Aleksejam Zaharjinam un Segalam policija piemēro aizliegumu ieņemt amatu • IR.lv

Aleksejam Zaharjinam un Segalam policija piemēro aizliegumu ieņemt amatu

2
Foto: Evija Trifanova, LETA

Abi atzīti par aizdomās turamajiem vai apsūdzētajiem kādā kriminālprocesā

“Liepājas metalurga” padomes priekšsēdētāja vietniekam Aleksejam Zaharjinam, kā arī valdes loceklim Iļjam Segalam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums ieņemt amatu un noteikta policijas uzraudzību, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava.

Kriminālprocesa likums nosaka, ka drošības līdzekli kā procesuālo piespiedu līdzekli piemēro aizdomās turētajam vai apsūdzētajam, ja ir pamats uzskatīt, ka attiecīgā persona turpinās noziedzīgas darbības, traucēs pirmstiesas kriminālprocesu vai tiesu vai izvairīsies no šī procesa vai tiesas.

Tādējādi secināms, ka A.Zaharjins un Segals kriminālprocesā atzīti par aizdomās turētajiem. Policijas pārstāve Pildava gan šādu secinājumu atteicās komentēt.

Advokāts Egons Rusanovs apstiprināja, ka Segals piektdien bijis policijā, kur viņam izsniegts lēmums par atzīšanu par aizdomās turēto. Tomēr Rusanovs neatklāja, par kāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu Segals tiek turēts aizdomās. Advokātam procesa virzītājs esot aizliedzis izpaust ziņas par kriminālprocesu.

Tikmēr aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Segals, visticamāk, tiek turēts aizdomās par tāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 179.panta 3.daļā, jeb par piesavināšanās lielā apmērā.

Kā ziņots, kriminālprocesā, kas tika sākts saistībā ar iespējamu a/s “Liepājas metalurgs” vadības noziedzīgu rīcību, VP 14.maijā veica 14 kratīšanas uzņēmuma vadības un akcionāru dzīvesvietās un darba kabinetos. Tajā brīdī kriminālprocesā nevienai personai nebija piemērots aizdomās turētā statuss, nebija arī aizturēto, taču cilvēki tika pratināti. Iepriekš VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) priekšnieks Gatis Gudermanis pratināmo vārdus un skaitu nenosauca, taču neizslēdza, ka aizturētie vai aizdomās turētie var parādīties.

Kratīšanās izņemti dažādi priekšmeti, tostarp datori un dokumenti. Izmeklēšanas darbībās piedalījās arī VP pretterorisma vienība “Omega”. Specvienības kaujinieki tika piesaistīti, nevis lai “veidotu šovu”, bet lai nodrošinātu pierādījumu saglabāšanu.

Kriminālprocess ir diezgan apjomīgs, tāpēc ātrus izmeklēšanas rezultātus policija nesola. ENAP lietas izmeklēšanā sadarbojas ar ārvalstīm, taču netiek atklāts, ar kurām. Policija arī sadarbojas ar Valsts kasi un vērtē uzņēmumā veiktā audita rezultātus.

ENAP priekšnieks iepriekš apstiprināja, ka kriminālprocess, kurā patlaban notiek aktīvas izmeklēšanas darbības, sākts pēc “Liepājas metalurga” akcionāra Kirova Lipmana iesnieguma pagājušā gada augustā. Izmeklēti tiek iespējamie noziegumi, kas veikti ilgstošā laika posmā. Lieta tiek izmeklēta par piesavināšanos un dienesta pilnvaru pārsniegšanu saistībā ar “Liepājas metalurgu”.

“Liepājas metalurgs” piektdien arī paziņoja, ka ir sagatavojis un iesniedzis kreditoru klubam, Ekonomikas ministrijai un Finanšu ministrijai tiesiskās aizsardzības procesa plānu savu priekšlikumu un iebildumu izteikšanai. Stājoties spēkā tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānam, uzņēmums plāno atsākt ražošanu vistuvākajā laikā.

Jau ziņots, ka a/s “Liepājas metalurgs” ierosināts tiesiskās aizsardzības process un līdz 26.jūlijam jāizstrādā un jāiesniedz tiesā tiesiskās aizsardzības procesa plāns.

 

Komentāri (2)

Ojārs 12.07.2013. 17.41

Tūlīt viņi abi smagi “saslims” un likumīgi dosies uz ilgstošu ārstēšanos Telavivā, Vīnē vai kaut kur citur. Bet mums paliks 50 mio liels caurums budžetā.

+7
0
Atbildēt

0

Inese 12.07.2013. 17.30

ENAP priekšnieks iepriekš apstiprināja, ka kriminālprocess, kurā patlaban notiek aktīvas izmeklēšanas darbības, sākts pēc “Liepājas metalurga” akcionāra Kirova Lipmana iesnieguma pagājušā gada augustā.
=========================

Ļipmanam visas Latvijas tiesas kabatā? ;)

+1
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu