Ušakova e-pastu lieta nodota Centra rajona tiesai • IR.lv

Ušakova e-pastu lieta nodota Centra rajona tiesai

29
Foto: Emīls Desjatņikovs, F64
Roberts Blass

Pirmā tiesas sēde nozīmēta tikai uz nākamā gada aprīli

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pagājušajā piektdienā pieņēmusi tā saukto Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) privātās korespondences publiskošanas lietu, kurā apsūdzēts ir portāla “Kompromat.lv” galvenais redaktors Leonīds Jākobsons, Ir.lv informē tiesas sekretāre.

Pirmā šīs lietas izskatīšana tiesā nozīmēta tikai nākamgad – 2014. gada 7. aprīlī. Tiesnese būs Una Melomeda.

Jau ziņots, ka prokuratūra izskatījusi Ušakova prasību un šā gada 17. februārī Jākobsonam uzrādīja apsūdzību.

Žurnālists Ir.lv izteica aizdomas, ka lietas nodošana tiesai tīši tiekot kavēta. „Lieta izskatās pasūtīta,” uzskata Jākobsons. „Acīmredzami tā netika iesniegta tiesā agrāk, jo Nilam Ušakovam nāktos atbildēt uz neērtiem jautājumiem.”

Savukārt prokurore Vita Ozoliņa šos pārmetumus noraida, sakot, ka šāds pirmstiesas procesa termiņš bijis nepieciešams, lai sagatavotu tiesā iesniedzamos materiālus.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām. Apsūdzētais vainu neatzīst, atgādina LETA.

Jau ziņots, ka, izmeklējot kriminālprocesu par Ušakova elektroniskā pasta uzlaušanu, VP 2011.gada decembrī veica kratīšanu portāla “Kompromat.lv” pārstāvja Jākobsona dzīvesvietā Rīgā. Kratīšanas laikā tika izņemti vairāki datu nesēji un divi datori. Policisti Jākobsonu uz 48 stundām aizturēja.

Kriminālprocesu policija sāka 2011.gada 23.novembrī pēc Ušakova iesnieguma saņemšanas. Portālā “Kompromat.lv” tika publicētas Ušakova 2008.gada e-pasta vēstules, kas tika sūtītas toreizējam Krievijas vēstniecības padomniekam Aleksandram Hapilovam. Ušakovs tobrīd bija 9.Saeimas deputāts, savukārt Hapilovs strādāja par Krievijas vēstniecības padomnieku, taču 2009.gadā viņš pameta darbu Latvijā.

Jākobsons iepriekš apgalvoja, ka, publicējot daļu Ušakova sarakstes, viņš darījis sabiedrībai zināmus būtiskus faktus un tas ir viņa kā žurnālista pienākums.

Vairākus mēnešus pēc Jākobsona aizturēšanas divi nezināmi uzbrucēji 2012.gada 29.martā viņam savainoja seju Rīgā, Čaka ielas 47.nama kāpņutelpā. Policija izmeklē divas notikušā versijas – pirmā ir saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet otrā – ar Jākobsona personīgo dzīvi.

 

Komentāri (29)

silvija_vitina 02.07.2013. 13.20

ja pareizi saprotu, apsūdzētais ir Jākabsons, kurš pacēla smirdoša katla vāku, nevis Ušakovs, kurš vārīja smirdīgu putru.

Pēc analoģijas apsūdzību varētu celt pret pilsoni x, kurš noķēris pie rokas kabatzagli, nevis pašu kabatzagli.

+13
0
Atbildēt

0

ligakalnina 02.07.2013. 13.12

Absurds turpinās, cerams, šī lieta arī aizies līdz ECT, kā Jaunalksnes un vēl pāris lietas.
Un pa to laiku Ušakovs ar Ameriku mierīgu pērk trolejbusus pa dubultcenu, ir visas korupcijas pazīmes, bet, nevienu tas neintersē.
Ir gan mums valstiņa, kaut, no otras puses, tāds princips, ka miljonus te var zagt droši, iedibināts jau sen, un Ušakovs ar Ameriku te nebūt nav vienīgie, acīmredzot, tas ir svēts princips, ko pārkāpt nedrīkst, jo kur miljoni, tur atlec visiem, ieskaitot mūsu tiesībsarg. struktūras, dažādus uzraugošos orgānus,utt.

+11
0
Atbildēt

0

ievuliitis 02.07.2013. 14.00

Tātad Jākobsonam, kas izmantojot amatpersonas Ušakova sarakstē atklājušos noziedzīgos (pēc būtības) sakarus un darbības, kas vērsti pret Latvijas valsti, ir jāatbild tiesas priekšā. Pēc tās pašas loģikas nopietnas nepatikšanas draud arī šoferim, kas ziņoja par dūmiem virs Rīgas pils?
Un tomēr, kad kompetenti orgāni darīs mums zināmus šīs sarakstes izpētes vai izmeklēšanas rezultātus?

+9
0
Atbildēt

13

    Inese > ievuliitis 02.07.2013. 14.23

    Un kādi gan būtu Ušakova “noziedzīgie” sakari un darbības? ;)

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 02.07.2013. 15.29

    A “nozieguma” sastāvs ta’ kāds?

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 02.07.2013. 15.50

    Un Hapilovs nav ticies ne ar vienu citu latvijas amatpersonu, nevienu deputātu no valdošās koalīcijas tu gribi teikt? ;)

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 02.07.2013. 16.17

    Es runāju par valdošās koalīcijas deputātiem ;)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > ievuliitis 03.07.2013. 09.16

    Jā, Betij, bet pat Lapsas kungs par SC un Ušakova darbībām klusē! Man tas vienmēr licies aizdomīgi, cik pērkams gan ir Lapsa? izdeva avīželi par “nezināmas izcelsmes naudu” pirms vēlēšanām, un sacerējumi, un pārspīlējumi tikai par Vienotību un RP!
    Manuprāt, SC izdarības par aizdomīgiem finansējumiem ir visai redzamas un mūsu valstī atbalstītas gan no žurnālistiem, gan no citām valsts specdienestu puses, kā izskatās no malas. Vai nu baidās vai viņiem maksā vai ir vēl sliktāk.
    Nekādas SC korupcijas kritikas masu saziņa slīdzekļos, vai arī ļoti maz informācijas, kas notiek RD! Un sekas redzamas: dārgas jahtu piestāņu būves, Rīgas brīvostas strādāšana gadu desmitos bez peļņās iemaksas valsts un pašvaldību budžetos, Zelta tilta līguma noslēgšana, Tramvaju un tagad trolejbusus superdārgā iepirkšana un Daimler lieta, bet neka sno tā netiek skaļi cilāts. Toties tas, ka Zaķis pamanās tāpat kā citi uzņēmēji nemaksā PVN par mašinu, un premjera lētākais kredīts, ka sir pilnīgi viņa nopelnīts, tas tiek izpūsts lumpeņiem par prieku un patikšanu.
    Man gribas teikt, ka tauta pārsvarā ir ļoti stulba un uzķeras uz visu to.
    Man pat vairs negriba siet uz Dziesmu svētkiem, jo man ir dusmas, ka protam tikai diet uz dziedāt, bet neprotam vadīt un balsot tad kad tas ir jādara. Man sāp šis stulbums!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > ievuliitis 03.07.2013. 16.20

    “Man tas vienmēr licies aizdomīgi, cik pērkams gan ir Lapsa? izdeva avīželi par “nezināmas izcelsmes naudu” pirms vēlēšanām, un sacerējumi, un pārspīlējumi tikai par Vienotību un RP!” – vispār jau visiem, izņemto tādus vienotības fanātus kā Bet, ir skaidra viena elementāra lieta, ka SC elektorāts ir ļoti stabils, tie ir naturalizētie okupanti, kolonisti un viņu pēcteči, kas balsos par šo partiju neskatoties uz to, ko rakstīs vai nerakstīs Lapsa un visi citi mediji, un latviešu kangaru un muļķīšu skaits, kas balso par šo partiju ir nebūtisks, tādēļ daudz racionālāk ierobežotus līdzekļus tērēt, lai atvērtu acis aklajiem tā saucamo latvisko partiju vēlētājiem, lai tie izvēlas mazāko ļaunumu no visām tā saucamajām latviskajām partijām. Un pārspīlējumu Lapsas rakstos laikam tomēr nav, jo pretējā gadījumā, viņu jau sen izvazātu pa tiesām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 04.07.2013. 02.24

    Paldies, lno, par veselību nedomāju (tas nozīmē, ka viss ir labi). Ar laiku gan ir čābīgi. Re, atbildu nakts melnumā. Kaut gan putni aiz loga jau dzied, ka tik ne gaisma aust:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > ievuliitis 03.07.2013. 19.12

    Betij, lai Tev laba veseliba par šo komentāru, īpaši par Lapsas vērtējumu:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 03.07.2013. 14.24

    Mans viedoklis par Lapsu – raksta par visu skandalozo, ko uzrok vai kāds piespēlē. Bet, ja samaksā, – tad klusē. No tā visa mēs redzam, kas maksā par klusēšanu. Domājams, maksā no mūsu kopējās rīdzinieku naudas. Tik daudzi miljoni ir aizgājuši nezināmās kabatās, ka kāds kriksis, ko atmest Lapsam par klusēšanu, – nieks vien ir. Tur viss ir skaidrs.
    Kas attiecas uz Dziesmu svētkiem… Tā gan ir svēta lieta. Saki, ka nemāk balsot? Lētticīgi? Vai tu nekad neesi noticējusi un vēlāk vīlusies? Es esmu, pat ne visai sen un, pieļauju, ka, par nožēlu, ne pēdējo reizi. :(
    Gan jau “izaugs” un kļūs gudrāka.
    Es gan arī jau vairākus Dziesmu svētkus klātienē neesmu apmeklējusi, labāk pie televīzora. Tur man neviens aiz muguras dziesmas laikā “nesit klaču” ar sen nesatiktiem ļaudīm. Es saprotu, ka ir svarīgi izstāstīt kas, ar ko, kam, cik reizes un citus jaunumus, bet kāpēc man tas jādzird dziesmas vietā? Es nācu ne jau dēļ šašlikiem un tusiņa.
    Toties dziedāt un diet mēs mākam, kā neviens. :) Citas tautas par to mūs var tikai apskaust. Tad lepojies ar to, kas ir un dari visu, ko vari, lai vairotu to, kā trūkst. Vai ne tā? :)
    Vakar koncerts no Universitates aulas bija… nu, tāds… līdz asarām. Un to neviens mums neatņems, ja pat gribētu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 02.07.2013. 18.24

    Protams, ka par valdošās:)) Par ko tad vēl:))
    Jo SC deputātu (un arī pašas partijas, kas ir kārtējais, bet ne pēdējais Maskavas projekts mūsu valstī) antivalstiskā ievirze nekādu šaubu vairs nevienam neizsauc:))
    Vai Nils Ušakovs, kura personu mēs apspriežam, pieder pie valdošās koalīcijas? Cik es zinu, ka – nē:)) Kapēc tad novirzam sarunu no slimās galvas uz relatīvi daudz veselākām?:))

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 02.07.2013. 15.22

    Jau reizi atbildēju. Bet, ja problēmas ar teksta uztveri, varu atkārtot. Arī mazinformētiem lasītājiem tas nāks par labu.:))
    Kaut vai ar Aleksandra Hapilova kungu, kas ir izraidīts no Latvijas par diplomātam nepieņemamām darbībām. Googles tantei informacijas – cik uziet. Gan par paša Hapilova “darbiem”, gan par Ušakova saraksti ar so personāžu.
    Plus vēl – pats par sevi ir tikai normāli, ja Latvijas Saeima deputats ( Nils Ušakovs) “kļančī” naudu no svešas valsts (Krievijas) vēstniecības:D.
    Par to arī ir bagatīgs informācijas klāsts turpat atrodams.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 02.07.2013. 15.56

    Ticies? Vai devis instrukcijas sarakstē? Neredzi atšķirību? :D
    Kaut gan ar diezgan lielu pārliecību varu teikt – jā. Hapilovs ir vairākkārt ticies un atradies aktīvos kontaktos ne tikai ar Ušakovu. Domāju, ka Ušakovs nav vienīgais SC politiķis. Bija arī carī iti. Tikai to sarakste nav publicēta.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 02.07.2013. 15.41

    Sarakste ar spiegošānā apsūdzētu personu no svešas ne pārāk draudzīgas valsts ir tas, kas krāšņo LR Saeimas deputātu?
    Katrā gadījumā Jākobsons ir izdarījis svētīgu darbu. Uzskatāmi parādīja, ka mīts par “labo krievu” Ušakovu ir tikai Kremļa polittehnologu izstrādāts PR triks. Kas arī apstiprinājās referendumā par krievu valodu. Tagad visa Latvija zin, ka Ušakovs ir Latvijas valsts un valsts neatkarības pretinieks.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu