Laikraksts: Kukuļņemšanā vainotā Stabiņa varētu atrasties Ēģiptē • IR.lv

Laikraksts: Kukuļņemšanā vainotā Stabiņa varētu atrasties Ēģiptē

19
Ārija Stabiņa tiek konvojēta uz tiesu. Foto: Raitis Plauks, F64

Ja pazudusī Rīgas domes ierēdne patiesi atrodas Ēģiptē, Latvijai ar šo valsti nav noslēgts izdošanas līgums

Kukuļņemšanā apsūdzētā bijusī Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Ārija Stabiņa varētu būt devusies uz Ēģipti, raksta laikraksts “Neatkarīgā”.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Stabiņu rosināja saukt pie kriminālatbildības, jo uzskatīja, ka bijusī Dzīvokļu pārvaldes amatpersona, izmantojot starpniekus, iespējams, ilgstoši pieņēmusi kukuļus saistībā ar iesniegumu izskatīšanas organizēšanu un lēmumu pieņemšanu par pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesību piešķiršanu. Neilgi pirms apsūdzības Stabiņai uzrādīja prokurors, viņa pazuda no izmeklētāju redzesloka.

Stabiņu aizturēja 2012.gada septembrī, un pēc tam bijusī ierēdne divus mēnešus atradās apcietinājumā. 31.maijā prokuratūra pret Stabiņu sāka kriminālvajāšanu, taču pēc apsūdzības raksta viņa neatnāca un atsūtīja slimības lapu.

Dažas dienas vēlāk viņas bērni saņēma Stabiņas rakstisku ziņu, kurā Stabiņa rakstīja, ka šī ir pērkama valsts un pēc ilgām pārdomām viņa to pamet, iepriekš vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”. No vēstules konteksta bijis nojaušams, ka viņa neatgriezīsies.

Stabiņas ģimenes savrupmājai Ādažos līdz aprīlim bija uzlikts arests, bet līdzko KNAB to noņēma, Stabiņa pusi mājas nodeva meitai. Radinieki netika vērsušies policijā, lai tā sāktu Stabiņas meklēšanu, vienīgi darījuši tiesībsargiem zināmu viņas atstātās vēstules saturu, raksta LETA.

Prokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe sacījusi, ka patlaban meklēšanas pasākumi notiek Latvijā. Arī KNAB pārstāve Inta Šaboha informējusi, ka Stabiņa nav izsludināta starptautiskajā meklēšanā, tomēr “Neatkarīgā” atzīmē, ka Stabiņa varētu atrasties tieši ārpus Latvijas robežām.

Kā raksta laikraksts, Stabiņa varētu atrasties ārzemēs, “kur, ja ne viņai, tad viņas bērniem, iespējams, tieši vai pastarpināti pieder kāds īpašums”. Stabiņas deklarācijā par 2012.gadu norādīts, ka viņas īpašumā ir zeme un būve Latvijā, tomēr treknajos gados Latvijā tika reklamēta un piedāvāta iespēja iegādāties vai īrēt nekustamo īpašumu Bulgārijā, Ēģiptē, Spānijā un citviet, ko Latvijas pilsoņi arī izmantoja.

“Ja ne Stabiņai, tad viņas bērniem varētu piederēt kāds īpašums ārzemēs, un, ja tā būtu Ēģipte, tad Latvijai ar šo valsti nav noslēgts izdošanas līgums,” raksta laikraksts, atzīmējot, ka Uzņēmumu reģistrā šā gada maijā reģistrēts lēmums par ierakstiem laulāto mantisko attiecību reģistrā, kas attiecas uz kādu Inetu Fedoreku un Kristapu Fedoreku, bet Stabiņa savā deklarācijā Inetu Fedoreku norādījusi kā savu meitu.

 

Komentāri (19)

kruskops 04.07.2013. 11.00

Žurnālisti, tā vietā lai tukši tarkšķētu par ēģiptēm, labāk būtu painteresējušies kā var izbraukt no valsts persona, kurai ir piemērots drošības līdzeklis. Vai nu mums kā akmens laikmetā nenotiek nekāda informācijas apmaiņa starp “orgāniem” vai arī viņa ir nelegāli šķērsojusi robežu.

+5
-1
Atbildēt

0

ltvpanorama 04.07.2013. 11.19

nez..man kaut kā nepatīk ka “IR” pārraksta Trubas ķengu lapas prātuļojumus..bet par nozušanu, ja viņa tiešām ir nozudusi un nav nekādās ” liecinieku programmās” varētu papētīt dziļāk – kā tas nākas ka tik nopietnā lietā tik elementāri var nozust un kas par to atbildīgs..citād dikti jau mums bezzobaina un nevarīga tā sistēma pret lieliem blēžiem sanāk

+3
0
Atbildēt

1

    austrisv > ltvpanorama 04.07.2013. 13.03

    Cik Stabiņa iemaksāja to drosības naudu, lai tiktu laukā no ķurķa?
    Ne jau par velti viņa uzrakstījusi zīmītē, ka valsts ir pērkama. Laikam tacu tā brīvība viņai kaut ko izmaksāja, nu kaut vai 15 tūkstoši! Vai tā nav nauda, ko tā vienkārši var nopelnīt Rīgas domes darbā?
    Bez tam vai tad kāds var tupēt naktī pie Stabiņa smājas un katru reizi, kad viņa kaut kur iziet , vaicāt uz kurieni , Jūs, kundze? It kā jau Latvija nebūtu Šengenas valsts, no kur tad mums ir tā robeža kuru kontrolē. uz Krieviju jau kā Snaudens viņa nemuka, jo diezin vai Stabiņai ir ko stučit, bet ja ir, tad diezin vai tie augstākie vīri nav seviški aizsargāti aiz robežas, jo līgums taču ar Sc ir noslēgts, ej nu zini par ko.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Ābelīte 04.07.2013. 12.19

“Šī ir pērkama valsts” to viņa par sevi teica?

+3
0
Atbildēt

1

    austrisv > Ābelīte 04.07.2013. 13.05

    Pēc viņas spriežot- noteikti, jo cietums arī viņai izmaksāja krietnu naudas žūksni. Tāpēc, kāds brīnums, ka viņa klusu aizlaidās, pametot pat māju!
    Acīmredzot baidījās par savu dzīvību vai veselību.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu