27 reizes labāk • IR.lv

27 reizes labāk

4
Pēteris Senkāns: «Kad apniks bizness, varbūt aizbraukšu uz Indiju, sēdēšu alā un meditēšu.»
Anda Burve-Rozīte

Bērnībā tagadējais Piche vadītājs Pēteris Senkāns (28) būvēja slēpņus un štābiņus. Pirms pieciem gadiem sākot angāru būvniecības biznesu, viņš to ar smaidu atcerējās, taču tagad viņa būves maksā miljonus

Kārtīgi jāieskatās Piche finanšu rādītājos, lai patiešām noticētu, ka būvniecības biznesā, kuru nesenā ekonomiskā krīze skāra vissmagāk, piecos pastāvēšanas gados uzņēmums spējis apgrozījumu un peļņu ik gadu trīskāršot. Par angāru būvniecību tolaik 23 gadus vecais Pēteris Senkāns aizdomājās gandrīz nejauši – saistībā ar savu iepriekšējo biznesu. 20 gadu vecumā viņš izveidoja pirmo kompāniju, kas nodarbojās ar auto biznesu. Studēja Banku augstskolā. 

Jau 9.klasē Pēteris sapratis, ka vēlas būt uzņēmējs, jo «iekšā ir uzņēmēja gars, sacensību gars». Algotais darbs viņu īsti nesaistīja. Kādu brīdi piedalījies arī nekustamo īpašumu biznesā. Meklēja savu īsto vietu. Tagad smaida par divdesmitgadnieka karstgalvību, vēlmi lēkāt no vienas jomas uz citu. «Ja koncentrējies uz kaut ko vienu, tas ir daudz efektīvāk,» viņš atzīst. 

Piche jaunais uzņēmējs izveidoja 2008.gadā, pamatkapitālā ieguldīja savus līdzekļus, ņēma arī kredītu, kas nu jau atdots. Atrada kontaktus Ķīnā, iegādājās būvniecības materiālus un sāka pirmā angāra izstrādi. Pirmais gads ienesa tikai pāris tūkstošu latu peļņu. «Sākumā vairāk mācies, nekā pelni, un par mācībām ir jāmaksā,» atzīst Senkāns. Tagad kompānijā strādā 60 darbinieku. Nereti projektos jāizmanto arī apakšuzņēmēju darbs, jo pasūtījumu netrūkst. Kopumā šo dažu gadu laikā Piche uzbūvējis 35 angārus un to kompleksus. Eksportē uz Somiju, Baltkrieviju, Lietuvu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu