Citi labi piemēri. Vide • IR.lv

Citi labi piemēri. Vide

5
Ozona caurums virs Antarktīdas.

 

Jaunā CSDD ēka Talsos ir viena no videi draudzīgākajām un mūsdienīgākajām publiskajām celtnēm Latvijā. Apkurei tur izmanto zemes dzīļu resursus no ģeotermāliem urbumiem, savukārt saules enerģija kalpo gan ūdens uzsildīšanai, gan kā atbalsts apkures sistēmai. Rezultātā – zems energopatēriņš un izmaksas ilgtermiņā.

SEB bankā pērn bija Zaļais gads – īstenoti dažādi pasākumi, lai mazinātu uzņēmuma ietekmi uz vidi. Piemēram, pie printeriem pielīmētas uzlīmes «Kociņš Tevi vēro, drukā atbildīgi!», bet izvēlēties kāpnes, nevis liftus, mudināja pamācība «Kāpnes nekad nav jāgaida».

Lai ekoloģiskās pēdas nospiedums saruktu, cementa ražošanas uzņēmums Cemex samazinājis ražošanā patērēto enerģiju un ūdeni uz produkcijas vienību. Tāpat fosilo kurināmo aizvieto ar alternatīvajiem kurināmajiem, kas ražoti no atkritumiem, bet dažus izejmateriālus aizvieto ar citās rūpniecības nozarēs radītajiem atkritumiem, piemēram, granulētajiem domnu sārņiem un filtru putekļiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu