Šodien Latvijā Lasīšanas dienas zibakcija • IR.lv

Šodien Latvijā Lasīšanas dienas zibakcija

25
Foto - Evija Trifonova, LETA

No plkst. 12 līdz 12.15 visi aicināti lasīt grāmatas

Šodien plkst.12 daudzviet Latvijā norisināsies Lasīšanas dienas zibakcija kopīgai mīļāko grāmatu lasīšanai, raksta aģentūra LETA. Akcijas laikā dalībnieki aicināti pilsētās un ciematos, skolās un ielās, bibliotēkās un mājās ar ģimeni pulcēties pie savām iecienītākajām grāmatām, lai pirmo reizi Lasīšanas dienas zibakcijā “Latvija lasa” veltītu 15 minūtes kopīgai lasīšanai. 

Šī zibakcija ir simbolisks atgādinājums tam, ka lasītprasme ir tieši saistīta ar dzīves kvalitāti un ka tā ir jāpilnveido visa mūža garumā. Lai piedalītos Lasīšanas dienā, katram jāizvēlas sava mīļākā grāmata, jāizvēlas lasīšanas vieta, jāuzaicina savi draugi un radi uz kopīgu lasīšanu un jādalās lasītpriekā no plkst.12 līdz 12.15. Ja iespējams, pēc Lasīšanas dienas jānosūta fotogrāfijas no kopīgās lasīšanas uz e-pastu “[email protected]“, lai tās varētu iekļaut Lasīšanas dienas fotogalerijā. 

Lasīšanas dienu aizsāks Latvijas Universitātes rektora Mārča Auziņa uzruna tiešraidē, ko varēs vērot vietnē “www.lu.lv/tiesraide/1/nc” no Latvijas Universitātes Bibliotēkas plkst.11.45. 

Rīgas ielās varēs vērot un iesaistīties zibakcijā “Latvija lasa”, kurā piedalīsies Latvijas Universitātes Studentu padome pie Latvijas Universitātes fakultāšu ēkām, tostarp Raiņa bulvārī 19 un Jūrmalas gatvē 74/76. 

Atbalstot akciju Lasīšanas dienu arī bērnu grāmatu izdevniecība „Liels un mazs” aicina izvēlēties savu mīļāko grāmatiņu no dzejas bilžu grāmatu sērijas “Bikibuks” un dalīties lasīšanas priekā ar ģimeni vai draugiem.

Lasi bikibukus kopā, lai kur arī tobrīd būtu, un padari šīs kopīgās lasīšanas 15 minūtes par visas Latvijas lasīšanas brīnumu, aicina izdevniecības darbinieki. „Liels un mazs” galvenā redaktore Inese Zandere bikibukus lasīs savos laukos kopā ar pīlēm pie Daugavas, bērnu grāmatu ilustrators, mākslinieks Reinis Pētersons un tulkotāja Jolanta Pētersone – mājās ar bērniem, bet „Liels un mazs” kopvede Zane Butule lasīs priekšā savam sunim.

Iemūžinot savu Lasīšanas dienu un atsūtot fotogrāfiju uz [email protected] – neparastākie lasītāji saņems grāmatiņas ar mākslinieku autogrāfiem.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu