Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

7
Ugunsdzēsējiem Ķīnas pilsētā Dzjiņhuā izdevies no tualetes caurules dzīvu izglābt divas dienas vecu puisēnu — 2,5 kilogramus smagais jaundzimušais bija iestrēdzis tūlīt pat aiz poda izvada un viņa raudāšanu sadzirdēja kaimiņi. Policija šobrīd meklē mazuļa vecākus. Tiek lēsts, ka katru gadu Ķīnā tiek pamesti aptuveni 100 000 jaudzimušo.

Nedēļas notikumi pasaulē


ES ārlietu ministri pirmdien vienojās atcelt Sīrijai noteikto ieroču embargo
un ļaut piegādāt ieročus nemierniekiem, kas cīnās pret prezidenta Bašara al Asada režīma spēkiem. Taču neviena dalībvalsts tuvākajos mēnešos sūtīt ieročus negrasās. Savukārt Krievija paziņojusi, ka turpinās pretgaisa aizsardzības raķešu piegādi Sīrijas valdībai un ka tas atturēšot ārvalstis no intervences. Pirmdien Sīrijā iepriekš neizziņotā vizītē ieradās ASV senators Džons Makeins un tikās ar nemiernieku pārstāvjiem.

Pēc nedēļu ilgajiem nemieriem situācija Stokholmā ir normalizējusies, un naktī uz otrdienu aizdedzinātas tikai dažas automašīnas. Nemieri Zviedrijā sākās naktī uz pagājušo pirmdienu Husbijā, Stokholmas ziemeļos. Nekārtībās, kas bija pārņēmušas galvenokārt imigrantu apdzīvotās Stokholmas piepilsētas, tika aizdedzināts vairāk nekā pusotrs simts spēkratu, kā arī vairāki desmiti ēku.

Francijas prokuratūra pagājušonedēļ nopratināja Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektori Kristīnu Lagardu, lai varētu izlemt, vai viņai izvirzāmas apsūdzības pilnvaru pārkāpšanā laikā, kad viņa pildīja Francijas finanšu ministres pienākumus. Ja Lagardai būs jāstājas tiesas priekšā un viņa tiks atzīta par vainīgu šajās apsūdzībās, viņai draud desmit gadu cietumsods un 150 000 eiro liels naudassods.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu