Prezidents dūņās • IR.lv

Prezidents dūņās

4
Aivars Ozoliņš

Diez vai zviedri «paši vainīgi», ka Krievija simulēja kodoluzbrukumu Stokholmai

Prezidents Andris Bērziņš neuzskata, ka Latvijas jauniešu piedalīšanās militārās nometnēs Krievijā būtu bīstama, pārmet «mums pašiem», ka jauniešiem nav piedāvāta labāka alternatīva, un aicina «iet uz priekšu», nevis meklēt ienaidniekus. 

Satversmes aizsardzības birojs savos pārskatos brīdina par Krievijas jaunajā ārpolitikas doktrīnā likto uzsvaru uz «maigo varu» ietekmes atgūšanai bijušās PSRS teritorijā. Bijušais SAB direktors Jānis Kažociņš bez aplinkiem pateicis kaimiņvalsts ilgtermiņa mērķi: «Krievija mūs atkal grib apvienot ar sevi.» Drošības policija nesen publicētajā gada pārskatā pievērš uzmanību līdz šim mazāk ievērotai šīs «maigās varas» politikas izpausmei Latvijā – jauniešu iesaistīšanai militāri patriotiskās nometnēs Krievijā. 

LTV raidījums De Facto svētdien informēja par vienu šādu jauniešu grupu no Rīgas 34.vidusskolas, kas ar Rīgas domes dibinātā Tūrisma attīstības biroja atbalstu sabijusi nometnē Sojuz (Savienība) Krievijas pilsētas Veļikije Luki pievārtē. Jaunieši apguvuši karošanas un spiegošanas zinības un solījuši uzticību «brāļu tautu savienībai». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu