Deju kolektīvu skatē Lielās balvas ieguvuši "Dancis" un "Teiksma" • IR.lv

Deju kolektīvu skatē Lielās balvas ieguvuši “Dancis” un “Teiksma”

21
Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Dejotājiem bijusi sīva konkurence

Latvijas labāko deju kolektīvu finālu skatē starp 23 deju kolektīviem par labākajiem vidējās paaudzes grupā tika atzīts – Latvijas Universitātes biedrības “Juventus” vidējās paaudzes deju ansamblis “Dancis”, bet jauniešu grupā – Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas “Ave sol” tautas deju ansamblis “Teiksma”.

Skate tika sadalīta divās grupās – A grupā piedalījās 14 jauniešu deju kolektīvi, bet D grupā deviņi vidējās paaudzes deju kolektīvi, ziņo LETA.

Konkursam šie kolektīvi izvirzīti pēc svētku dalībnieku atlases skatēm visā Latvijā. Skatēs, kas norisinājās no februāra līdz aprīlim, savas prasmes žūrijas vērtējumam nodeva 603 deju kolektīvi septiņās vecuma un kvalitātes grupās un fināla skatē piedalījās tikai visaugstākās kvalitātes jauniešu deju kolektīvi.

Vidējās paaudzes grupā pirmo vietu ieguva VEF Kultūras pils deju kolektīvs “Mana rotaļa” un Mārupes novada kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Mārupieši”, tomēr Lielo balvu ieguva “Dancis”.

Savukārt A grupā bijusi sīva konkurence, līdz ar to pirmo vietu ieguva Tautas mākslas centra “Mazā ģilde” deju ansamblis “Daiļrade” un Latvijas Universitātes biedrības “Juventus” tautas deju ansamblis “Dancis”, tomēr Lielo balvu ieguva deju ansamblis “Teiksma”.

Saskaņā ar konkursa nolikumu deju kolektīvi konkursā izpildīja trīs dejas: vienu no Deju svētku lieluzveduma “Tēvu laipas” attiecīgās grupas koprepertuāra, vienu latviešu jaunrades deju, kas ir radīta pēc 2008.gada un kas nav šo Deju svētku repertuārā, un trešo deju – pēc brīvas izvēles izraudzītu latviešu deju, kas ir izvēlēta ārpus šāgada Deju svētku lieluzveduma.

 

Komentāri (21)

garausiitis 01.07.2013. 21.43

Teiksma … kādreiz dejoju … Nez vai kāds atceras , ka Teiksmas atdzimšana sākās ar V.Tīli, Rīgas 3. vidusskolu un RVR klubu. Un tas bija pirms gadiem 30 ar mazu astīti :) Man prieks par viņiem .

+1
0
Atbildēt

2

    dro > garausiitis 02.07.2013. 06.44

    klusais. Es dejoju Ritenītī /Rīgas rajona kultūras nams/. 60. g. ieguvām 2. vietu, ko nākošie sastāvi vairākkārt atkārtoja.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 02.07.2013. 09.27

    lno – jauks laiks bija , labprāt atceros :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu