Tiesa Uspaskiham piespriež četru gadu cietumsodu • IR.lv

Tiesa Uspaskiham piespriež četru gadu cietumsodu

18
Viktors Uspaskihs.

Premjerministrs Aļģirds Butkevičs paziņojis, ka šis tiesas spriedums neizraisīšot pārmaiņas valdošajā koalīcijā

Viļņas apgabaltiesa piektdien atzina, ka virkne Darba partijas amatpersonu ir vainīga grāmatvedības datu sagrozīšanā, un partijas līderim Viktoram Uspaskiham piespriests četru gadu cietumsods, ziņo LETA/ELTA.

Tiesa konstatējusi, ka Darba partijas vadība noziedzīgo darbību veikusi kopš 2004.gada un ka visi apsūdzētie, tai skaitā Lietuvas Seima vicespīkers Vītauts Gapšis, deputāte Vitālija Vonžutaite un bijusī partijas grāmatvede Marina Ļutkevičiene, rīkojošies savstarpējā saziņā, lai viltus ceļā izvairītos no nodokļiem.

Vienlaikus tiesa atzinusi, ka noziegums veikts Darba partijas interesēs, nevis apsūdzēto personiskās interesēs. Nosakot soda mēru, tiesa nav konstatējusi nekādus vainu mīkstinošus apstākļus, un Ļutkevičienes atzīšanos tiesa nav atzinusi par vaļsirdīgu.

Tiesa arī konstatējusi, ka galvenā vaina pastrādātajā noziegumā gulstas uz Uspaskiha pleciem, bet galvenā nozieguma izpildītāja bijusi Ļutkevičiene. Papildus cietumsodam Uspaskiham uzlikta arī 23 000 litu (4700 latu) sodanauda.

Vonžutaitei piespriests trīs gadu cietumsods, bet Ļutkevičienei – gads cietumā, kā arī sodanauda. Savukārt Gapšim piespriesta 35 700 litu sodanauda.

Komentējot tiesas spriedumu, Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs jau paziņojis, ka tas neizraisīšot kādas pārmaiņas valdošajā koalīcijā. “Koalīcija turpinās veiksmīgu darbu, un es uzskatu, ka šim tiesas spriedumam nevajadzētu novest pie jebkādām pārmaiņām valdošajā vairākumā,” sacīja premjers.

Vienlaikus viņš atteicās komentēt sprieduma saturu un norādīja, ka tas esot tiesas kompetencē. Butkevičs piebilda, ka nevajadzētu izdarīt pārsteidzīgus secinājumus, jo spriedums varētu nebūt arī galīgs.

 

Komentāri (18)

Aivars Krauklis 13.07.2013. 08.08

Tomēr es atturētos no sajūsmas fanfarām, un ne tikai tāpēc, ka tiesāšanās vēl nav galā. Nozīmīgāk par dažu kreiso populistu notiesāšanu ir tas, ka par tādām „darba” partijām balsoja, balso un balsos. Diemžēl ne tikai Lietuvā. Viņi taču „ir par darba tautu”! Tādi saukļi visos laikos bijuši un būs droša brīvbiļete pie siles, kur veiksmīgos tautas draugus dabūs labi barot tā pati “darba tauta” sev par postu.

+2
0
Atbildēt

0

ligakalnina 13.07.2013. 07.25

Latvijā pat to TBLNNK Saimas deputātu, O. Grīgu, kuru burtiski pieķēra pie rokas, zogot degvielu ar nelegalā pieslēguma palīdzību, tā arī nenotiesāja.
Lai nu kā, Lietuvā ir prokuratūra un tiesa, nevis šo iestāžu imitācija, kā Latvijā.

+3
-2
Atbildēt

1

    Eleonora Maisaka > ligakalnina 13.07.2013. 12.36

    dzeris49
    Katrā ganāmpulkā pa kroplai avij, tomēr SC un R(i)P, visas kroplas, turklāt vēl infekciozas. Jau tikai par mūsu pensionāru apzagšanu par desmitiem miljonu latu, Zatleram būtu jārukā katorgā šahtā, kamēr visu skādi nenosedz, bet tu te par Grīgu.
    Ja kaļķainais ūdens, ilgstoša ēšana ar alumīnija karotēm, smēķēšanas izraisītais kapilāru sašaurinājums un elastības zaudēšana, un pārliekais holesterīna daudzums aptumšo atmiņu, tad atgādināšu par Zatlera partijas vienīgiem sabiedrotiem, SC(pret visiem pārējiem eventuāliem un loģiskiem partneriem, Zatlers noslaucīja savus kūtszābakus), http://tautastribunals.eu/?p=2206 Tur tādu grīgu ir 2/3.
    Vai nemana līdzības, Pakss-Borisovs, Zatlers-Meļņiks un Zaharjins?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

Eleonora Maisaka 12.07.2013. 17.51

Lietuvieši var. To fašistu vispār derēja pakārt. Pie viena arī krievu bandīta un čekista Borisova pakalpiņu, Rolandu Paksu. Kad būs tiesa pret neostaļiniskā apvērsuma rīkotājiem, Ušakovu un Zatleru?

+3
-4
Atbildēt

1

    andris902 > Eleonora Maisaka 12.07.2013. 20.41

    …ombross/destra/articulus100/dissidente….Jūs abi ar Šleseru kā dvīņubrāļi – tik viena doma prātā – atgriešanās…vien Šlesers savu vārdu vēl nav paspējis nomainīt, Tev – jāpiesedzas ar kārtējo niku…. :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu