LTV pēc ugunsgrēka Rīgas pilī tiešā ēterā raidīs nakts ziņas • IR.lv

LTV pēc ugunsgrēka Rīgas pilī tiešā ēterā raidīs nakts ziņas

17
LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte. Foto: Andrejs Baburovs, LETA

Ziņu veidošana tiešraidē notiks jau no nākamās pirmdienas, 24.jūnija

Latvijas Televīzija (LTV) turpmāk plāno nakts ziņas veidot tiešajā ēterā, pavēstījis LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Belte savā tviterkontā informējis, ka “LTV valde ir pieņēmusi lēmumu par nakts ziņu turpmāku veidošanu tiešajā ēterā”.

Portāls Diena.lv apkopojis diskusiju sociālajā tīklā Twitter, kur pagājušajā naktī izteikti pārmetumi LTV par nespēju raidīt operatīvas nakts ziņas. Kā zināms, ierobežotu finanšu resursu dēļ patlaban nakts ziņas, kas ēterā izstaro plkst.23, tiek raidītas ierakstā. Gadījumā ar Rīgas pils degšanu naktī no 20.uz 21.jūniju LTV nakts ziņās par to vēstīja vien uzraksts slīdošajā lentē, lai gan ugunsdzēsēji jau divas stundas cīnījās ar uguns liesmām.

Sarunā ar “Nozare.lv” Belte teica, ka piektdienas valdes lēmums kaut kādā mērā ir saistīts ar vakardienas un nakts notikumiem, kas saistīti ar ugunsgrēku Rīgas pilī. Aizvadītās nakts notikumi ir rosinājuši mainīt LTV līdzšinējo plānu attiecībā uz nakts ziņu veidošanu tiešraidē.

“Būtībā aizvadītās nakts notikumi ir rezultējušies ar to, ka valde ir pieņēmusi lēmumu mainīt iepriekš izstrādāto plānu, kas paredzēja nakts ziņu veidošanu sākt no šā gada rudens. Taču kritika, ko izteica arī tvitera lietotāji un kas kaut kādā mērā bija arī pamatota, pamudināja LTV valdi mainīt šos plānus un sākt nakts ziņu veidošanu tiešraidē jau no nākamās pirmdienas, 24.jūnija,” teica Belte.

LTV Ziņu dienesta vadītāja Iveta Elksne atzīmēja, ka LTV Ziņu dienests vienmēr ir uzstājis, ka nakts ziņām ir jābūt tiešraidē, tādējādi izrādot cieņu pret skatītājiem un darbiniekiem.

“Žēl, ka pozitīvais lēmums ir jāpieņem pēc lielas nelaimes, bet priecājos, ka šoreiz tas nolemts tik operatīvi,” atzina Elksne, atgādinot, ka pagājušajā naktī LTV Ziņu dienests iespējami ātri mobilizēja spēkus, sākot no plkst.3.30, informējot par Rīgas pils degšanu.

 

Komentāri (17)

ligakalnina 22.06.2013. 09.03

O jā, tie Krievijas TV kanāli izceļas ne tikai ar operativitāti, bet,vairāk par visu, ar neatkarību un objektivitāti, īpaši jau pirmie trīs lielākie.

+6
0
Atbildēt

2

    Kârlis Kleins > ligakalnina 23.06.2013. 04.45

    dzeris49, savukārt, ja runa ir par latviešu medijiem, piemēram LETU, tad tur pat nav stāsts par objektivitāti vai subjektivitāti – LETAs darba stils ir vnk meli ;)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Zane Degro > ligakalnina 22.06.2013. 12.14

    :D:D

    0
    0
    Atbildēt

    0

ineta_rr 21.06.2013. 17.44

Kāds tur izkāpis no gultas ar nepareizo kāju. Ziņas nav ziņas, ja rāda ierakstu. Tas pirmkārt. Otrkārt, nevis vienreizējam notikuma dēļ turpmāk jātaisa nakts ziņas tikai tāpēc vien, lai simulētu darbību, bet gan nākotnē jāspēj tad tās ziņas raidīt, ja rodas tāda vajadzība, lai gan šaubos, vai kāds no LTV vairs ko sagaida. LR1 taču jau īsi pēc vieniem naktī sāka tiešraidi, vai ne? Bet ne jau velti LR nav LTV.

Vēl prātā nāk vecā „basņa“ par to, ka izdzirdot gaisa trauksmes sirēnu jāieslēdz TV – varu Jums apzvērēt, TV ekrānā Jūs neko par tēmu neredzēsiet ne mācību laikā, ne arī īstas krīzes laikā. Jo vienīgie, kas saņem operatīvu informāciju ir vietējie „činavnieki“ un to interese ir pašiem ar ģimeni aiztīties pirms sākas masu panika.

+4
0
Atbildēt

0

Vineta Ungailo 21.06.2013. 22.17

es kā nodokļu maksātājs gribu atpakaļ savu naudu par nesaņemtu pakalpojumu. kāpēc man būtu jāfinansē televīzija, kas pretendē būt par sabiedrisko, ja operatīvu informāciju tajā saņemt nevar? tā vietā jāmaksā arī par internetu, lai informāciju saņemtu tur.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu