Citas formas ķekars • IR.lv

Citas formas ķekars

3
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anda Burve-Rozīte

Latvijas televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte pēc skandāla ar raidījumu 100 g kultūras grib ķerties klāt arī Panorāmai un 100.pantam

Nedēļu pēc skandāla ar raidījumu 100 g kultūras, kura raidlaiku LTV vadība pēkšņi pārcēla, nedodot skaidru pamatojumu, kāpēc tas darīts, jauno valdes priekšsēdētāju Ivaru Belti intervēju nelielā vīna kafejnīcā Vecrīgā. Viņš pasūta melno tēju un ir gatavs jautājumiem. Grūti iedomāties savā priekšā vēl mierīgāku cilvēku. «Es varbūt esmu veiksmīgs [amata] kandidāts ne tādā ziņā, ka būtu visgudrākais, bet, atklāti runājot, mani neuztrauc, ko par mani domā, un ne visai uztrauc laika posms, ko pavadīšu šajā amatā. Tas uztrauc tikai vienā aspektā: ka nepaspēšu vai man neatļaus izdarīt to, ko esmu iecerējis,» Belte saka.

Savā laikā bijis laikraksta Diena direktors, vadības darbā strādājis arī TV3 un PBK, kas kļuvis bēdīgi slavens ar aizdomām par politiķu ietekmētu saturu. LTV vadībā Belte stājās aprīļa sākumā. Līdz jūnija vidum jaunajai sabiedriskās televīzijas valdei jāiesniedz nozares pārraugiem NEPLP pārskats par situāciju un vīzija, kā tālāk mediju attīstīs. Belte saka: plāns ir gatavs, un tas paredz nozīmīgas pārmaiņas.

Iecerēto valde sāka ar lēmumu pārcelt raidījuma 100 g kultūras raidlaiku no tā dēvētā prime time jeb skatītākā ētera laika plkst.19.30 uz 23.15. Pēc nikniem skatītāju iebildumiem sekoja lēmums tiešraidi pārcelt uz plkst.20 otrajā sabiedriskās televīzijas kanālā LTV7, bet LTV1 ierakstā raidīt 23.15.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu