Dziesmu svētku sadziedāšanās dziesmas uz Jāņiem izdos grāmatā • IR.lv

Dziesmu svētku sadziedāšanās dziesmas uz Jāņiem izdos grāmatā

40
Dziesmu svētku logo. Foto: Gints Ivuškāns, F64
Lote Lārmane

No 17. jūnija būs pieejama bezmaksas viedtālruņu aplikācija ar svētku programmu

Dziesmu svētku sadziedāšanās grāmatā būs iekļautas apmēram 360 dziesmas un tā būs pieejama ap Jāņiem, bet “Lattelecom” nodrošinās moderno tehnoloģiju klātbūtni svētkos – būs īpašs Dziesmu svētku TV kanāls, viedtālruņu aplikācija un pasākumu norises vietās nodrošināts bezvadu internets.

Trešdien, 5. jūnijā, Dziesmu un deju svētku preses konferencē Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā komponists Juris Vaivods atklāja, ka jaunajā sadziedāšanās grāmatā, kura publikai būs pieejama ap Jāņiem, būs aptuveni 360 dziesmas. Iekļautas būs gan patriotiskas un tautasdziesmas, gan dziesmas no teātra izrādēm un kinofilmām. Tāpēc sadziedāšanās pēc noslēguma koncerta „Līgo” ir ieplānota līdz pat rīta ausmai un pirmajam transportam.

Dziesmu grāmatu varēs iegūt savā īpašumā dažādās tirdzniecības vietās.

“Dziesmu svētku virsdiriģents Gido Kokars ir teicis, ka Dziesmu svētki ir patriotisma pote uz pieciem gadiem. Domāju, ka šī sadziedāšanās daļa būs visiem – gan svētku dalībniekiem, gan klausītājiem – patriotisma pote līdz turpmākiem svētkiem,” teic Vaivods.

Lai izvēlētos, tieši kuras dziesmas tiks dziedātas 7. jūlija – svētku noslēguma koncerta – naktī, cilvēki tiek aicināti par tām balsot Dziesmu svētku mājas lapā (dziesmusvetki.tv) līdz 12. jūnijam.

Jaunumi par sadziedāšanos ir arī “Lattelecom” valdes priekšsēdētājam Jurim Gulbim – Dziesmu svētku dalībniekiem un apmeklētājiem no 17. jūnija būs pieejama bezmaksas viedtālruņu (Android/iOS) aplikācija, kurā būs pieejama svētku programma, un, līdz ar vēl citu informāciju, arī noslēguma koncerta sadziedāšanās dziesmu vārdi. Tos plānots sinhronizēt ar tekstu uz ekrāniem Mežaparka estrādē.

Vēl “Lattelecom” klientiem no 17. jūnija līdz 14. jūlijam būs pieejams īpašs Dziesmu svētku TV kanāls ar Latvijas Televīzijas (LTV) veidotu saturu – sešu stundu programma katru dienu. Svētku kanālā tiks raidīti arī vēsturiski koncerti un raidījumi. Kanālam būs arī piecu dienu arhīvs, tāpēc svētku dalībnieki koncertus un pasākumus varēs noskatīties paši. Kanāls veidots sadarbībā ar LTV un Nacionālo Kultūras centru un šo pašu saturu raidīs arī LTV1 un LTV7.

Vēl “Lattelecom” svētku laikā Daugavas stadionā un Mežaparkā nodrošinās vairākas bezmaksas wi-fi zonas, bet lapā uzgavile.lv ir iespējams ierakstīt sveicienu teksta, foto vai video formātā svētku gājiena dalībniekiem. Sveicieni tiks parādīti uz vairākiem no ekrāniem, kas būs uzstādīti gājiena ceļā.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki norisināsies no 30. jūnija līdz 7. jūlijam un tā sauklis ir „Gaisma līgo Latvijā”. Svētkos piedalīsies apmēram 40 000 dalībnieku, to vidū 57 ārzemju latviešu kolektīvi un ap 100 mazākumtautību kolektīvu un individuālo izpildītāju.

 

Komentāri (40)

Una Grinberga 05.06.2013. 23.48

Dalībniekiem par brīvu, wi-fi un aplikācija – visu cieņu!

+2
0
Atbildēt

3

    Kârlis Kleins > Una Grinberga 05.06.2013. 23.56

    Par to samaksās visi Lattelecom lietotāji. Par brīvu ir tikai svaigs gaiss pie tava dzīvokļa atvērtā loga.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > Una Grinberga 06.06.2013. 08.46

    …tāpat, kā rīdzinieki par bezmaksas tramvaja biļetēm…. :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > Una Grinberga 06.06.2013. 09.51

    Vai tiešām par brīvu ir tikai svaigs gaiss? Un kā tad ar Rīgas satiksmes transporta biļetēm?!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Kârlis Kleins 05.06.2013. 17.11

Paula «Manai dzimtenei» būs iekļauta?

0
-2
Atbildēt

1

    grislits > Kârlis Kleins 06.06.2013. 09.50

    Kāda tev, sovoku centra pārstāvim, darīšana ko mēs latvieši iekļaujam savos Dziesmu svētkos un ko neiekļaujam, par ko strīdamies un par ko nē? Tā kaut kā laikam tomēr ir mūsu, nevis kolonistu un to pēcteču, darīšana.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu