SC/GKR Rīgas domē par vienu deputātu mazāk (papildin.) • IR.lv

SC/GKR Rīgas domē par vienu deputātu mazāk (papildin.)

17
Vadims Jerošenko. Foto: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Jerošenko izstājas no “Saskaņas centra” frakcijas; Ušakovu atkal ievēl par Rīgas mēru

No apvienības “Saskaņas centrs”/ “Gods kalpot Rīgai!” Rīgas domē ievēlētais deputāts Vadims Jerošenko neturpinās darbu “Saskaņas centra” frakcijā, Ir.lv apstiprināja Jerošenko.

“No domes neiešu prom, mandātu negrasos nolikt. Esmu neatkarīgais deputāts, ” sacīja Jerošenko. 

Ir.lv lūdza skaidrojumu par Jerošenko aiziešanas iemesliem arī Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā. Rīgas domes preses sekretārs Uģis Vidauskis Ir.lv informē, ka “Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ceturtdien apstiprināja faktu, ka Jerošenko vairs nav SC frakcijas deputāts, bet no sīkākiem komentāriem pagaidām atturējās”.

Jerošenko pēc domes sēdes skaidroja, ka frakcijas pamešana nav bijis viņa lēmums, bet to pieņēmuši pārējie frakcijas deputāti. Viņš skaidroja, ka domstarpībām par iemeslu kļuvis Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja amats. “Acīmredzot esmu šajā amatā strādājis pārāk neatkarīgi un man ir žēl, ka Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja amats ir kļuvis par tirgošanās objektu,” sacīja Jerošenko.

Deputāts sacīja, ka viņam piedāvāti kompromisi. Atsakoties no komisijas priekšsēdētāja amata, viņš varētu turpināt darbu Rīgas brīvostas valdē vai arī nolikt mandātu un iekļūt “Rīgas satiksmes” valdē. No šīm iespējām Jerošenko atteicies, jo tādējādi pieviltu savus vēlētājus. Deputāts izteicās, ka jau rīt sagaidāms lēmums par viņa atcelšanu no Rīgas brīvostas valdes locekļa amata. Viņš piebilda, ka pēc paziņojuma par frakcijas pamešanu ir gatavs, ka turpmāk tiks publiski apmelots un otras puses versijas ir grūti prognozēt.

Jerošenko uzsvēra, ka viņa lēmums pamest frakciju nav saistīts ar darbu a/s “Ceļu pārvalde” padomē un uzņēmumā atklātajiem pārkāpumiem.

No SC/GKR saraksta Rīgas domē tika ievēlēti 39 deputāti.

Jerošenko ir SC biedrs, bija iecelts Rīgas brīvostas pārvaldes valdē, kopš 2012. gada – Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs.

Ušakovu atkal ievēl par Rīgas mēru

Rīgas domes jaunā sasaukuma deputāti ceturtdien pirmajā domes sēdē par galvaspilsētas mēru atkārtoti ievēlēja politiskās apvienības “Saskaņas centrs” līderi Nilu Ušakovu. Viņu atbalstīja 39 deputāti, ziņo LETA.

Rīgas mēra amatam bija izvirzīta arī nacionālās apvienības “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK pārstāve Baiba Broka. Par viņu nobalsoja 20 deputāti. Par Broku balsoja arī partijas “Vienotības” pārstāvji.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amatam tiks virzīts deputāts Maksims Tolstojs (SC), aģentūrai LETA pastāstīja atkārtoti Rīgas mēra amatā ievēlētais Nils Ušakovs (SC). Tāpat Ušakovs apstiprināja, ka gaidāmas izmaiņas Rīgas brīvostas valdē.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

 

 

Komentāri (17)

ernests_bordans 20.06.2013. 21.46

Rīgas mēram trakie kaķi (Līgo!)
Sīpolīšus izkoduši. (Līgo!)
Tādu kaunu,tādu postu: (Līgo!)
Zobentiņis vien palicis! (Līgo!)

+4
0
Atbildēt

0

ievuliitis 20.06.2013. 23.11

Vai tiešām Stabiņa pratināšanā ir atklājusi Domes funkcionāru vārdus un tāpēc tai ir piemērota liecinieku aizsardzības programma, kā to pieminēja klusais? Toreiz tas izklauījās pēc humora.

+3
0
Atbildēt

0

grislits 20.06.2013. 15.55

Rīgas valdošā režīma klaķieris no_comments tāds visu zinošs, viss viņam pierakstīts, varētu paskaidrot mums fašistiem, ko tad Jarošenko tādu nodarījis

+6
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu