Vīķe-Freiberga aicina ļauties dziesmas spēkam • IR.lv

Vīķe-Freiberga aicina ļauties dziesmas spēkam

21
Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Atis Ieviņš, F64

Eksprezidente latviešu pašapziņas pašreizējo līmeni salīdzina ar nošļukušu dejotāja zeķīti

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga aicina cilvēkus ļauties dziesmas spēkam, lai izjustu spēcinošo latvisko kopības sajūtu un celtu savu pašapziņu.

LNT raidījumā “900 sekundes” eksprezidente salīdzināja latviešu pašapziņas pašreizējo līmeni ar nošļukušu dejotāja zeķīti. “Reizēm līdzīgi kā dejotājam nošļūk zeķīte, arī mūsu pašapziņa nošļūk,” sacīja Vīķe – Freiberga.

Viņasprāt, latviešiem ir tendence staigāt ar nolaistiem pleciem un nokārtu degunu, tāpēc Dziesmu un deju svētkos ikviens, kam trūkst iedvesmas un pozitīva skata uz dzīvi, var smelties spēkus jauniem darbiem un dzīvei. Pašai eksprezidentei šie dziesmu un deju svētki esot kā kārtējā vitamīnu deva latviskumam, vēsta LETA.

Dziesmu un deju svētki notiek no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Kopumā svētku laikā norisinās 62 pasākumi, no kuriem 21 ir maksas pasākums, bet 41 – bezmaksas pasākums.

XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos kopumā piedalās 40 600 dalībnieki no dažādām pasaules vietām, no kuriem jaunākā būs sešus mēnešu veca meitenīte Elīna, bet vecākais svētku dalībnieks ir svētku Goda virsdiriģents Roberts Zuika, kurš šogad nosvinēja 100 gadus.

Uz svētkiem Rīgā atbraukuši 1300 dalībnieki no dažādām latviešu kopienām ārvalstīs, kā arī svētkos iesaistījušies 96 mazākumtautību kolektīvi.

Komentāri (21)

demo 05.07.2013. 11.22

Paldies, exprezidentes kundze, par iedvesmojošiem vārdiem LNT rīta intervijā, latviešu Tautas visizcilākajos un tautas vienojošajos Svētkos ! Vēlreiz
PALDIES !
Žēl, ka LTV-1, kas sevi ,it kā dēvē par Dziesmu svētku televīziju, laikā,
kad tik nepieciešama informētība, izņem no savas raidījumu progammas raidījumu
‘Labrīt,Latvija’, aizvietojot to ar multenēm ??? Vienkārši – neizprotami.
Laikam jau taisnība, ka jādzen kokos jaunā LTV valde ar visu Padomi,ar Dimantu priekšgalā !!!
priekšgalā

+6
-1
Atbildēt

3

    Signija Aizpuriete > demo 05.07.2013. 11.50

    ——-maris637 Paldies, exprezidentes kundze, par iedvesmojošiem vārdiem (..)Žēl, ka LTV-1, kas sevi ,it kā dēvē par Dziesmu svētku televīziju, laikā,kad tik nepieciešama informētība,……
    ============================================================================
    Kā tikai LTV šitajiem “iedvesmotājiem”, kas “latviešu pašapziņas pašreizējo līmeni salīdzina ar nošļukušu dejotāja zeķīti”, ļauj nedaudz atpūsties – tā, skat, TV reitingi iet augšup:

    “(..)bet trešais – kanāls LTV1 ar 10% lielu skatīšanās laika daļu.”
    http://www.tns.lv/?lang=lv&fullarticle=true&category=showuid&id=4264

    – TNS: телеканал ЛТВ1 вошел в тройку самых популярных, обогнав 1-й Балтийский http://www.ves.lv/article/247027

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Timurs Čuntonovs > demo 05.07.2013. 15.36

    Kā jūs nesaprotat – “Labrīt, Latvijai” tak nav reitinga!!! Un LTV jau nav PBK, kuram finansējums no maigās Krievijas nāk! :) Ar multenēm reitings jāceļ – tā sakot, nabadzībā par multenes glābj!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    demo > demo 05.07.2013. 21.44

    Muļķības,’V’ grib celt reitingu uz neinformetibu,bet likteņa ironija,kā vienmēr iznāk pretējais.

    0
    0
    Atbildēt

    0

kzarins 05.07.2013. 13.34

Tiešām intervija bija iedvesmojoša, atbildēts uz jautājumiem pēc būtības. Savelkam zeķes un ejam tālāk! Paldies gan ex-prezidentei, gan LNT ziņu veidotājiem, kas iedomājās viņu paaicināt!

+2
-1
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 05.07.2013. 18.02

Visādi indrani un linukši varētu detalizēti uzrādīt, cik lielas naudas viņu koriši ar savām bomžu firmām neizkrāpa no valsts kases. Cik lielas naudas nenomaksāja nodokļos, lai tie paši nabaga viņu tautas brāļi varētu lieku latu saņemt pabalstos. Paši jau gudrinieki sev neko neatsaka: drāž bedrainos Latvijas ceļus ar kajennām un kruizeriem, dzīvo cepures kuldami maestro Raimonda alih roz smaržu mākonī. Tas jau netraucē pavirināt žaunaspar to, ka kādam frizūra izskatās labāk nekā ar pucnazi spīdīgs taisīts galvaskauss.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu