Jerošenko vietā Rīgas brīvostas valdē ieceļ Ivaru Jakovelu • IR.lv

Jerošenko vietā Rīgas brīvostas valdē ieceļ Ivaru Jakovelu

27
Rīgas ģerbonis. Foto: Inga Nestere, F64

Pieci koalīcijas domnieki noliek savas pilnvaras, izraugoties labāk apmaksātus darbus

No “Saskaņas centra” Rīgas domes deputātu frakcijas izraidītā deputāta Vadima Jerošenko vietā Rīgas brīvostas valdē šodien iecelts pašvaldības a/s “Rīgas Centrāltirgus” mārketinga vadītājs Ivars Jakovels (SC), aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Ar 37 balsīm “par” un 22 balsīm “pret” Jakovels apstiprināts Rības brīvostas valdē kā viens no četriem pašvaldības pārstāvjiem. Šajā amatā viņš nomainīs deputātu Vadimu Jerošenko (SC), kurš izraidīts no “Saskaņas centra” Rīgas domnieku frakcijas.

Jakovels domes sēdē norādīja, ka, visticamāk, apvienos abus amatus un paralēli darbam Rīgas brīvostas valdē turpinās strādāt kā pašvaldības a/s “Rīgas Centrāltirgus” mārketinga vadītājs.

Viņaprāt, brīvostas pārvaldē patlaban ir ļoti nozīmīgi mārketinga uzdevumi, tāpēc viņš plāno nodarboties tieši ar šo jautājumu pārraudzīšanu. Brīvostā notiek dažādi attīstības projekti – kanāla padziļināšana, piestātņu izbūve -, un, piemēram, Kazahstāna un Ķīna izrādījušas interesi ostā investēt miljoniem latu. Rīgas brīvostai kā vienai no nozīmīgākajiem uzņēmumiem ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā, jācīnās par šīm investīcijām, šodien domes sēdē skaidroja Jakovels.

Jakovelu ieņemt amatu brīvostas valdē uzaicinājis Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Jakovels 2008.gadā ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē, 2001.gadā beidzis Rīgas Tehnisko koledžu kā mašīnu un aparātu būves inženieris. 2011.gadā piedalījies 11.Saeimas vēlēšanās no “Saskaņas centra” saraksta, taču nav ticis ievēlēts.

Kā ziņots, ceturtdien tika paziņots, ka “Saskaņas centrs” un “Gods kalpot Rīgai” izveidojuši koalīciju bez Jerošenko klātbūtnes. Deputāts izslēgts no SC frakcijas un zaudēs gan Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja amatu, gan labi atalgoto amatu Rīgas brīvostas valdē – tās locekļi gadā saņem ap 30 000 latu algu.

Jerošenko savu izraidīšanu no frakcijas skaidro ar politisko tirgu ap nozīmīgās Pilsētas attīstības komitejas amatu un deputāta mandātu, taču “Saskaņas centra” frakcijā skaidro, ka tas saistīts ar augstām prasībām pret komandas biedriem, kurām Jerošenko neatbilst.

Rīgas domes sēdē ceturtdien apstiprināta arī piecu koalīcijas domnieku pilnvaru izbeigšanās pirms termiņa, jo deputāta pienākumus no 1.jūlija, stājoties spēkā likuma grozījumiem, vairs nevarēs apvienot ar amatiem izpildvarā.

Deputāta pilnvaras nolicis Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) un Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aleksejenko (GKR), kuri domē ievēlēti kā jaunpienācēji un deputāta statusu izbaudīja vien astoņas stundas.

Savukārt trīs deputāti, kas iepriekšējā sasaukuma laikā apvienojuši amatus lēmējvarā un izpildvarā, nolēmuši turpināt darbu izpildvarā, atsakoties no mandāta. Deputāta gaitas pārtrauks Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas direktors Sergejs Hristoļubovs (SC), Rīgas Austrumu izpilddirekcijas direktors Dmitrijs Pavlovs (GKR) un deputāte Tatjana Lukina (SC), kura atteikusies no mandāta par labu 21 977 latu algai pašvaldībai 100% piederošajā a/s “Rīgas Centrāltirgus”.

Šo deputātu vietā Rīgas domē iekļūs pieci deputātu kandidāti no “Saskaņas centra” un “Gods kalpot Rīgai” saraksta, kas Rīgas domes vēlēšanās palika aiz svītras – pašvaldības SIA “Rīgas 1.slimnīca” valdes loceklis Genādijs Sevastjanovs (SC), biedrības “Gods, taisnīgums, likumība” izpilddirektors Viktors Paškovs (SC), mācītājs Jānis Šmits (GKR), kurš kā deputāts darbojies arī līdzšinējā sasaukumā, kā arī Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētāja vietniece Aina Krūkle (GKR) un līdzšinējais deputāts Viktors Fedotovs (SC).

(papildināta ar jaunāko informāciju)

Komentāri (27)

mariam 21.06.2013. 09.48

Neko nezinu par šo jauno, ne arī īpaši par Jerošenko. Tomēr ja šitais CV ir īsts – https://pbs.twimg.com/media/BNQ4iiaCIAElnR2.jpg:large – nu, kā saka, komentāri gandrīz lieki. Astoņos gados no Statoil pārdevēja līdz Rīgas ostas valdes loceklim, – karjera nav slikta.

+5
0
Atbildēt

6

    grislits > mariam 21.06.2013. 11.28

    klusais: Gaidam notikumu attīstību …
    ________________

    Nu ja, nav ko pirms laika pāragri spriest.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > mariam 21.06.2013. 10.06

    Ir tas pats. Jelgavā startēja no SC saraksta ar pirmo numuru un tika ievēlēts arī Jelgavas domē no SC kā pirmais.

    http://www.ir.lv/upload/image_file/name/2011_09/30622/349c64659f4dbf9b1b8991c7bbca1daf-large.jpg

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > mariam 21.06.2013. 10.56

    Jarošenko bija viens no SC atslēgas džekiem … Interesanti kas tur noticis, katrā gadījumā nopietns kašķis . Jarošenko bija labējā novirziena pārstāvis. Iespējams ka drīz varētu sākt koķetēt ar Repšes biedrību .

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > mariam 21.06.2013. 10.58

    klusais, man arī radās aizdomas, vai šis neiesaistīsies kādā Repšes vai Sudrabas projektā. Nezinu gan tik daudz iekšieni – bet vai nevarētu būt arī mākslīgs kašķis, lai latviešu vēlētājam radītu atkal kādu “labo krievu”?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > mariam 21.06.2013. 11.24

    kaut gan ir avoti , kas zin stāstīt , ka Jarošenko nav piekritis lielām spēlītēm t.i. shēmām un aizgājis pats. Tāpat runā , ka viņam esot pietiekami daudz atbalstītāju SC . Gaidam notikumu attīstību …

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > mariam 21.06.2013. 11.14

    roberts_j – es par Jarošenko izdzirdēju pirmoreiz pirms vairākiem gadiem kā par personu ,kas SC nosaka ekonomiskos jautājumus . Arī viņa atrašanās Brīvostas valdē norāda , ka viņš nebija mazais putns. Viņš tika minēts kā “progresīvi domājošais” … Tapēc var gadīties ,ka tas varētu būt apzināts manevrs Repšes – Sudrabas virzienā ar tālāksekojošām darbībām. Pieļauju , ka tiks veikti pasākumi kādas latviešu-krievu centriskas partijas izveidē … Visticamāk tas būs Sudrabas paspārnē ar saukļiem par to , ka jāmet pie malas nacionālie kašķi un beidzot jāsāk strādāt :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Elīna Barkovska 21.06.2013. 09.51

Latvijā ar partijas rokām jebkurš dunduks var ieņemt jebkuru amatu, neatkarīgi no attiecīgas izglītības vai darba pieredzes konkrētā sfērā. Sabiedrībai vienalga, jo valda Caunisms :)

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu