Uģis Lauberts, ceļojošais bitenieks • IR.lv

Uģis Lauberts, ceļojošais bitenieks

8
Kopš 2006.gada Uģis Lauberts ir biškopis Austrālijā, bet maija sākumā atbraucis palīgā kolēģim Artūram Grudovskim Auces Lielvaicēnos. Jūlija vidū atgriezīsies pie Brisbenas apkārtnē ieziemotajām bišu saimēm. «Austrālijā tad būs agrs pavasaris, un šajā brīdī ir svarīgi dabūt bites pilnā spēkā — tas ieliek pamatu visai sezonai.»
Ieva Puķe

 

Kaut kā ne visai ticami izklausās, kā seriālā, – pie intervijas, ko pirms četriem gadiem Uģis sniedza Aizkraukles laikrakstam, komentāru ierakstīja lasītāja. Pašlaik 28 gadus vecais latvietis tad jau bija kopis bites Arkanzasā un Havaju salās, ASV, Francijas pilsētā Tulūzā un Austrālijā. 

Uz ārzemēm Uģis aizbrauca tūdaļ pēc vidusskolas, atsaukdamies uz Latvijas Biškopības biedrības mājaslapā izlasīto sludinājumu: «Amerikas biškopim vajag palīgu.» 

Biškopības iemaņas Asaros uzaugušais puisis nebija apguvis skolā, bet gan bērnības vasarās vectēva, bijušā Vecbebru tehnikuma biškopības pasniedzēja Induļa Alkšņa lauku mājās Skrīveros. «Pūtu dūmus, kad vēl biju tik mazs, ka pat stropā ieskatīties nevarēju.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu