Rāviņam kā Jelgavas mēram nav pieņemams mediju darbs • IR.lv

Rāviņam kā Jelgavas mēram nav pieņemams mediju darbs

31
Andris Rāviņš. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Ceturto reizi pilsētas domes priekšsēdētāja amatā ievēlētais ZZS deputāts nesamazinās izdevumus pašvaldības finansētai lapai

Otrdien Jelgavas pilsētas domes sēdē jau ceturto reizi par pilsētas galvu apstiprinātais Andris Rāviņš (ZZS), atbildot uz deputātu jautājumiem, teica, ka viņam nav pieņemama tāda informācija, kādu publicē mediji, tāpēc pašvaldībai esot jāiesaistās sabiedrības informēšanā un izglītošanā, ziņo LETA.

Jelgavas pilsētas jaunā sasaukuma domes sēdē pirms balsojuma par domes priekšsēdētāju šim amatam izvirzītajam Rāviņam deputāti lūdza skaidrot viņa iecerēto politiku. Līdzšinējais Jelgavas mērs skaidroja, ka turpināšot jau īstenoto politiku, koncentrējot uzmanību uz uzņēmējdarbībai un investoriem labvēlīgu vidi, kas saistīts arī ar profesionālās izglītības veicināšanu pilsētā. Starp prioritātēm palikšot arī pilsētvide, kultūra un sports.

Opozīcijas deputāts Dainis Liepiņš (RA) lūdza pirms balsojuma Rāviņu atbildēt uz sešiem jautājumiem, jo šīs atbildes nepieciešamas, lai lemtu par nostāju balsojumā. Rāviņš tās viņam sniedza.

Vaicāts, vai tikšot iedarbināta iekšpagalmu sakārtošanas programma, Rāviņš atbildēja apstiprinoši, savukārt vaicāts, vai tikšot rīkots atkritumu savākšanas konkurss, novēršot viena uzņēmuma monopolstāvokli, Rāviņš teica, ka patlaban tam neesot pamata – līdzšinējā sistēma darbojas sekmīgi. Par dažādiem atvieglojumiem pensionāriem, represētajiem un skolēniem Rāviņš teica, ka pašvaldība saglabāšot līdzšinējo kārtību.

Savukārt vaicāts, vai tikšot samazināts sabiedrisko attiecību struktūru apjoms un izmaksas, Rāviņš atbildēja noliedzoši, to pamatojot ar, viņaprāt, nekvalitatīvu mediju darbu. Mēru neapmierinot tas, kā un ko mediji pasniedzot un publiskojot, tāpēc pašvaldībai esot jāuzņemas sava iniciatīva plašsaziņas līdzekļu nozarē.

“Es šodien palasīju “Zemgales Ziņas”, un tur dominē vardarbība un negatīva informācija, kas neizglīto sabiedrību. Man nav pieņemama tāda veida informācijas sniegšana,” pauda Rāviņš. Tāpēc pašvaldībai, viņaprāt, jāiesaistās sabiedrības informēšanā un izglītošanā, ko sekmīgi īstenojot iestāde “Zemgale INFO”, kas izdod pašvaldības laikrakstu “Jelgavas Vēstnesis”, un mediju dēļ neesot pamata šīs funkcijas samazināt.

Jelgavas pilsētas jaunā sasaukuma domes sēdē pārliecinoši par domes priekšsēdētāju otrdien atkārtoti ievēlēts Andris Rāviņš (ZZS). Jelgavā nolemts izveidot trešā domes priekšsēdētāja vietnieka amatu. Par Rāviņu nobalsoja 13, pret – divi deputāti. Pret bija opozīcijas deputāti no partijas “Reģionu alianse” (RA) – Dainis Liepiņš un Saulvedis Šalajevs.

Turpinot domes sēdi, Rāviņš ierosināja balsot par trešā domes priekšsēdētāja vietnieka amata izveidi, atsevišķi nodalot sociālo jomu, kas nosaka, ka tagad Jelgavas mēram būs nevis divi vietnieki, kā līdz šim, bet trīs. Arī šim lēmumam atbalsts bija ar 13 balsīm, divām atturoties.

Par Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieci sociālajos jautājumos tika ievēlēta Rita Vectirāne (ZZS), bet par domes priekšsēdētāja vietnieku izglītības, kultūras un sporta jautājumos – šā amata līdzšinējais pildītājs Aigars Rublis (Vienotība). Abos gadījumos vietniekus atbalstīja 13 deputāti no 15.

Savukārt par Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku tautsaimniecības jomā līdzšinējā ZZS biedra Viļa Ļevčenoka vietā tika ievēlēts deputāts un a/s “Citadele” filiāles pārvaldnieks Jurijs Strods (VL-TB/LNNK). Viņu atbalstīja arī abi opozicionāri no RA un kurš ieguva lielāku deputātu atbalstu. Par Strodu nobalsoja 14 deputāti, “pret” nebija, bet Ivars Jakovels (SC) balsojumā nepiedalījās.

 

Komentāri (31)

ligakalnina 18.06.2013. 16.33

Normāli mēdiju darbs ir kritika, tāpēc, ja kāda amatpersona ar mēdiju darbu ir apmierināta, tad tas mēdijs strādā slikti.
Un tas, ka par nodokļu naudu vispār ļauj uzturēt propogandas lapeles esošās pašvaldības politiķu “labo darbu” attēlošanai, vispār ir galīgi garām, to vajadzētu aizliegt.

+4
-1
Atbildēt

1

    Kârlis Kleins > ligakalnina 18.06.2013. 16.52

    ZZ t.s. žurnālistu vienīgais sapnis – pārvākties uz Rīgu un būt kādā valsts iestādē par tipa preses sekretāru ;)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

Elīna Barkovska 18.06.2013. 15.13

Vienotība iebarota VL iebarota ZZS pa vidu airēs tālāk un pumpēs pašvaldības naudu tik tālāk. BRAVO!!!

+3
-1
Atbildēt

1

Kârlis Kleins 18.06.2013. 13.34

Rāviņš ir labākais Jelgavas mērs. Bet ZZ publicētos tekstus par žurnālistiku grūti nosaukt.

+1
-4
Atbildēt

7

    Kârlis Kleins > Kârlis Kleins 18.06.2013. 13.59

    Tu esi jelgavnieks, lai tev kaut kas varētu būt pieņemams vai nepieņemams? ;) Un iebildumi pret ziedu nolikšanu Norauku kapsētā var būt tikai galējiem nacistiem un pārējiem fašisteļiem.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > Kârlis Kleins 18.06.2013. 20.30

    Pilsētas galva, kurā uzstādīts piemineklis Latvijas pirmajam prezidentam Jānim Čakstem un kurā pilsētas stadions NAV nosaukts leģendāra jelgavnieka Jāņa Lūša vārdā, atvelot vien atcerei kādas atkritumu drupačas, ir pelnijis ārpuskārtas norīkojumu kartupeļu mizošanai. Citam nekam Rāviņš NAV DERĪGS! Mērs no vārda mēris.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > Kârlis Kleins 18.06.2013. 20.43

    No Coment. Esiet muļķis. Ar lielkrivu šovinistu zombētu domāšanu. Fašisti bija tikai Itālija Benito Musolini vadībā. Vācija bija NSDAP – nacionāl sociālaist, saīsnājumā – nacisti. No sevis piebildīšu PSKP = NSDAP. Nupat iznākušaja ILTA Sanomat žurnālā par Staļinu uzskatīti 20 miljonu viņa upuru. Hitlers paliek ēnā. Tādi biedri kā a la Vešņakovs ir staļinisma adepti. Izskatās, ka tādi biedri ka a la Rāviņš bučotu krievu tankus,ja tie parādītos Jelgavas ielās. Vai arī sovetlaiku relikts?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > Kârlis Kleins 18.06.2013. 21.49

    Mežavilk, iemācies latviešu valodu. Un es lieliski zinu akadēmiskos formulējumus jēdzienam “fašisms”. Un Musolini esmu lasījis vairāk un biežāk, nekā tu PSKP īso kursu.

    Bet, ja gribi zināt, kādā nozīmē vārdu “fašisms” lieto civilizētajā pasaulē mūsdienās, atšķir World English Dictionary vārdnīcu un izlasi:

    fascism

    1. any ideology or movement inspired by Italian Fascism, such as German National Socialism; any right-wing nationalist ideology or movement with an authoritarian and hierarchical structure that is fundamentally opposed to democracy and liberalism

    2. any ideology, movement, programme, tendency, etc, that may be characterized as right-wing, chauvinist, authoritarian, etc

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > Kârlis Kleins 18.06.2013. 23.27

    mezavilks Pilsētas galva, kurā uzstādīts piemineklis Latvijas pirmajam prezidentam Jānim Čakstem un kurā pilsētas stadions NAV nosaukts leģendāra jelgavnieka Jāņa Lūša vārdā, atvelot vien atcerei kādas atkritumu drupačas, ir pelnijis ārpuskārtas norīkojumu kartupeļu mizošanai. Citam nekam Rāviņš NAV DERĪGS! Mērs no vārda mēris.
    =========================

    Tu esi tas pats sarkanais redaktors, kas pagājušā gadsimta 50. gados čekas uzdevumā rakstīja vēstules trimdas latviešu laikrakstiem? Un zini, Latvijā nav pieņemts kaut ko nosaukt vēl dzīvu cilvēku vārdā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lindapastare > Kârlis Kleins 18.06.2013. 14.54

    Vai tad apmēram puse SC iebilda pret ziedu nolikšanu?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    IlzeZeltina > Kârlis Kleins 18.06.2013. 13.55

    Man nav pieņemama Rāviņa pazemošanās Krievijai, kopā ar Vešņakovu svinot Jelgavas okupācijas atceres gadskārtas 31. jūlijā. Tā ir Latvijas valsts apspļaudīšana.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu