piedāvājis cenu, kas vairākas reizes pārsniegusi sākumcenu. Precīza darījuma summa gan netiek atklāta.

Izsolē pārdotas “Radio 101” juridiskās īpašnieces SIA “TeleMedia centrs” un tās meitasuzņēmumu SIA “Radio Trīs” un SIA “Radio Zemgale” kapitāldaļas 100% apmērā, kā arī “Krājbankas” prasījuma tiesības pret šiem uzņēmumiem 499 697 latu apmērā. Kapitāldaļas un prasījuma tiesības tika izsolītas kā vienots lietu kopums.

 

Komentāri (10)

dace_ampermane 13.07.2013. 17.46

Tad ta liels brīnums! Šlesers viņus salaida iekšā un tie protams nāk ar savām moskaļu ierašām un paradumiem, ne to vien vēl redzēsim.

+5
0
Atbildēt

0

Janina 13.07.2013. 19.37

Ko var ņemties, kādi draudi?!? :) Padomājiet paši – ja jebkurš no jums būtu uzņēmuma īpašnieks un kāds no darbiniekiem apzagtu uzņēmumu, jūs viņam teiktu – “mīļais, labais, lūdzu atdod”, vai arī vienkārši – “atdod, citādi var sanākt ziepes”? Lūk jums arī visi “draudi”. :)

+1
-2
Atbildēt

0

Inese 13.07.2013. 12.33

darbinieki esot nozaguši daļu īpašuma un tāpēc esot finanšu pretenzijas
=======================

Nu re, ķeriet zagli visskaļāk bļauj paši zagļi ;)

0
-9
Atbildēt

1

    Inese > Inese 13.07.2013. 14.51

    Zaga jau paši darbinieki latvieši, un tagad brēc par kaut kādiem “draudiem” ;)

    0
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu