Krievijas Ārlietu ministrija sašutusi par PSRS simbolikas aizliegšanu Latvijā • IR.lv

Krievijas Ārlietu ministrija sašutusi par PSRS simbolikas aizliegšanu Latvijā

29
Foto: F64

Krievija gatavojas vērsties EP, aicinot reaģēt uz Latvijas lēmumu

Krievijas Ārlietu ministrija paudusi sašutumu par PSRS simbolikas izrādīšanas aizliegšanu Latvijā, vēsta Krievijas mediji.

“Latvijas parlamenta lēmums par valsts, kas devusi izšķirošo ieguldījumu uzvarā pār nacismu, simbolikas pielīdzināšanu ienīstā nacistu režīma simboliem izraisa dziļu sašutumu,” paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

Krievijas Valsts domes NVS lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis iepriekš izteicās, ka Krievija gatavojas vērsties Eiropas padomes Parlamentārajā asamblejā, aicinot reaģēt uz Latvijas lēmumu, ziņo LETA/RIA Novosti.

Saeima pagājušajā nedēļā galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas publiska pasākuma laikā aizliedz izmantot PSRS un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas un atsevišķus citus simbolus. Likumā noteikti izņēmuma gadījumi, kad minētos simbolus varēs izmantot.

Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā noteikts aizliegums publiska pasākuma norises laikā “izmantot, tai skaitā stilizētā veidā, bijušās PSRS, bijušo PSRS republiku un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus un himnas, nacistisko svastiku, SS zīmes un padomju sirpi un āmuru ar piecstaru zvaigzni”.

Tomēr aizliegumam noteikti izņēmuma gadījumi, kad minēto simbolu izmantošanas mērķis nebūs saistīts ar totalitāro režīmu slavināšanu vai izdarīto noziedzīgo nodarījumu attaisnošanu.

Tāpat publiska pasākuma laikā būs liegts vērsties pret Latvijas neatkarību, teritoriālo nedalāmību, izteikt priekšlikumus par Latvijas valsts iekārtas vardarbīgu grozīšanu, aicināt nepildīt likumus un sludināt vardarbību, naidu, klaju nacisma, fašisma vai komunisma ideoloģiju.

Aizliegta arī kara propagandas veikšana, kā arī aicinājumi izdarīt noziedzīgus nodarījumus un citus likumpārkāpumus vai to slavēšana. Dalībnieki nedrīkstēs rīkoties tādā veidā, kas rada draudus pasākuma dalībnieku vai citu personu drošībai un veselībai.

 

Komentāri (29)

grislits 25.06.2013. 11.42

Kāda gan Krievijai būtu daļa, ko mēs Latvijā lemjam saistībā ar jau pasen neeksistējošas valsts simboliku?

+23
0
Atbildēt

2

    Kârlis Kleins > grislits 25.06.2013. 11.47

    Dak, Pēc Krievijas Valsts domes NVS lietu komitejas priekšsēdētāja Slucka sacītā, PSRS simbolikas aizliegšana apgāna cīņā ar fašismu kritušo piemiņu un diskriminē Otrā pasaules kara veterānu tiesības ;)

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    grislits > grislits 25.06.2013. 12.02

    Dak Latvijai tā kā pie kājas būtu, ko tie PSRS veterāni uzvarēja vai ar ko cīņā krita.

    Latvijai no to veterānu uzvaras pār kādām citām varām vai nācijām labuma nekāda, jo tie veterāni izkāva un izveda vietējos iedzīvotājus, un apmetās uz dzīvi no vietējiem iedzīvotājiem atbrīvotajos īpašumos un teritorijās. Un iznīcināja Latvijā stipri vairāk iedzīvotāju nekā nacistiskā Vācija.

    Un pēc tam vēl 50 gadus čakarēja Latvijas ekonomiku un latviešu mentalitāti ar savu idiotisko komunisma būvniecību un neizglītotu strādnieku nolikšanu pie varas.

    +18
    0
    Atbildēt

    0

dro 25.06.2013. 12.41

Ja EP izskatītu šo LV lēmumu, tas būtu lieliski – varētu uzzināt kādas vērtības ciena Europā:) Tas gan būs amizanti,ja Krievija represēs katru, kurš uzdrošināsies nosodīt poļu slaktiņu, Drēzdenes un Hirosimas bombardēšanu, 2 miljonu sarkamarmiešu sūtīšanu nāvē pie Režas. Ne velti Putins uzsauca tostu par godu lielajam Staļinam. EP uzliks savu parakstu uz Ribentropa – Molotova pakta? Vēstures grāmatas tāpat kā Staļina – Hitlera draudzība jāparaksta ar asinīm:)))
http://echo.msk.ru/blog/minkin/1101982-echo/

+15
0
Atbildēt

0

ligakalnina 25.06.2013. 11.58

Nu, tas ir tikai un vienīgi kārtējais pierādījums, ka Krievijas vērtības ir tās pašas PSRS vērtības.
Krievijā top arī likumprojekts, ka jāaizliedz jebkura Sarkanās armijas kritika, jāaizliedz runāt par noziegumiem, ko pastrādājusi šī armija, jāaizliedz vēstures interpretācija, visiem jāzina tikai “pareizā” vēsture, un jāmācās pēc vienotām grāmatām, utt., ar vienu vārdu sakot – “back in USSR”.
Viņi nesaprot, ka arī beigas var būt līdzīgas, kā PSRS.

+14
-1
Atbildēt

3

    Kârlis Kleins > ligakalnina 25.06.2013. 12.00

    Latvijā jau arī nav pieļaujama vēstures faktu interpretācija, visiem jāzina tikai “pareizā” vēsture, un jāmācās pēc vienotām grāmatām utt. ;)

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > ligakalnina 25.06.2013. 12.23

    Krimināllikuma 74. pantu palasi, to var piemērot pret dajebkuru citādi domājošo ;)

    1000 punktu, ka Latvijā jau kāds sēdētu par šito joku: ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=-VVoWsKii0w

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 25.06.2013. 12.17

    Muļķības, Latvijā par to netiesā un cietumā neliek, kā tas paredzēts jaunajā Krievijas likumprojektā.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu