Juris Biķis atstāj "Latvijas finiera" padomes priekšsēdētāja amatu • IR.lv

Juris Biķis atstāj “Latvijas finiera” padomes priekšsēdētāja amatu

9
Juris Biķis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ilggadējais uzņēmuma vadītājs turpmāk sniegs padomus sadarbībai ar valsts un sabiedriskajām organizācijām

Līdzšinējais a/s “Latvijas finieris” padomes priekšsēdētājs Juris Biķis atstājis amatu un turpmāk pildīs “Latvijas finiera” padomnieka – pārstāvja pienākumus sadarbībai ar valsts un sabiedriskajām organizācijām, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmuma pārstāve Jolanta Medne.

Jura Biķa vietā par padomes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Uldis Biķis. Padomes locekļu amatā turpinās strādāt Juris Matvejs un Andris Pucēns.

Savukārt valdes sastāvs turpmāk būs samazināts, un sešu līdzšinējo padomes locekļu vietā strādās pieci – valdes priekšsēdētājs Jānis Ciems, valdes locekļi Pauls Ābele, Aigars Veitmans, Mārtiņš Lācis un Indulis Kovisārs.

Kā informēja uzņēmuma pārstāve, pērn “Latvijas finieris” sasniedzis 126 miljonus latu apgrozījumu, pārdeva 220 000 kubikmetru produkcijas, kas abos gadījumos ir par 6% vairāk nekā 2011.gada rādītāji. Uzņēmumā izveidotas 93 jaunas darbavietas.

2012. gadā “Latvijas finieris” turpināja jaunu tirgus reģionu apgūšanu – nodibināja produktu attīstības un tirdzniecības uzņēmumu Turcijā, kas ir jau 11. ārpus Latvijas. Turcijai ir liels izaugsmes potenciāls nākotnē un plašas tirdzniecības perspektīvas tuvējā reģiona valstīs.

Šajā gadā “Latvijas finieris” plāno investēt 15 miljonus latu produktu attīstībā, energoefektivitātes projektos un citās jaunajās tehnoloģijās.

“Latvijas finiera” apgrozījums 2011.gadā bija 118,5 miljoni latu, kas ir 21,6% palielinājums salīdzinājumā ar 2010.gadu, kad uzņēmuma apgrozījums veidoja 97,49 miljonus latu. Vienlaikus peļņa pieaugusi par 47,15% līdz 9,55 miljoniem latu salīdzinājumā ar pirms gada gūto 6,49 miljonu latu peļņu.

“Latvijas finierim” ir 20 gadu darbības pieredze tirgos ārpus Latvijas. Uzņēmums eksportē aptuveni 95% no saražotā saplākšņa.

 

Komentāri (9)

garausiitis 13.06.2013. 17.03

Vecais malacis… cerams ,ka puika turpinas vilkt biznesu …

+8
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 13.06.2013. 17.26

es ceru, ka tas nebūs signāls krievu mafiozajiem reideriem.

+6
-2
Atbildēt

2

    Inese > silvija_vitina 13.06.2013. 23.11

    Galvenais, ka pašmāju shēmotāji tev dikti patīk ;) 1997. gada ziņa par Latvijas Finiera prihvatizāciju:

    Valsts kontrolei (VK) radušās aizdomas, ka apmēram 80 uzņēmumu un objektu privatizācijā pieļautas nelikumības, jo savulaik Ekonomisko reformu un Finansu ministrijas apstiprinājušas skaidrojumu Par pamatlīdzekļu pārvērtēšanu uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību grāmatvedībā, kas neatbilst vairākiem ar privatizāciju saistītiem likuma pantiem. Tāpēc VK padome vērsusies Satversmes tiesā.

    VK ierosina ierosināt lietu un atzīt par spēkā neesošu ministriju 1993. gadā apstiprināto skaidrojumu Par pamatlīdzekļu pārvērtēšanu uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību grāmatvedībā, kas neatbilst vairākiem ar privatizāciju saistītiem likumu pantiem. Finansistu un ekonomistu kopējie nedarbi esot pretrunā arī ar Ministru kabineta 1995. gadā pieņemtajiem Administratīvo aktu procesa noteikumiem.

    Kā jaunatklātās nelikumības izpaužas praktiski, Neatkarīgajai pastāstīja VK Privatizācijas procesa revīzijas departamenta direktors Indulis Šķibelis, kurš ir galvenais trokšņa cēlājs šajā jautājumā: «Ministriju izdotajā likuma skaidrojumā paredzēta iespēja izmantot investīcijas kā valsts īpašuma izpirkšanas līdzekli, lai gan likumos šādas iespējas nav paredzētas. Rezultātā apmēram 80 objektu privatizācija notikusi šādi – topošais īpašnieks iegulda privatizējamajā objektā vai uzņēmumā zināmu naudas summu un, privatizējot šo bodīti, saņem atlaides paša ieguldītās investīcijas apmērā.» I. Šķibelis uzskata, ka šajā gadījumā nevarot runāt par kļūdu likumā, bet tikai par nepareizu likuma tulkojumu un pilnvaru pārsniegšanu.

    Starp uzņēmumiem, kuri privatizēti šādā veidā, ir, piemēram, Latvijas finieris, Aurora un zvēraudzētava Tumšupe.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > silvija_vitina 14.06.2013. 09.02

    Skibelis bijis pašreklamists, likumi vilkusies logikai pakaļā. Ja esi ieguldijis, firmu attīsttijis, esi nopelnijis firmu ari iegut. Normāli. Neviens no visiem Biķiem, kas finieri sev attistijuši, negrauc LF. NC, — vajadzēja graut un jums ar Škibeli baigi gribejās, lai nebutu ari LF? :)

    Vai talak vēsture pec LF privatizācijas ir pierādijusi, ka ar LF viss parsvarā noticis valstiski, pareizi, loģiski. A kur tagad Škibelis? Ko sasniedzis?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

esmeralda_se 14.06.2013. 00.21

@ no comment

Tu tiešām esi tik naivs, lai domātu, ka “Sveza” turpinātu Latvijā ražot saplāksni?
Tātad vietējie IR labāki.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu