Laikraksts: Bondars pieļauj iespēju darboties topošajā Repšes partijā • IR.lv

Laikraksts: Bondars pieļauj iespēju darboties topošajā Repšes partijā

34
Mārtiņš Bondars. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Bondars: ja arī tiks dibināta partija, tā nebūs viena cilvēka partija

Bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, kurš patlaban piedalās ekspremjera Einara Repšes vadītajā biedrībā “Latvijas attīstībai”, neizslēdz iespēju darboties no šīs biedrības izveidotā partijā. Savukārt “Vienotības” Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis “Latvijas Avīzei” norādījis – ja nākamajā Saeimā nozīmīgu vietu ieņems Repšes un [Edgara] Jaunupa partija, tad tā varētu iet tandēmā ar SC.

Intervijā laikrakstam “Diena” Bondars apgalvo, ka politiskajā spektrā nav neviena politiska spēka, kuri domā un rūpējas par ekonomiskās attīstības palielināšanu, uzsverot, ka jādomā par investīciju piesaisti. Tāpēc viņš neizslēdz iespēju, ka parādīsies spēks, kas ieņems nišu, kas saistīta ar labējo virzienu.

Taujāts par iespēju darboties Repšes topošajā partijā, Bondars norāda – ja arī tiks dibināta partija, tā nebūs viena cilvēka partija, raksta LETA. “Nedomāju, ka tie cilvēki, kuri apmeklē sanāksmes, varētu parakstīties zem lozungiem, kurus radījis viens cilvēks. Es personīgi esmu bijis atklāts savos izteikumos, mani nebiedē publiskais darbs, ieskaitot politiku. Bet ir jābūt, pirmkārt, ideju kopībai un kopīgām vērtībām, lai kas tāds notiktu. Bet es šādu iespēju neizslēdzu”.

Biedrība “Latvijas attīstībai”, pārtopot par partiju, apsvērs iespēju startēt arī nākamā gada Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Kā aģentūrai LETA sacīja Repše, par nākamā gada EP vēlēšanām vēl tiks lemts, bet tālākā nākotnē partija noteikti plāno piedalīties EP vēlēšanās. EP lemj par Latvijas attīstībai būtiskiem jautājumiem, līdz ar to Latvijas intereses jāaizstāv arī tur, argumentēja Repše.

Par biedrības darbu un plāniem pārtapt partijā Repše norādīja, ka patlaban tiek strādāts un tiek gatavota “Latvijas attīstības platforma”.

Savukārt par personālijām pagaidām esot pāragri runāt. “Mēs tiešām strauji augam un esam diezgan atvērti, bet vēlamies nodrošināt ideju un komandas kvalitāti, tādēļ kolektīvam vēl jāsastrādājas. Tikai pēc ilgāka kopīga darba varēsim runāt par personālijām,” sacīja Repše.

Kā ziņots, biedrība “Latvijas attīstībai” tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs un citi. Biedrība plāno pārtapt politiskā partijā un startēt 2014.gadā plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās. Savukārt EP vēlēšanas notiks jau 2014.gada maijā.

 

Komentāri (34)

Kristīne 12.06.2013. 12.17

Repšes kārtējā partija kā tāda ne pēc kā īpaši neizskatās, bet Zaķa profilaktiskā potenciālo vēlētāju biedēšana ir vnk smieklīga.

+11
0
Atbildēt

1

    Una Grinberga > Kristīne 12.06.2013. 12.26

    Tā ir – kā Zaķis atver muti, tā ārā gāžas pilnīgākā katastrofa! Zaķis kliedz “krievi nāk!”, bet pats tajā pašā laikā krieviem grib atstāt gāzes monopolu uz mūžīgiem laikiem!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 12.06.2013. 11.03

Tad nu informācijai – Bondars bija tas , kurš lika izsniegt Krājbankai kredītu Air Baltic, kaut gan analītiķi brīdināja ka tā ir podā izmesta nauda … Tāds nu mums gaišais tēls .
P.S. Ir info ,ka Repše ar kā gaišais tēls ir personīgi piedalījies LM kredīta galvošanā … kaut gan Valsts kase brīdinaja par riskiem . Tādi nu tie glābēji …

+11
-2
Atbildēt

1

dro 12.06.2013. 10.54

“Vienotības” Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis “Latvijas Avīzei” norādījis – ja nākamajā Saeimā nozīmīgu vietu ieņems Repšes un [Edgara] Jaunupa partija, tad tā varētu iet tandēmā ar SC.
_______________________
Jaunveidojamā partija būs īsts vītušu politisko ziedu salons. Gazproma gāzētājs gan varēja izmantot iespēju paklusēt:)

+9
-2
Atbildēt

1

    silvija_vitina > dro 12.06.2013. 10.57

    sorry, ierakstīju savu komentāru, un tikai tad pamanīju, ka šoreiz mums domas ir gājušas vienā virzienā :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu