Nepalaid garām! • IR.lv

Nepalaid garām!

4
Adeles dzīve (La vie d’Adèle), rež. Abdelatifs Kešišs
Kristīne Simsone

Svētdien, finišējot Kannu kinofestivālam, Stīvena Spīlberga vadītā žūrija sagādāja pamatīgu pārsteigumu – pretēji prognozēm par amerikāņu kino triumfu, Zelta palmas zaru saņēma provokatīvā franču lente Adeles dzīve. Kinokritiķe Kristīne Giluce iesaka piecas ievērības cienīgas filmas (to skaitā arī neapbalvotas), kuras noskatīties

Adeles dzīve (La vie d’Adèle), rež. Abdelatifs Kešišs

Lai gan Abdelatifa Kešiša atklātā un seksualitātes caurstrāvotā drāma bija viena no festivāla favorītēm, neviens neprognozēja, ka tā saņems Zelta palmas zaru. Pēc Džūlijas Maro komiksa Zilā ir vissiltākā krāsa veidotā filma ir pirmais kinodarbs Kannu vēsturē, par kuru festivāla augstāko apbalvojumu ir saņēmis ne tikai režisors, bet arī abas galvenās lomas atveidojošās aktrises. 

Drāma par kādas meitenes pieaugšanu, sadzīvošanu ar pašas seksualitāti un attiecību veidošanu ir intīms sajūtu portretējums, kurā abas aktrises sniedz galvu reibinošu performanci, drosmīgi atkailinoties garajās mīlas ainās un pilnībā saplūstot ar savām varonēm. Skaists, sava atklātā homoseksualitātes atainojuma dēļ provokatīvs un ārkārtīgi reālistisks divu sieviešu mīlasstāsts, kuru tā izaicinošās dabas dēļ uz Latvijas lielajiem ekrāniem diemžēl labākajā gadījumā redzēsim tikai kādā festivālā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu