Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

7
Pacific Rim: uzbrukums Zemei
Kristīne Simsone

 

ooo Pacific Rim: Uzbrukums Zemei / Pacific Rim. Fantastikas žanra superstāra Giljermo del Toro jaunākais darbs ir vizuāli ne vien vērienīgs, bet arī gaumīgs. Līdzās netrūkstošajai specefektu jūrai filmā var sajust japāņu anime vēsmas un citas atsauces, kas Pacific Rim skatīšanos, salīdzinot ar lielāko daļu žanra līdzinieču, padara aizraujošāku. Stāsts par cilvēku/robotu cīņu pret Zemi kolonizējošiem reptiļiem brīžam atgādina puiciskas spēlītes ar veselīgu devu bērnišķa naivuma. Tas reizē ir filmas trumpis un vājums – nesamocītais scenārijs ir pārtapināts interesantā skatāmvielā, taču bez lielas intelektuālās bagāžas. Kino no 12.jūlija.

ooo Nejaukais es 2 / Despicable Me 2. Atšķirībā no 2010.gada priekšteces šī animācijas filma neatbilst nosaukumam – lentes varonis, īgnais gardegunis vairs nepavisam nav nejauks. Taču tā ir arī vienīgā «problēma». Kvalitātes un interesantuma ziņā Nejaukais es 2 neatpaliek no pirmās filmas. Košajās krāsās tērptā lente atgādina saldumu bodes interjeru, bet sižeta līnija par cīņu pret pasauli iekarot alkstošu ļaundari ir plūstoša, nesamocīta un pilna ar vieglu humoru. Tas spēs smīdināt ne tikai bērnus, bet arī dažu labu pieaugušo. No 12.jūlija.

oo Karstais pārītis / The Heat. Absolūti neizprotu ASV kritiķu iecietību pret šo viduvējo komēdiju. Šī gabala veidotāji sevi nav īpaši apgrūtinājuši, lai galvenās lomas atveidojošajām Sandrai Bullokai un Melisai Makkārtijai izveidotu saistošus tēlus. Abām aktrisēm neatliek nekas cits kā  vien sevi atražot nu jau stereotipiskajos veidolos – Bulloka ir nūģīga karjeriste, bet Makkārtija – vulgāri mutīga. Parasta muļļāšanās ar pašķidru humoru. No 12. jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu