Spriedzes stabilitāte • IR.lv

Spriedzes stabilitāte

3
Aivars Ozoliņš

Vēlēšanas maina konfliktu valdībā, taču tās krišana vairs nav aktuāla

Vai pēc pašvaldību vēlēšanām mainīsies valdība? Tas bija bijis spekulāciju temats un palaikam arī valdībai draudīgu politisku kustību iegansts vismaz divus mēnešus pirms 1.jūnija. Vēlēšanu rezultāti ir tieši tādi, kādi bija piesaukti kā iemesls iespējamajām pārmaiņām valdībā vai pat tās krišanai. Ko nu?

Nu, neko. Reformu partija Rīgā bezcerīgi zem svītras, bet VL-TB/LNNK pārliecinoši virs Vienotības, tomēr nacionālpatriotisko maksātnespējas administratoru solīto «apvērsumu» un «valdības pārstartēšanu jaunā veidolā», kā vēl tikai aprīlī bija draudējis apvienības ģenerālsekretārs Aigars Lūsis, jau vēlēšanu naktī atcēla vadonis Raivis Dzintars, paziņodams, ka prasīt kāda ministra demisiju, balstoties uz vēlēšanu rezultātiem, būtu «neprāts». It īpaši, domājot par nākamajām Saeimas vēlēšanām, viņš piebilda.

Tiesa, Dzintars ieteic premjerministram Valdim Dombrovskim ņemt vērā, ka vēlēšanu rezultāti esot «apgriezti proporcionāli amatu sadalījumam valdībā», un nu esot «iespējas veikt zināmas korekcijas». Bet apvienības ideoloģiskais trieciennieks Jānis Dombrava pasludina, ka tagad nu gan redzams, kurš koalīcijā ir vecākais, kurš jaunākais brālis, un pravieto, ka pārmaiņas būšot.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu