Ulmanis: Sudrabai jau ir sava spēcīga komanda, kas top kā partija • IR.lv

Ulmanis: Sudrabai jau ir sava spēcīga komanda, kas top kā partija

56
Guntis Ulmanis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Sudraba gan noliegusi, ka grasās iesaistīties politikā

Bijušajai valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai jau ir sava spēcīga komanda, kas top kā partija, – LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja eksprezidents Guntis Ulmanis.

Konkrētas personas Ulmanis nevēlējās nosaukt, “lai paši piesakās”, taču komanda veidojoties jau labi sen, tai ir daudz programmatisku iestrādņu, ziņo LETA. Jautājums ir, vai Sudrabai šī darbošanās paliks tikai kā hobijs, vai arī tā kļūs par spēcīgu partiju, piebilda Ulmanis.

Sudraba nesen gan apgalvoja, ka nekādas sarunas par pievienošanos kādam politiskajam spēkam nenotiek. Viņa arī uzsvēra, ka neplāno iesaistīties politikā un startēt nākamajā gadā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās. Tāpat viņa arī pati neplānojot dibināt partiju.

Tikmēr publiskajā telpā izskanējis, ka bijusī valsts kontroliere varētu pievienoties, piemēram, partijai “Reģionu alianse”. Sudraba gan norāda, ka viņai par šo ir “pirmā dzirdēšana” un nekādas sarunas par šo jautājumu nenotiek. Taujāta par nākotnes plāniem, Sudraba norādīja, ka šo jautājumu varētu komentēt vēlāk.

Savukārt Ulmanis pats Saeimas vēlēšanās aktīvi neplāno piedalīties, “bet sniegšu politiskās konsultācijas. Nedomāju, ka manā vecumā vajadzētu ieņemt kādas pozīcijas, kas paņem daudz laika un enerģijas”.

Viņaprāt, Latvijai pašlaik ir vajadzīgas spēcīgas partijas. Ja to sapratīs “Vienotība”, Reformu partija (RP), arī Zaļo un zemnieku savienība, kas izvēlējusies konservatīvo ceļu, kā arī topošā Einara Repšes partija un arī Sudraba, būs labi.

Vaicāts par RP neveiksmīgo startu pašvaldību vēlēšanās un iespējamo pievienošanos “Vienotībai”, Ulmanis sacīja, ka RP pašlaik strādā haotiski un neorganizēti. Partijā ir talantīgi un uzņēmīgi cilvēki, bet visas Latvijas nelaime ir nihilistiskie uzskati, ka darbs partijā ir kaut kas nosodošs, rezultātā partija nestrādā ar saviem cilvēkiem. Un kāpēc RP būtu jāpievienojas “Vienotībai”, ja tās var apvienoties, bez diskriminējošiem momentiem, prātoja Ulmanis.

Runājot par jaunu partiju veidošanos, bijušais Valsts prezidents uzsvēra, ka nevar sākt partijas darbību ar valsts pārvaldes reformu. “Neredzu jaunas idejas [Repšes partijai], tā vietā ir: dodiet mums varu un mēs sakārtosim valsti. Sākt ar pārvaldes reformu nav labākais gājiens.”

Ulmanis piebilda, ja Repšes partija, kurā trīs cilvēki jau savulaik ir veidojuši partijas, kas pašlaik vēl funkcionē un no kurām viņi ir aizgājuši, parādīs, ko reāli var un grib izdarīt ekonomikas jomā, un ja atzīs, ka pirmais veidojums ir bijusi kļūda un devusi zināmu pieredzi, tad tā var izveidoties par spēcīgu partiju.

 

Komentāri (56)

Aivars Krauklis 14.06.2013. 11.20

Interviju redzēju. Baisi. Atmiņā atgriezās vecs jautājums – kas mēs par tautu, ja tādus ceļam sev par prezidentiem?
Ne no krievu laiku pretestības (kuras tikpat kā nebija), ne no atmodas nespējām izvirzīt sev pieklājīgu reprezentācijas figūru. Tā vietā derīgs izrādījās veļas mājas direktors ar grozītu uzvārdu, kurš tagad no ekrāna māca mani, kā tā politika pa īstam jātaisa.

+17
-1
Atbildēt

14

    ligakalnina > Aivars Krauklis 14.06.2013. 14.40

    Pauls kopā ar Ušakovu un Lembergu?
    Ārkārtīgi radikāls vērtējums, iesakaitīt Paulu šinī kompānijā varētu tikai kāds NA atbalstītājs, kuram pastāv tiki viņa taisnība un visi pārējie ir ienaidnieki.

    +1
    -13
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Aivars Krauklis 14.06.2013. 14.45

    Betij, bailēs dzīvot nevar ! Par to vai Nilu ievēlētu – ļoti šaubos, Latvija nav Rīgā ! Par Lembergu visādi var būt – bet nevar dzīvot baidoties no viena cilvēka vienmēr un visur, jo pašreizējā modelī nekas nemainīsies un pēc Bērziņa būs nākamais ieliktenis, iestūķēts ar citu skandālu !

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > Aivars Krauklis 14.06.2013. 21.35

    >dzeris
    “Mums bija, faktiski, viens prezidents, par kuru nebija jākaunas, un tā bija VVF.” – nezinu, nezinu, vai par pulksteņu zagli un bābu, kurai viesnīca, kas apmierināja Norvēģijas karali, bija par prastu, un par kuru ir šaubas, vai tikai viņa nebija čekas aģente klukste, nevajag kaunēties. Man liekas, ka atšķirībā no Igaunijas, mums ir jākaunās par visiem.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Aivars Krauklis 14.06.2013. 13.32

    Atļaušos atgādināt, ka prezidentu nevēl tauta, bet gan Saeima, turklāt ļoti necaurspīdīgā veidā, tirgojoties kuluāros. Tautas vēlēts prezidents tiek muļļāts un visu laiku atraidīts, tādēļ arī tādi Rumpīši, dateri un kājiņu saimnieki teik par prezidentiem, jo viņi ir politiskā tirgus un kompromisa figūras rezultāts ar dekoratīvām pilnvarām !

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Aivars Krauklis 14.06.2013. 16.04

    Nav laika vairs, klusais.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Aivars Krauklis 14.06.2013. 16.01

    Betij – mākslinieki ir īpaša tauta … nez kapēc man atmiņā atausa Vija Artmane …

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Aivars Krauklis 14.06.2013. 14.59

    Mums bija, faktiski, viens prezidents, par kuru nebija jākaunas, un tā bija VVF.
    Un tas ir tikai “pateicoties” mūsu Saeimai, ko ievēlēja mūsu tauta, kurai tagad it kā vajadzētu ievēlēt prezidentu tiešās vēlēšanās.
    Manuprāt, tur iznākums var būt vispār neprognozējams.
    Var jau daudzo ko pārmest mūsu politiķiem, bet, līdz šim, pašu galveno valsts virzības vektoru – ES virzienā, viņi ir ievērojuši.
    Ja tā tauta vispār neaiziet balsot, kā tas notika pašv. vēlēšanās, dabiski, prezidents varētu būt vai nu Ušakovs, vai Lembergs, vai kāds cits populists, ne jau Ēlerte vai kas līdzīgs.
    Pareizāka būtu sistēma, kad 50% balsis ir no Saeimas, 50% no pašvaldībām, kas līdzīgs ir Igaunijā.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > Aivars Krauklis 14.06.2013. 17.55

    Par prezidenta vēlēšanām piekrītu Betijai un Biotopam.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Aivars Krauklis 14.06.2013. 15.50

    krix: “Betij, bailēs dzīvot nevar!”
    Ja man būtu bail, es klusiņām sēdētu, nerakstītu, kur nu vēl – ar savu vardu/uzvārdu:))
    Ar rozā brillēm uz deguna dzīvot nevajag, to es tev varētu ieteikt. Pat tad, ja slēpies aiz nika.:)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > Aivars Krauklis 14.06.2013. 16.15

    Dzeri, nemelo! Igaunijas prezidenta amats tika izveidots 1938. Prezidentu uz 5 gadiem ievēl Igaunijas parlaments. Kopš 2006. gada 9. oktobra Igaunijas prezidents ir Tomass Hendriks Ilvess.
    Starpība starp Igauniju un Latviju ir tāda, ka, ja nevar ievēlēt savējo, igauņu partijas ievēlē cienīgāko, bet mūsējie lielāko kretīnu.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    peerku > Aivars Krauklis 14.06.2013. 14.03

    betijacelmale un Krix

    Jums abiem taisnība. Tikai sakiet man,ja gandrīz vienīgās emocijas, ko prezidents un ezprezidents (izņemot VVF) savos pavalstniekos izraisa ir kauns, tad kam mums tāds vispār vajadzīgs?

    Ja reiz ko mainīt Satversmē, tad jāsāk nopietna diskusiju ar sekojoshu referendum par atteikshanos no prezidenta institūcijas.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Aivars Krauklis 14.06.2013. 15.03

    Krix – ja atceramies laiku, kad Saeima pēc pamatīga tirgus par Valsts Prezidentu iecēla Rumpi Uzvārdiņu – tajā brīdī tautas ievēlēts bez vismazākajām šaubām būtu Anatolijs Gorbunovs. Nākošajos gados labas izredzes bija Kaulam un ne visai sliktas – Zīgeristam. Vēlāk plaukst Betijas minētie varoņi. Un nevēlēšanas pēc „tautas vēlētā” izriet ne vien no šīs vēstures, bet arī no vērojumiem tuvākā un tālākā apkārtnē, negribu ne Alijevu, ne citus turkmenbaši, ne Paksu un nepavisam ne Olanu. Pašu dižāko, ko nesen tauta ievēlējusi, tak zināsiet?
    Dzeris- Pauls kompānijā ar Ušakovu un Lembergu šajā gadījumā – sarunā par politiku – iekļaujas ideāli precīzi, kaut zinu, ka divi pēdējie nespēlē klavieres.
    Diemžēl mans pirmais opuss bija ne par ievēlēšanas procedūru, bet par to, ka mēs, tai skaitā arī es, jau 25 gadus nespējam no sava vidus izvirzīt cienīgākus kandidātus valsts augstajiem amatiem, pat tīri reprezentatīvajiem. Nav tagad un diemžēl, nekad nav bijis mums sava Havela vai Meri, pat ne Valensas. Tā viela skumjām pārdomām, varu pie datora, varu arī pie spoguļa. Varbūt vēl kāds pamēģinās?

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Aivars Krauklis 14.06.2013. 15.34

    Dzeri, vai tev IR šaubas, ka tauta mīl Raimondu Paulu? Kāpēc tad tevi pārsteidz viņa iespējamā ievēlēšana prezidenta amatā? To, ka esmu viņu ierindojusi vienā rindā ar citiem nekritiski iecienītiem personāžiem, ir tikai loģiski. Par to, kādas politiskas kvalitātes piemīt šim “politiķim” var spriest pēc tā, ka daudzās saeimās būdams deputāts, Raimonds Pauls ne reizi nav uzkāpis tribīnē. Par viņa pienesumu likumu veidošanā un komisiju darbā arī it nekas neliecina. Tad kāds ir sausais atlikums no viņa politiskās darbības? Tāds pats kā Stendziniekam – padarīt par pīrādziņu to sūdu, ko vajag ievilkt parlamentā (citēju pēc atmiņas Stendzinieka izteikumu). Vai par to mums ir jasaka paldies Paula kungam?

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Aivars Krauklis 14.06.2013. 13.50

    Krix, ar ko tautas vēlēts Raimonds Pauls, Aivars Lembergs vai Nils Ušakovs būtu tev pieņemāmāki? Ceru, ka tu saproti, ka tautas vēlētam prezidentam arī citas pilnvaras būtu jādod? Labāk jau, lai ir tie lielākie kretīni ar niecīgām pilnvaram, kā ar lielām pilnvarām apveltīts popūlists, zaglis vai maskējies valsts ienaidnieks.

    +15
    -3
    Atbildēt

    0

Elmārs Biеle 14.06.2013. 16.21

Komanda, acīmredzot, ātri vien tika izveidota trešdienas dzerstiņā pie Krievijas vēstnieka.

+9
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > Elmārs Biеle 14.06.2013. 22.25

    Nesakiet viss. Krievijas Federāciijai IR senas un profesionālas, arī labi finansētas, atstrādātas darbības metodes ienaidnieka aizmugurē.
    To, ka tanī dzerstiņā piedalījās kāda komandas daļa – nenoliedzami. Ka piedalījās vēl lielāka atbalstītāju daļa – arī nav iebildumu. Bet komandas pirmsākumi meklējami vairākus gadus atpakaļ.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 14.06.2013. 13.05

Šī ziņa varētu būt arī jaunas kampaņas sākums..tikai pīārists – jaunais tētuks – gan tā neveiksmīgi izvēlēts..ja Sudraba tiešām nāks kā kārtējā jaunās partijas līdere, nosmels daļu iepriekšējo zatleristu balsu un viņai jau nu sirdsapziņa netraucēs kremļa koalīciju bīdīt..par to es esmu pārliecināts..tāpēc labējām Latvijas partijām būtu jāstrādā itin nopietni, bez kašķiem un jau tagad..

+9
-1
Atbildēt

3

    Ieva Aile > ltvpanorama 14.06.2013. 13.53

    Kādas labējās partijas?Es redzu tikai sasodītus euroieviesējus bez tautas piekrišanas.

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > ltvpanorama 14.06.2013. 17.25

    Kur ir referendums ar rezultātiem?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    austrisv > ltvpanorama 14.06.2013. 16.34

    Ērik,ko nozīmē- bez tautas piekrišanas? Tu neesi visa tauta, tāpat kā es, lai gan domāju par EUR!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu