Domburs apmācīs Latvijas diplomātus sniegt intervijas medijiem • IR.lv

Domburs apmācīs Latvijas diplomātus sniegt intervijas medijiem

19
Jānis Domburs. Foto: Nora Krevneva, F64

Par mācībām Domburam maksās aptuveni 3000 latu mēnesī

Bijušais žurnālists Jānis Domburs par aptuveni 3000 latu apmācīs Latvijas diplomātus sniegt intervijas masu medijiem. Ārlietu ministrija (ĀM) noslēgusi 2990 latu līgumu ar SIA “Domburs” par 25 videointerviju mācību nodarbībām, liecina ĀM mājaslapā pieejamā informācija.

ĀM preses sekretāra pienākumu izpildītāja Līga Bergmane aģentūrai LETA sacīja, ka ĀM vēlas būt atvērtāka komunikācijai, tādēļ, lai sagatavotu vēstniekus un ministrijas augstākā līmeņa darbiniekus publiskām diskusijām, televīzijas intervijām un citiem ar publicitāti saistītiem pasākumiem, ir vienojusies ar Domburu par 25 videointerviju mācību nodarbību organizēšanu. “Vēstnieku ikdienas darbs prasa labu sagatavotības līmeni publiskām intervijām dažādu valstu televīzijas un radio raidījumos, tādēļ uzsvars ir uz vēstniekiem, kuriem paredzēta rotācija,” stāstīja Bergmane.

Viņa arī norādīja, ka ĀM pēc vajadzības saviem darbiniekiem regulāri organizē dažādas apmācības. “Lai ekonomētu finanšu līdzekļus, ĀM izvēlas pasūtīt nepieciešamos apmācības kursus no Latvijā piedāvātajām iespējam, kad tas ir iespējams. Savukārt daudzi citi specializētie kursi tiek organizēti ārvalstīs,” teica ĀM pārstāve.

Domburs sacīja, ka viņš paredzējis rīkot ministrijas amatpersonām tādas intervijas, kas būtu interesantas gan Latvijas, gan ārvalstu medijiem, un tās būs saistītas gan ar Latvijas ārpolitiku, gan konkrētām valstīm.

Viņa mērķis būs veicināt, lai informācija, kas ir noderīga sabiedrībai, izskanētu publiski. Žurnālists cer, ka ar viņa palīdzību ministrijas amatpersonas kļūs aktīvākas un atvērtākas.

Domburs uzsvēra, ka nekad nav bijis un nebūs publisko attiecību speciālists, nedos PR padomus un neizstrādās kampaņas. “Es darīšu to, ko līdz šim esmu darījis un kas ir jādara no žurnālistikas viedokļa,” teica Domburs. “Protams, pateikšu intervējamajam, labāk, lai viņš nesaka neko, nekā trīs reizes mēģina izvairīties no atbildes, un pateikšu, ja viņš stāstīs tik garlaicīgi, ka neviens to nespēs klausīties.”

 

Komentāri (19)

intars_busulis 02.06.2013. 23.48

Parasti diplomāti neiesasitās ielu sarunās ar žurnālistiem, tam ir preses sekretārs domāts, bet uz intervijām tv parasti tiek saskaņotas tēmas un uz jautājumiem kas nav pa tēmu vispār netiek atbildēts. Un ja diplomāts dodas uz tv sarunām un nav sagatavojies iespējamo jautājumu plūsmai tad labāk lai tur neiet vispār. Pats esmu bijis klāt neskaitāmās diplomātu sarunās ar žurnālistiem un to visu vērojis no malas. Domburs varētu tiem diplomātiem iemācīt kā vispār ir jāatbild, nevis ko jāatbild un varētu iemācīt ko tas riebīgais ārvalstu žurnālists varētu tādu nejauku vaicāt. Pats labākasi būtu kad tie diplomāti runātu intervijās tajās valodās kuras teicami pārzin, nevis vervelēt valodā ko itkā zin, bet runāt neprot. Jo tieši šī iemesla dēļ par Latvijas diplomātiem ir tik daudz jaukas un dikti smieklīgas anekdotes.

+2
0
Atbildēt

1

    peerku > intars_busulis 03.06.2013. 09.45

    Labprāt pieliktu vairākus krustiņus, ja tas būtu iespejams. :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

peerku 02.06.2013. 18.23

> Ino u.c.

Laikam mans komentārs ir pārprasts.

Es nemaz nedomāju teikt, ka Dombura spējas ir pārāk izcilas, drīzāk otrādi,- es vēlējos atzīmēt, ka viņam nav attiecīgo kvalifikāciju darbam ar diplomātiem. Mums jau ir pieredze ar Ojāra Kalniņa sievas, kā lielas etiķetes “speciālistes” labi apmaksāto darbu pie tā laika prezidenta Zatlera.

+3
-2
Atbildēt

2

    peerku > peerku 03.06.2013. 09.31

    Paldies, Ino. :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > peerku 02.06.2013. 21.45

    DD1. Neņem galvā. Vismaz man Tavi komentāri ir simpatiski.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

kristrun 02.06.2013. 18.46

Nekas nav pārprasts, Domburs savā jomā, varbūt, ir daudz zinošāks par grūtgalvjiem, kuri ar lielām mokām un mazu naudu ir pieveikuši bakalauru un pēc tam pa partijas līniju iecelti gudrākiem cilvēkiem par padomdevējiem.

+2
-2
Atbildēt

1

    kristrun > kristrun 02.06.2013. 18.55

    Nemaz nebrīnītos, ja, piemēram, articulus 100 būtu kāds grāds un, ka viņš kandidētu uz kultūras ministra padomnieka amatu no Nacionālās apvienības.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu