Latvijas iedzīvotājiem pietrūktu "Google", "Skype", Dziesmusvētku un "Laimas" • IR.lv

Latvijas iedzīvotājiem pietrūktu “Google”, “Skype”, Dziesmusvētku un “Laimas”

31
"Laimas" šokolādes. Foto: Lita Krone, LETA

Zīmolu pētījums rāda: esam viena no vispesimistiskāk noskaņotajām valstīm par šodienas norisēm

Vairāk nekā 70% Latvijas iedzīvotāju satrauktu, ja no tirgus pazustu astoņi zīmoli – “Google”, “Skype”, Dziesmu un deju svētki, “Laima”, “Microsoft”, Raimonds Pauls, “Kārums” un Latvijas Universitāte (LU). Par to liecina uzņēmumu apvienības “Idea Group” mārketinga pētījums Baltijā par zīmolu nozīmi un to ilgtspēju.

“Google” pazušana no tirgus satrauktu 89% Latvijas iedzīvotāju, bet LU pazušana – 71%.

Tikai divi zīmoli uzlabo dzīvi vairāk nekā 70% Latvijas iedzīvotāju. Tie ir – “Google” un “Skype”, ziņo LETA.

Zīmolu nozīmības pētījumā trijās Baltijas valstīs kopā tika aptaujāti vairāk nekā 14 000 respondentu, aptverot 525 populārākos zīmolus. Vienlaikus pētījums tika veikts 23 pasaules valstīs.

Pirmo reizi Baltijā zīmoli tika vērtēti iedzīvotāju un sabiedrības labklājības, kā arī zīmola ilgtspējas kontekstā. “Latvijas iedzīvotāji šajā pētījumā uz 23 valstu fona izceļas ar izteiktu polaritāti šodienas un rītdienas vērtējumā,” skaidro sabiedrisko attiecību aģentūras “IDEA PR” direktore Dina Rēķe. “Esam viena no vispesimistiskāk noskaņotajām valstīm par šodienas norisēm, bet ar vislielāko optimismu sagaidām, ka rītdiena nesīs ievērojamus uzlabojumus mūsu dzīvē.”

Rēķe norāda, ka pētījums skaidri iezīmē plašo neizmantoto potenciālu saturīgu un leģendām apvītu zīmolu veidošanai, kā arī parāda vairākas interesantas šķautnes sabiedrisko attiecību komunikācijas veidošanai.

 

Komentāri (31)

Sanšains 30.05.2013. 17.52

Ja pazustu zīmoli?.. Tas ir, ja Ušakovs tomēr uzvarēs vēlēšanās?

Es jau sen saku, ka to nedrīkstam pieļaut!

+5
-1
Atbildēt

1

    Ojārs > Sanšains 30.05.2013. 23.48

    Nevienu latviešu balsi par okupantiem!
    Mums ir savas partijas, labākas vai sliktākas, bet savas…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

intars_busulis 30.05.2013. 19.02

Kas šito visu raksta? Vai tad Mikrosofts ir vienīgais kas pasaulei dod internetu? Nebūs viņa būs cits tukša vieta nepaliks. Kas ir Raimonds Pauls? Pirmā dzirdēšana kad cilvēks ir zīmols :D
Laima, nu jā būtu slikti kad pazustu, kurš tad grib būt nelaimīgs nedabonot gardo šokolādi?
Skype nu jā tas bija sensacionāls rīks varēja daudz ko izdarīt, bet tagad tas ir pagātne jo ir citi rīki ar ko var to aizstāt.
Par dziesmu svētkiem nezinu tur tāpat tikai tiek izredzētie :/
Latvijas universitāte mjā tas ir jau zīmols, bet kapēc lai tas pazustu? Ja nu vienotība nesadomā vienoties un to likvidēt.
Drīzāk latvietis satrauktos ja Latviju nosauktu kautkā savādāk.

+4
-4
Atbildēt

7

    ineta_rr > intars_busulis 30.05.2013. 20.16

    Ar glāzi ūdens par Jums savāktos datus no Skype serveriem neizdzēst, kā nekā Skype infrastruktūra noteikti ir no pirms-MS ēras, tādēļ izmanto specializētus NAS vai vismaz Linux serverus ar RAID, kur viena diska zaudēšana ļaunākajā gadījumā padara sistēmu lēnāku, līdz ir sagatavots rezerves disks.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    intars_busulis > intars_busulis 30.05.2013. 20.48

    Pats mikrosofts to inetu nedod, bet tas ir viens no to kopējiem produktiem.
    Bet kapēc to skype nopirka un kapēs par to samaksāja Igauņiem to pasakaino sumiņu? Pats skype jau nekas diš nebija, to reālā materiālā vērtība labi ja bija miljons euro. Bet cena jau nebija iekš sistēmas tehnikas. Viņiem baidzēja pašu programmatūru, kuru igauņi ateicās pārdot. Tapēc piedāvāj tādu astronomisku ciparu, ko izsalcis ēsti nespēja nenorīt. Pārdeva un tagad ar šo sistēmu ko radīja igauņi var ielausties visur. Tieši šī iemesla dēl ka skype ir nonācis šo spiegu zemē to programu nelietoju vairāk. Un vispār neiesaku lietot tādus mēslus. Iedo sātanam vienu pirkstu un paliksi bez dvēseles.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    intars_busulis > intars_busulis 31.05.2013. 16.53

    To jau es nezināju :/ Bet tur jau tā sāls ka viņiem vajadzēja manu datus, bet būdams prātīgs to es tur ieliku melīgus, jo zinu kas ir globālais tīmeklis. Uz to jau velk lai visi būtu sačipoti un nokontrolējami. Kuram tad gribās kad kāds Tevi izseko un diktē kā Tev dzīvot un vai vispār Tev vēl drīkst dzīvot. Globālais tīmeklis ir kā sērga , vēl sliktāks kā HIV tas tikai labumu dot tiem kas grib uzkundzēties citiem. Nejau velti saka nekad nesniedzat savus datus tīmekļos, pat nevainīgs CV ko sūtat darba meklējumos var būt labs materiāls lai ievāktu ziņas par ikvienu.
    Kas atiecas uz to kam piederāja tas vis, nav jau tik svarīgi. Firma jau var piederēt kaut pašam pāvestam, bet ja virmā melno darbu dara citi tad īašnieks ir melns un maziņš, juriģiski skaitās saimnieks, bet tehnaloģiski tukša vieta.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    gstrazds > intars_busulis 30.05.2013. 19.57

    Priekš kam mocīties un komandrindas klabināt. Es labāk vienkārši uzliešu ūdens glāzi cietajam diskam.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > intars_busulis 30.05.2013. 19.27

    Skype aizstāj pirkstu nospiedumu, pilnas DNS kartes, konspiratīvās atvilktnes un visu domu iesniegšana tuvākajam slepenajam dienestam. Labi, joks.

    Ja nopietni, tad es Skype aizstāju ar /dev/null, savukārt Twitter ar /dev/urandom. Nebūtu tik labdabīgs, patentētu šo atklājumu.

    dd if=/dev/urandom bs=1 count=140

    Pamēģiniet, nenožēlosiet. Protams, ir zināmas nepilnības, kā jau tas gadās ar atvērto pirmkodu – Twitter, cik saprotu, atļauj arī UTF-8, tādēļ reāli Twitter ziņojumi ir starp 140 un vismaz 230 baitiem latviski, un VVZ, kā viņi aprēķina limitu hieroglifiem, kuru enkodēšana var prasīt pat vairāk nekā 16 bitus.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    gstrazds > intars_busulis 30.05.2013. 19.09

    No kura laiks Microsoft sniedz ISP pakalpojumus? Un kas var līdzvērtīgi Skype aizstāt?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > intars_busulis 30.05.2013. 21.56

    No Wikipedia: „Skype was founded in 2003 by Janus Friis from Denmark and Niklas Zennström from Sweden.[23] The Skype software was developed by the Estonians Ahti Heinla, Priit Kasesalu, and Jaan Tallinn, who together with Friis and Zennström were also behind the peer-to-peer file sharing software Kazaa.[24] In August 2003, the first public beta version was released.

    On 12 September 2005, eBay Inc. agreed to acquire Luxembourg-based Skype Technologies SA for approximately US$2.5 billion in up-front cash and eBay stock, plus potential performance-based consideration.“
    / http://en.wikipedia.org/wiki/Skype#History /

    Citiem vārdiem sakot, Skype varbūt uzprogrammēja Igaunijā igauņi, bet firma piederēja dānim un zviedram, un bija reģistrēta Luksemburgā, un to par 2.5 miljardiem tālajā 2005. gadā (pirms 8 gadiem!) nopirka amerikāņu eBay, Tieši tādēļ vienmēr iekšēji smīnu, kad dzirdu, ka mums arī vajagot savu Skype/Nokia/vēl_kaut_ko (vajadzīgo pasvītrot). Sevišķi stulbi, ja padomā, ka mums jau ir Latvijas Finieris, bet tā jau ir – savu īsto dārgumu nenovērtē, kamēr to nezaudē.

    Un MS nopirka nevis tehnoloģiju, ko viņiem it nemaz nevajadzēja – Skype ir programmēts ar tajā laikā norveģu Trolltech, vēlāk Nokia un tagad Digia, kas arī ir somu uzņēmums, piederošo Qt rīkkopu (toolkit), ar kuru, starp citu, ir izveidota arī KDE grafiskā vide, ko es izmantoju jau daudzus gadus. Nepārklausījāties, Skype izmanto tās pašas tehnoloģijas, ko daļa Linux aplikāciju. Tādēļ MS galīgi nevajadzēja Skype tehnolģijas, īpaši tāpēc, ka MS jau sen ir savs MSN Messenger, viņiem vajadzēja Skype zīmolu un izveidoto lietotāju bāzi, tas ir, tajos 8.5 miljardos bijām mēs visi. Paši varat izrēķināt, cik izmaksā viena „dvēsele“.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Ojārs 31.05.2013. 00.56

Ušaks man atgādina aprakstu par tiem krievu okupantiem, kas uz sibīriju nomiršanai izsūtīja manu sirmo omīti, – pretīgs, truls, cinisks, ar izteiktiem vaigu kauliem. Baisi!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu