Portāls: Arī otrs LM akcionārs dāsni apdāvina radinieku (papildin.) • IR.lv

Portāls: Arī otrs LM akcionārs dāsni apdāvina radinieku (papildin.)

7
"Liepājas metalurga" akcionārs Iļja Segals. Foto no portāla liepajniekiem.lv

Iļja Segals Jūrmalas villu uzdāvinājis savam 12 gadus vecajam dēlam

Arī otrs lielais metalurģijas uzņēmuma “Liepājas metalurgs” akcionārs Iļja Segals šā gada maija beigās veicis dāsnu dāvinājumu, savu Jūrmalas villu uzdāvinot divpadsmitgadīgajam dēlam, atsaucoties uz zemesgrāmatas datiem, vēsta portāls “Pietiek.com”.

Tiesa, metalurģijas uzņēmuma akcionāra Segala vēl neatdāvinātajiem nekustamajiem īpašumiem un viņam piederošajām uzņēmuma akcijām Rīgas apgabaltiesa uzlikusi liegumu par vairāk nekā 1,4 miljoniem latu. Tas gan noticis nevis pēc valsts pieprasījuma, bet, apmierinot pretējās puses prasību tiesvedībā saistībā ar “Liepājas metalurga” īpašumtiesībām.

7075 kvadrātmetrus lielo zemesgabalu un dzīvojamo ēku Jūrmalā, 19. līnijā 1, Segals 2002.gadā iegādājies no “Latvijas gāzes” vadītāja Adriana Dāvja un viņa radinieka Oļģerta Visvalža Dāvja, kopā, spriežot pēc zemesgrāmatas datiem, samaksājot gandrīz 600 tūkstošus latu.

Pagājušā gada jūnijā, reģistrējot laulību līgumu ar savu dzīvesbiedri Natāliju Segali, iespaidīgā Jūrmalas villa palika Segala vienpersoniskā īpašumā. Taču jau šā gada 21.maijā, kad īpaši saasinājās situācija ap “Liepājas metalurgu”, īpašums atkal mainījis oficiālo saimnieku, raksta portāls.

Portāls arī norāda, ka zemesgrāmatā ierakstīts aizliegums jaunajam īpašniekam bez tēva un mātes piekrišanas nekustamo īpašumu atsavināt, dāvināt, sadalīt un apgrūtināt ar lietu tiesībām, un ierakstīta vēl viena atzīme – dāvinājuma līgums nosaka, ka Iļjam Segalam un Natālijai Segalei uz Jūrmalas villu nostiprinātas beztermiņa lietošanas tiesības.

Jau vēstīts, ka a/s “Liepājas metalurgs” lielākais akcionārs un padomes priekšsēdētājs Sergejs Zaharjins pirms nepilna mēneša savam vecākajam brālim Valērijam uzdāvinājis piecus nekustamos īpašumus, kuru kopējā vērtība bijusi gandrīz deviņi miljoni latu.

(papildināta ar 2.rindkopu)

Komentāri (7)

austrisv 27.06.2013. 13.30

Tagad , ja nu vēl kādam nav skaidrs, tad tas kļuvis pilnīgi skaidrs, ka šie te abi LM mēsli nekādus privātos ieguldījumus LM neveiks.
Ja nav bankas ko nogremdēt, tad jāsāk ķerties pie uzņēmumiem kamēr vēl var!

+9
0
Atbildēt

1

    austrisv > austrisv 27.06.2013. 16.58

    Es gan jau sen dzirdu, ka daudzi grib, lai valsts par svietmaizi atdotu privātajiem visus uzņēmumus arī stratēgiski svarīgos, jo privātie esot labāki saimnieki nekā valsts. Cik tas nav dzirdēts- tūkstošām reižu, lai gan vēsture rāda pilnīgi kaut ko citu.(Britānijā- dzelzceļu privatizācija)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

austrisv 27.06.2013. 13.25

Ai ai, cik labi mums tas krievu bizness darbojas…. Un vēl saka, ka tikai latvieši apzaguši savu valsti un apdāvinājuši savus bērnus, kā Lembis un Šķēle. Skat labās tradīcijas turpinās un apdāvināšanās sit augstu vilni.
Vai saeimai šeit nevajadzētu piestrādāt pie likumdošanas , jo cik var tā ilgi turpināt, jo gan jau vēl kāds mēģinās apzagt valsti arī uz priekšu.
Tagad gan izskatās , ka Repšem ceļs uz saeimu būs nātrēm kaisīts, jo diezin vai tautas latviskā daļa to sapratīs, ka līgumu par galvojumu noslēdza nevis Repše, bet atkal, cik atceros tas bija Godmanis , un par daudz lielāku summu nekā Repše iedeva to galvojumu, bet cietīs posma pēdējais loceklis…
Cerams, ka tikko krievu nopirkto Vernisāžu neviens no valsts necentīsies galvot ar budžeta naudu.

+4
-1
Atbildēt

1

janis17 27.06.2013. 21.13

Visa nelaime bija tajā valsts galvotajā kredītā, ko jaunlaicēni, pārējiem piebalsojot dāsni iešķieba. Bet biznesā dažreiz ir tā, ka lētāk ir bankrotēt. Valsts jau nešaus nost par neatdotu naudu pēc jautrām izdarībām ar lodāmuru un gludekli, kā tad, ja aizdevējs/galvotājs būtu kāda privāta austrumvalsts banka.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu